۷ شهریور ۱۳۹۶، ۱۰:۱۳

اشغال هتل‌های گلستان ۱۵ درصد کم شد

پای اسکان دولتی در کفش هتلداری گلستان/رشد ۱۶ درصدی اقامت در مدارس

پای اسکان دولتی در کفش هتلداری گلستان/رشد ۱۶ درصدی اقامت در مدارس

گرگان- آمارها نشان می‌دهد ضریب اشغال هتل‌های گلستان ۱۵ درصد کاهش یافته اما اسکان مسافر در مدارس با افزایش ۱۶ درصدی مواجه بوده است.

خبرگزاری مهر، گروه استان ها- زهرا بهرامی: طبق سند آمایش سرزمینی که سال گذشته به تصویب رسید محور تک قطبی توسعه استان که بر پایه کشاورزی بود به چهار محور، کشاورزی، گردشگری، صنعت و تجارت و صادرات خارجی قرار گرفت.

هرچند پیش از آن هم سند توسعه گردشگری استان به تصویب رسیده بود و کارشناسان نقدهای زیادی به آن داشتند اما به نظر می رسید با قرار گرفتن گردشگری به عنوان یکی از محورهای توسعه گلستان، وضعیت هتلداری در این استان بهبود یابد و گلستان از معبر گردشگری به مقصد گردشگری تبدیل شود.

در شرایطی که مسئولان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گلستان معتقدند در سال‌جاری با افزایش چشمگیر گردشگران و مدت اقامت آن ها در استان مواجه بودند اما هتلداران از خالی بودن ۴۵ درصدی ضریب اشغال هتل ها گلایه دارند.

اما در همین شرایط نامناسب هتلداری در گلستان، اسکان مسافران و گردشگران در مدارس روند رو به رشد داشته و رئیس جامعه هتلداران استان معتقد است؛ ضریب خالی شده هتل ها توسط اسکان دولتی پُر می شود.

باب الله تجری در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: سال هاست جامعه هتلداران نه تنها در گلستان بلکه در سراسر کشور با مشکل اسکان مسافران در مراکز دولتی و به ویژه مدارس دست و پنجه نرم می کنند.

خسارت های سنگینی به هتل های استان وارد شد

رئیس جامعه هتلداران گلستان افزود: در حالی که هتل های استان با رکود چشمگیر مسافر مواجه هستند و ما تلاش می کنیم از آن ها و رونق دوباره خانه مسافرها حمایت کنیم اما با حمایت های انجام شده از اسکان مسافران در مدارس و مراکز اقامتی دولتی هر ساله خسارت های سنگینی به هتل های استان وارد می شود.

وی به بیان اینکه تابلوهای اسکان مسافران در مدارس در شهرهای مختلف استان بزرگ‌تر از تابلوی هتل هاست و جانمایی مناسب تری در شهرهای گلستان دارند، ادامه داد: هم اکنون ۲۴ هتل در استان پروانه فعالیت دریافت کرده اند که دو تا از آن ها هنوز در زمینه اقامتی فعالیت ندارند.

در شرایطی که ضریب اشغال هتل های استان ۱۵ درصد کاهش یافته اما به واسطه حمایت ها، وضعیت اسکان در مدارس استان بهبود یافته و گردشگران حتی رغبتی به اسکان در خانه مسافرها ندارندتجری اضافه کرد: هم اکنون ۲۲ هتل استان با ۶۷۹ اتاق و یک هزار و ۹۴۲ تخت آماده پذیرایی از مسافران هستند که تعداد تخت ها تا ۲۰ درصد هم قابل افزایش است.

وی با بیان اینکه هتل های گلستان از وضعیت مطلوبی از نظر فضای کسب و کار برخوردار نیستند، تصریح کرد: در نوروز امسال (از یک تا ۶ فروردین ماه) ضریب اشغال هتل های استان ۵۵ درصد بود.

وی با یادآوری اینکه ضریب اشغال ۵۵ درصدی به واسطه اسکان مناسب مسافران در دو یا سه هتل استان رقم خورده است، خاطرنشان کرد: هتلداران گلستان با اعمال تخفیف ۵۰ تا ۷۰ درصدی در نرخ مصوب تلاش دارن در این صنعت باقی بمانند.

ضریب اشغال هتل ها ۱۵ درصد کاهش یافت

رئیس جامعه هتلداران استان گلستان بیان کرد: در شرایطی که امسال ضریب اشغال هتل های استان نسبت به سال گذشته ۱۵ درصد کاهش یافته اما به واسطه حمایت ها، وضعیت اسکان در مدارس استان بهبود یافته و گردشگران حتی رغبتی به اسکان در خانه مسافرها ندارند.

وی با بیان اینکه قیمت اقامت یک شبه در خانه مسافرهای استان به مراتب کمتر از اسکان در مدارس است، گفت: شاید عدم اطلاع از قیمت هتل ها و خانه مسافرها باعث شده، گردشگران فکر کنند قیمت هتل بیشتر از اسکان در مدارس است در حالی که امکانات و تجهیزات هتل ها و خانه مسافرهای استان با اسکان در مدارس قابل قیاس نیست.

هرچند تجری حمایت های مسئولان را عامل اصلی بهبود شرایط اسکان دولتی و در عین حال رکود صنعت هتلداری در استان می دانند اما لابه لای صحبت های خود به اطلاع نداشتن مسافران از قیمت ها هم اشاره می کند، موضوعی که بیش از پیش ضعف و غفلت در اطلاع رسانی و تبلیغات از یک سو و نداشتن برنامه مشخص و مدون در جذب گردشگر از سوی دیگر را به تصویر می کشد.

اما مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گلستان نه تنها اعتقادی به بی برنامه بودن گلستان در این حوزه ندارد بلکه معتقد است؛ با رایزنی ها و توافقات انجام شده گلستان تلاش می کند به سمت توسعه اقامت بوم گردی پیش رود.

ابراهیم کریمی به خبرنگار مهر گفت: هرچند توافقاتی بین مدیران ارشد آموزش و پرورش و میراث فرهنگی کشور برای پایان دادن به اسکان مسافران در مدارس انجام شده اما ستاد خدمات سفر گلستان هم از این موضوع غفلت نکرده و برای آن برنامه دارد.

توسعه اقامت بوم گردی با استفاده از ظرفیت مدارس تعطیل

وی افزود: طبق توافقات انجام شده تا پایان سال ۹۷ مدارس گلستان فقط برای اسکان فرهنگیان مورد استفاده قرار می گیرد.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گلستان ادامه داد: تلاش داریم با همکاری آموزش و پرورش استان و انعقاد تفاهم نامه به سمت توسعه بوم گردی حرکت کنیم.

وی به جزییات آن هم اشاره و اضافه کرد: تلاش داریم با همکاری آموزش و پرورش مدارس تعطیل روستاهای ییلاقی و روستاهای هدف گردشگری گلستان را برای اسکان مسافران و گردشگران و توسعه اقامتگاه های بوم گردی تجهیز کنیم.

کریمی با بیان اینکه بسیاری از مباحث از جمله استان گردی و ... در تفاهم نامه منعقده با آموزش و پرورش گلستان دیده شده، تصریح کرد: تلاش داریم از ظرفیت ۱۰۰ هزار نفری اسکان مسافران و گردشگران در مدارس برای ماندگاری مسافر، معرفی بیش از پیش استان و فروش محصولات و سوغات گلستان و در نهایت توسعه صنعت گردشگری بهره ببریم.

در شرایطی که جامعه هتلداران استان اسکان دولتی را به عنوان رقیب می دانند اما ابراهیم کریمی از تلاش ها و انعقاد تفاهم نامه بین میراث فرهنگی و آموزش و پرورش گلستان برای توسعه اقامتگاه های بوم گردی خبر می دهد، ماجرایی که نشان می دهد، نوع نگاه برنامه ریزان حوزه گردشگری با فعالان این عرصه باهم متفاوت است.

رشد ۱۶ درصدی اسکان مسافر در مدارس

به سراغ آموزش و پرورش رفتیم تا از برنامه های این دستگاه در راستای اهداف گردشگری مطلع شویم. رئیس اداره تعاون و رفاه اداره کل آموزش و پرورش گلستان به خبرنگار مهر گفت: نوروز امسال پذیرای ۱۲۴ هزار و ۱۷۹ نفر روز مسافر در یک هزار و ۵۴۱ کلاس درس بودیم.

محمدعلی نوروزی افزود: از ابتدای تابستان تاکنون (چهار شهریور) ۲۲ هزار و ۵۵۴ خانوار در مدارس گلستان اسکان یافته اند که نسبت به سال گذشته در همین مدت ۱۶ درصد رشد را نشان می دهد.

میراث فرهنگی باید نگاهش را نسبت به اسکان مسافر در مدارس تغییر دهند چرا که آموزش و پرورش رقیب میراث نیست بلکه با ارائه خدمات ارزان تلاش می کنیم مسافرت بیشتر انجام شودوی با بیان اینکه در این مدت در مجموع ۱۷۰ هزار و ۵۱۲ نفر روز در مدارس استان اسکان داده شده اند، افزود: در تابستان امسال ۹۴۶ کلاس، ۱۱۹ مدرسه و ۱۸ پایگاه برای اسکان مافران و گردشگران در گلستان فعال هستند.

وی با بیان اینکه نگاه آموزش و پرورش در اسکان، تکریم همکاران است، ادامه داد: هر ارگانی تلاش می کند به کارکنان خود خدمات ارائه کند و در عین حال این خدمات امنیت ایجاد کرده و ارزان هم باشد.

رئیس اداره تعاون و رفاه اداره کل آموزش و پرورش گلستان با یادآوری اینکه آموزش و پرورش گلستان سالانه پذیرای ۳۰۰ هزار گردشگر است، اضافه کرد: اگر آموزش و پرورش به ارائه خدمات به همکاران فرهنگی پایان دهد، چنین ظرفیت رفاهی و هتلینگ در استان گلستان وجود ندارد پس تا فراهم شدن این شرایط اسکان فرهنگیان ضروری است.

رقیب میراث نیستیم

وی با بیان این که به نظر می رسد میراث فرهنگی باید نگاهش را نسبت به اسکان مسافر در مدارس تغییر دهند معتقد است آموزش و پرورش رقیب میراث نیست بلکه با ارائه خدمات ارزان تلاش می کند مسافرت بیشتر انجام شود.

نوروزی خاطرنشان کرد: به ستاد خدمات سفر استان پیشنهاد دادیم در کنار ستادهای اسکان غرفه های فروش محصولات صنایع دستی و سوغات گلستان و همچنین معرفی امکان گردشگری و آثار باستانی استان را فعال کنیم و حتی حاضر به همکاری در این حوزه هستیم.

وی تاکید کرد: هدف ما در آموزش و پرورش گلستان درآمدزایی و فعالیت اقتصادی نیست بلکه تکریم و توجه و ارائه خدمات به همکاران فرهنگی است.

وی با یادآوری اینکه گلستان استان گردشگر پذیر است و باید زیرساخت های این حوزه تقویت شود، بیان کرد: درآمد آموزش و پرورش گلستان در سال گذشته در این حوزه (اسکان فرهنگیان) ۸۵۰ میلیون تومان بوده و پیش بینی می کنیم امسال با ۱۰ درصد افزایش به یک میلیارد تومان برسد.

نوروزی متذکر شد: به اعتقاد ما هنوز کمبودهایی در اسکان همکاران فرهنگی در استان وجود دارد و ما امکانات کافی برای پذیرش بیشتر نداریم.

وی اظهار کرد: آموزش و پرورش می تواند به ماندگاری مسافر و جذب بیش از پیش گردشگران و همچنین معرفی جاذبه های استان کمک کند و حتی ظرفیت راه اندازی موزه آموزش و پرورش و مدرسه موزه در مدرسه ایرانشهر گرگان و ساختمان آموزش و پرورش بندرترکمن (متعلق به دوره پهلوی) وجود دارد.

رئیس اداره تعاون و رفاه اداره کل آموزش و پرورش گلستان در حالی از اسکان سالانه ۳۰۰ هزار گردشگر در مدارس استان بر می دهد که کارشناسان معتقدند استفاده از ظرفیت دولتی به نام مدارس به گردشگری و رونق آن در گلستان کمکی نمی کند و این حوزه بیش از پیش نیازمند انسجام بخشی فعالان گردشگری و اقتصادی و برنامه ریزی مناسب در جذب و ماندگاری مسافر است.

کد خبر 4070195

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha