به گزارش خبرگزاری مهر، برنامه صبح و گفت وگو رادیو گفت و گو با موضوع دهه کرامت در ارتباط تلفنی با محمدعلی تقوی راد، پژوهشگر مذهبی و اجتماعی روانه آنتن شد.
محمدعلی تقوی راد با تاکید بر اینکه باید معانی کرامت را جهت گرامیداشت این دهه در نظر داشت، گفت: کرامت یک معنا دارد و آن گرامی داشتن و بزرگوار دانستن افراد است. همچنین احترام کردن به اشخاص، رفع نیازهای مراجعین، حل مشکلات افراد، معطل نکردن اشخاص، اهمیت دادن به آسایش انسان ها، تلاش برای رسیدن به تعالی انسان ها از جمله معانی "کرامت" است.
وی با بیان اینکه می توان از دهه کرامت برداشت های زیادی داشت، اظهار کرد: وقتی دهه کرامت با ولادت حضرت معصومه (س) شروع می شود به این معنی است که باید بزرگواری را در دامن زن آموخت و نقش زنان در جامعه یک نقش سازنده و مهمی است. وقتی این دهه به امام رضا (ع) ختم می شود یعنی کرامت از زن آغاز و به مرد ختم می شود.
پژوهشگر مذهبی و اجتماعی بیان داشت: وقتی یک دهه کرامت است یعنی بین زن و مرد کرامت در رفت و برگشت است؛ یعنی یک فلش از طرف زن به مرد و از طرف دیگر از مردان به زنان است.
وی عنوان داشت: دهه کرامت که با میلاد حضرت معصومه (س) شروع و با میلاد امام رضا (ع) به پایان می رسد یعنی شکوفایی انسان و ایجاد کردن زمینه هایی که استعداد انسان ها شکوفا شود و این توانایی و استعدادها در همه زمینه ها می تواند باشد اما زمینه مشترک آن بزرگواری و بذل وقت و مال و جان برای بزرگوار شدن انسان ها است.
وی به مکان حرم امام رضا (ع) و حضرت معصومه (س) اشاره داشت و گفت: از نظر مکانی، این دو بزرگوار متفاوت و دور از یکدیگر هستند یعنی باید برای کرامت فاصله ها را طی کرد و اساسا برای تحقق کرامت در جامعه باید صبر پیشه نمود و برنامه ریزی کرد.
نظر شما