به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دادگستری استان البرز، احمد فاضلیان در مراسم تجلیل از قضات برتر استان، با اشاره به انجام بازرسیهای دقیق که توسط قوه قضائیه از دستگاه قضایی استان انجامشده گفت: در این بازرسیها که میتواند تضمینکننده وجود فضایی سالم و با کمترین ایراد برای خدماترسانی به مردم باشد عملکرد دستگاه قضایی و آرای قضات دادگستری استان توسط هیئت اعزامی موردبررسی قرار گرفتند.
وی افزود: نتیجه بررسی انجامشده منجر به تجلیل هیئت نظارت و ارزشیابی قوه قضائیه از ۲۳ تن از قضات استان البرز شد.
۱۳۰۰ پست بلا تصدی
فاضلیان با اشاره به اقدامات مختلفی که در دادگستری استان البرز برای حل مشکلات و بهینهسازی خدماترسانی به مردم انجامشده اضافه کرد: استان البرز اکنون دارای ۵۶۷ پست قضایی است که تنها ۲۹۹ پست آن متصدی دارد و ۴۷ درصد پستها بلا تصدی است در حوزه اداری نیز بااینکه ۲۰۲۰ پست مصوب داریم ۱۳۰۰ پست بلا تصدی مانده است که به معنای کمبود ۶۴ درصدی در کادر اداری است و جبران این کاستی، فشار زیادی را به مجموعه وارد میکند.
وی ادامه داد: در ماههای اخیر و پایان سال قبل با پیگیریهای انجامشده تعدادی از قضات به مجموعه اضافه شدند و مقررشده تا پایان سال نیز با نگاه ویژه به کادر اداری، بخشی از کمبود نیرو جبران شود.
ورود ۱۱۹ هزار پرونده در سهماهه نخست سال جاری
رئیسکل دادگستری استان البرز تعداد پروندههای وارده در سال ۹۵ به همه محاکم استان را ۵۰۷ هزار عنوان کرد و گفت: در این مدت به ۵۰۳ هزار پرونده رسیدگی شد که آمار بیانگر افزایش ۵ درصدی در ورودی پروندهها به نسبت سال ۹۴ و افزایش ۶ درصدی در تعداد پروندههای خروجی است؛ در سهماهه نخست سال نیز تعداد ۱۱۹هزار پرونده ورودی و ۱۱۷ هزار پرونده مختومه ثبتشده است.
وی با تشریح اقدامات انجامشده برای افزایش بهرهوری در مجموعه دادگستری استان البرز بیان کرد: افزایش چارت در بخش اداری و قضایی بهصورت جدی پیگیری شده است تا جایی که با توجه به تغییرات اندک از ابتدای استان شدن، تعداد پستهای قضایی ۶۰ درصد و تعداد پستهای اداری ۵۵ درصد رشد یافته است.
فاضلیان تشکیل «کمیته اتاقان آرا» در استان البرز برای اولین بار در کشور را یکی دیگر از مهمترین اقدامات استان عنوان کرد و ادامه داد: برای این کمیته اساسنامهای با محوریت معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم استان تدوین و در آن شاخصهای رأی برتر تدوینشده است؛ در این کمیته که متشکل از هیئتی از قضات مجرب است آرای کیفری و عمومی موردبررسی قرارگرفته و بر اساس نقاط ضعف آنها راهکار ارائه میشود.
اجرای طرح سلامت کارکنان در استان البرز
وی به اجرای «طرح سلامت کارکنان» در استان البرز اشاره کرد و گفت: این طرح برای اولین بار در کشور با کمک معاونت منابع انسانی و دانشگاه علوم پزشکی باهدف توجه بهسلامتی جسمی و روانی همکاران اجرایی شده و بر اساس مطالعات مدون پیش خواهد رفت.
فاضلیان توجه بهسلامت اداری را یکی از مهمترین اولویتهای استان عنوان کرد و توضیح داد: مهمترین سرمایه دستگاه قضایی اعتماد مردمی است و در مقابل هر عمل یا فردی که به این اعتماد صدمه وارد کند میایستیم؛ بر اساس نظرسنجیای که صداوسیمای استان در پایان سال ۹۵ داشته ۷۰ درصد مردم از عملکرد دستگاه قضایی استان ابراز رضایت کردهاند که دستاورد مهمی برای این مجموعه است همه سختیها را برای همکاران در بخشهای مختلف به شیرینی تبدیل میکند.
اضافه شدن ۳۰ هزار مترمربع به فضای اداری دادگستری استان
وی توجه به تقویت حوزههای زیرساختی در مجموعه واحدهای قضایی استان را ازجمله اقدامات انجامشده در راستای تسهیل در ارائه خدمات قضایی مناسب به مردم عنوان کرد و اظهار داشت: در طول ۲ سال اخیر کلنگ احداث مجموعههای متعددی در استان بر زمین زدهشده و تا پایان سال ۹۷ بیش از ۳۰ هزار مترمربع به فضای اداری استان اضافه میشود که حدود ۵ هزار مترمربع آن در ۱۵ روز آینده مورد بهرهبرداری قرار خواهد گرفت.
رئیسکل دادگستری استان البرز ارائه آموزشهای ضمن خدمت و تقویت زیرساختها در حوزه IT را بخش دیگری از اقدامات برای افزایش کارایی بخش قضایی بیان کرد و گفت: در سال ۹۵ بیش از ۲۵ هزار متر کابلکشی جدید در سطح حوزههای قضایی انجامشده و کلیه حوزههای قضایی به شبکه فیبر نوری متصل شدهاند و علاوه بر آن نیز از طریق بیسیم، سیستم پشتیبانی در نظر گرفتهشده که با تمهیدات انجامشده در آینده بههیچوجه قطعی شبکه نخواهیم داشت.
حل مشکل قطعی شبکه
وی افزود: در این راستا همچنین پهنای باند، از ۲ مگابایت در ثانیه به ۳۰ مگابایت در ثانیه ارتقا یافته و در آینده نزدیک شبکه ویدئو کنفرانس در شش نقطه استان برقرارشده که این موضوع میتواند در توسعه امور آموزشی و ارتباط نزدیک با حوزههای قضایی تأثیر فراوانی داشته است.
فاضلیان با تأکید بر اینکه قاضی و قضاوت در دستگاه قضایی موضوعیت دارد و قاضی، محور دستگاه قضایی است بیان کرد: هدف مجموعه و واحدهای نظارتی، صیانت و حفاظت مستمر و پایدار از شئونات امر قضاوت است.
وی با تبیین اهمیت نظارت در دو بعد حفاظتی و اطلاعاتی گفت: در بعد حفاظتی، هدف مقابله و رفع مفاسد و حفظ نیروی ارزشمند انسانی از خطرات بالقوه و جلوگیری از هدر رفت آن است که در این بعد بهجای مچگیری، اصل بر پیشبینی و پیشگیری است.
رئیسکل دادگستری استان البرز ادامه داد: یک بعد دیگر فعالیتهای دستگاههای نظارتی، تولید اطلاعات است که مدیریت میتواند با اتکا به اطلاعات بخش نظارتی نسبت به هدایت و بهرهگیری مناسب از مجموعه عوامل انسانی و مادی در جهت ارتقای سازمانی و برنامهریزی مناسب اقدام کند؛ بنابراین ضرورت ارتباط بین بخش نظارت و مدیریت یک امر غیرقابلانکار است زیرا مدیریت بدون نظارت بهمانند شمشیر بدون غلاف است.
وی در پایان توجه به نیروهای جوان را یکی از استراتژیهای موفق استان در حوزه قضایی بیان کرد و متذکر شد: به دلیل نگاه چرخشی که در مدیریت وجود داشته و نیز باهدف ایجاد انگیزه، بیش از ۵۵ درصد قضات در سال ۹۵ ارتقای سمت داشتهاند.
نظر شما