۳۱ تیر ۱۳۹۶، ۱۶:۵۷

رئیس سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی تاکید کرد:

نامشخص بودن مشاغل مورد نیاز جامعه طی ۱۰ سال آینده

نامشخص بودن مشاغل مورد نیاز جامعه طی ۱۰ سال آینده

رئیس سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی ضمن گلایه از این که هیچ کس آینده مشاغل را برای آموزش و پرورش به تصویر نمی کشد، گفت: باید بدانیم طی ۱۰ سال آینده چه مشاغلی مورد نیازجامعه است.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از مرکز روابط عمومی وزارت آموزش وپرورش حجت الاسلام والمسلمین محی‌الدین بهرام محمدیان، با بیان اینکه امسال کتاب های شاخه فنی و حرفه‌ای جدیدالتالیف هستند، اظهارکرد: رویکرد ما در کتب فنی‌ و حرفه‌ای، مهارت‌محوری و پاسخگویی به نیازهای اشتغال جامعه است.

وی افزود: نگاه جدی به مقوله اشتغال و اقتصاد مقاومتی داریم به طوری که فارغ‌التحصیلان رشته‌های فنی ما بتوانند جوابگوی نیازهای بازار کار باشند و آمادگی اشتغال را داشته باشند. حتی در افق‌های دور صادرات نیروی کار را پیش بینی کردیم و برای تحقق آن باید استانداردهای آموزشی را با استانداردهای جهانی کار منطبق کنیم. اگر قرار باشد نیروی کار ما به کشورهای منطقه صادر شود و بتوانند از عهده کار در جای دیگری هم بر بیاید باید دستگاه‌های متولی کار و اشتغال هم، پای کار بیایند و به ارتقای استانداردهای کار کمک کنند.

رئیس سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی با تاکید بر اینکه متاسفانه هنوز نیازهای بازارکاردر جامعه ما مشخص نیست،اظهار کرد: گله‌مندی ما این است که هیچ کس آینده مشاغل را برای ما به تصویر نمی‌کشد که بدانیم در۱۰ سال آینده چه مشاغلی و با چه نیازهایی مورد احتیاج جامعه است و معمولا دست به عصا راه می‌رویم.

محمدیان افزود: هرچند دروس به نحوی طراحی شده‌اند که دانش‌آموز ما از پایه مهارتی برخوردار باشد و اگر تغییراتی در بازار کار ایجاد شد فارغ التحصیلان با گذراندن یک دوره مهارتی به‌روزآوری شوند اما انتظار داریم از فرآیندهای اشتغال در جامعه مطلع باشیم و استانداردهای جدید مشاغل را تدوین کنیم.

وی با بیان اینکه امروز بسیاری از مشاغل و مهارت‌ها دستخوش تغییر شده‌اند، گفت: به عنوان مثال درگذشته رشته مکانیک را داشتیم اما امروز به دلیل تغییرات صنعت خودرو، رشته «مکاترونیک» که تلفیقی از مکانیک، الکترونیک و برق است، ایجاد شده است زیرا دیگر در مجموعه ایران خودرو یک مکانیک قدیمی نمی‌تواند کارکند و باید حتما از آموزش‌های نوین برخوردار شود.

رئیس سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی تاکیدکرد: انتظار داریم بنگاه‌های اقتصادی، بخش صنعت و وزارت کار بتوانند آینده مشاغل را برای ما تصویربکشند تا استانداردهای آموزشی جدید را تدوین کنیم. این یک حلقه مفقوده است و ما دچار کمبود در این زمینه هستیم و حتما باید در توسعه و برنامه‌ریزی رشته‌ها با احتیاط پیش برویم.

محمدیان با بیان اینکه مردم باید بدانند۱۰ سال ازآخرین زمان انتشار استانداردهای کار ما گذشته است، گفت: استانداردهای کار فعلی تحت عنوان «مجموعه هشتم» در اختیار ماست و در سال‌های اخیر چند بار مکاتبه با وزارت کار و بخش‌های دیگر صنعت داشتیم تا استانداردها را به‌روزآوری کنند اما جوابی نگرفتیم. قرار نیست هزینه و نیروی آماده به کار تربیت کنیم اما وقتی از سیستم بیرون رفتند کارآمدی نداشته باشند. امید است دستگاه‌های متولی کمک کنند و آموزش و پرورش در این میدان تنها نباشد.

وی تاکید کرد: وقتی در نظر داریم ۵۰ درصد دانش آموزان را به سمت رشته‌های فنی هدایت کنیم باید در مسیری پیش برویم که آنان با بصیرت انتخاب رشته کنند و به خانواده‌ها اطمینان بدهیم که بازارکار برای فرزندانشان مهیاست. باید هنرآموزی که سه سال در هنرستان می‌ماند، توانمندی و شایستگی حرفه‌ای در سطح یک، دو و یا سه به دست آورد، به این معنا که حداقل به سطح دو در فنی و حرفه‌ای و به سطح سه در شاخه کاردانش برسد و توانمند شود

کد خبر 4037969

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha