۱۶ آبان ۱۳۹۶، ۱۰:۱۵

پیگیری های مهر نشان داد؛

تناقض گفتاری با وعده غیرعملی/زباله قروه در سراشیبی نگاه مسئولان

تناقض گفتاری با وعده غیرعملی/زباله قروه در سراشیبی نگاه مسئولان

قروه- تناقض در گفتار و نگاه بی تفاوت شورای شهر نسبت به معضل زباله های قروه و درخواست مهلت در راستای بررسی موضوع از جمله مباحثی است که مسئولان را در سراشیبی تصمیم قرار داده است.

به گزارش خبرنگار مهر، چندی پیش خبرگزاری مهر گزارشی در خصوص وضعیت نامناسب دفن زباله در قروه با عنوان «قروه در شیرابه ای از زباله غرق شد/گذر مسئولان با بی تفاوتی» منتشر کرد و در آن به بیان معضلات بهداشتی در این خصوص پرداخته شد. پس از نشر این گزارش در کمتر از یک روز مسئولان نسبت به این گزارش واکنش نشان داده و خبر از پیگیری رفع مشکلات و انجام طرح مطالعاتی در این زمینه برای مکان یابی مناسب دفن زباله خبر دادند که مشروح آن در نتیجه گزارش مهر با عنوان «توقف انباشت زباله در «دشت جِنیان» قروه/طرح مطالعاتی گزینه روی میز» منتشر شد.  

حال پس از گذشت یک هفته از نشر این گزارش ها در خبرگزاری مهر و وعده های مسئولان برای رفع مشکل، پیگیری های خبرنگار مهر نشان می دهد که گویا وعده های داده شده در راستای وقت کشی می باشد و در واقع به دنبال توجیه کردن اشتباه گذشته هستند و همچنان نسبت به این معضل بی تفاوت هستند.

تناقضی آشکار

از روز پنجشنبه گذشته که بارندگی در شهرستان قروه آغاز شد نگرانی فعالان زیست محیطی چند برابر شده به گونه ای که اعتراضات خود را بیشتر و پیگیری ها را جدی تر دنبال می کنند. چرا که بنا به تحقیقات علمی صورت گرفته شیرابه موجود در دشت جنیان با مخلوط شدن در آب باران خطراتی دو چندان به همراه داشته و امکان آلودگی را افزایش می دهد.

از یک طرف هشدارها به مسئولان مرتبط در خصوص جدی گرفتن این معضل و اینکه فصل بارندگی کار را مختل و خطر را بیشتر می کند داده شده و از طرفی دیگر مسئولان امر از فرماندار تا شهرداری، شورای شهر و محیط زیست خبر از انجام طرح مطالعاتی با نگاه علمی و دقیق می دهند و این در حالی است که به گفته فعالان زیست محیطی این موضوع باید سال ها قبل مورد بررسی قرار می گرفت نه اکنون که زنگ مرگ محیط زیست و سلامت مردم به صدا درآمده است.  

در این میان شهرداری قروه در حالی از توقف انباشت زباله در حوضه آبخیز جنیان خبر می دهد که هنوز مکان یابی صورت نگرفته است و این نوعی تناقض در گفته های مسئولان را می رساند که اگر انباشت زباله در این منطقه متوقف شده پس زباله های ایجاد شده در کجا دپو و یا دفن می شوند!؟ این سؤال درست همزمان با طرح مطالعاتی مطرح می شود که مسئولان از آن خبر می دهند.

به گفته فعالان زیست محیطی قروه این وعده هایی که داده می شود نوعی بی توجهی به سلامت مردم است چرا که اگر مکان مناسب هنوز در حال بررسی است پس چگونه دستور توقف دپوی زباله در دشت جنیان داده شده؟ آیا در قروه دیگر زباله ای تولید نمی شود؟ و اگر متوقف شده در کجا و کدام منطقه جمع آوری می گردد آن هم وقتی هنوز طرح مطالعاتی گزینه ای روی میز بوده و در حال بررسی است.

نگاه بی تفاوت شورای شهر

در هفته گذشته سازمان های مردم نهاد در حوزه زیست محیطی قروه درخواست نشستی با شورای شهر را داشتند. این درخواست گرچه عملی شد اما با وجود آنکه هماهنگی لازم از قبل صورت گرفته و اطلاع داده شده بود متأسفانه به دلیل اینکه همه اعضای شورای شهر حضور نداشتند جلسه به آینده موکول شد و درخواست یک تا دو هفته مهلت برای بررسی هرچه بهتر مسئله دادند.

به گفته فعالان محیط زیست گویا شورای شهر چنین مسئله ای را حیاتی و مهم نمی داند و با نگاهی بی تفاوت از آن می گذرد. این بی تفاوتی زمانی نمود پیدا می کند که برای بررسی چنین معضل خطرناکی که با سلامتی مردم در ارتباط است پایبند به مصوبه و رسیدن اعضا به تعداد کافی شده و گویا بهانه خوبی بوده تا بتوانند از زیر بار مسئولیت خود شانه خالی کنند.

شورای دوره قبل که وضعیت را به حال خود واگذاشت و حال شورای جدید هم حرف از مصوبه می زند و معلوم نیست این بازی با سلامت مردم در کدامین سو متوقف می شود؟!

آن طور که نماینده انجمن های زیست محیطی در گفت و گو با خبرنگار مهر می گوید گویا شورای شهر و شهرداری قروه هیچ برنامه ای برای بهبود وضعیت زباله ندارند و فقط کاغذها را زیر و رو کرده و به معترضان وعده های بهبودی می دهند.

«هوشنگ محمدزاده» معتقد است که اعضای شورای شهر باید وعده های انتخاباتی خود را که درشت بیان می کردند همانند راه اندازی سیستم بازیافت زباله هم اکنون عملی کنند و به مردم نشان دهند که اهل عمل هستند و اینکه شهردار قروه آیا بدون داشتن برنامه برای سمت شهرداری بار دیگر انتخاب شده یا نه راهکاری منطقی و عملی را در دست دارد؟

به گفته وی شهردار که در دوره قبل هیچ گونه پاسخ و راهکاری نداشت و تنها با وعده بررسی موضوع کار را حواله میداد به آینده این بار نباید به سادگی از این معضلی که اشتباه مسئولان در گذشته است بگذرد.

دوری از وعده های پوچ

تعدادی از شهروندان قروه ای پس از مطالعه گزارش منتشر شده در خبرگزاری مهر و پی بردن به خطرات پیش رو در تماس های مکرر با خبرنگار مهر خواستار رسیدگی مسئولان و تسریع در این زمینه شدند.

اکثر شهروندان بر این مسئله تأکید داشتند که مسئولان امر نباید با وعده های پوچ سلامت مردم را نادیده گرفته و در چرخه کاغذبازی و مسایل اداری در گردش باشند.

پیگیریهای میدانی خبرنگار مهر حاکی از آن است که حساسیت موضوع برای مردم بیشتر شده و به دنبال رصد وضعیت و بهبود هرچه سریع تر این معضل هستند.

در همین رابطه کارشناس مسایل محیط زیست و یکی از فعالان عرصه مدیریت مصرف آب در گفت و گو با خبرنگار مهر از تشدید ریزش شیرابه به آب های زیرزمینی بر اثر باران و تأثیر آن بر کمبود آب خبر داد.

به گفته «اسدالله نادریان» اگر وضعیت به همین منوال ادامه یابد باتوجه به اینکه شهرستان قروه دچار کمبود آب و افت آب های زیرزمینی است تا چند سال آینده قطره ای آب در این منطقه باقی نخواهد ماند.

وی با انتقاد به اینکه وقتی مسئولان وضعیت آب قروه را می دانند اما نسبت به حل معضل چرا فقط تیترهای شعاری و کلیشه ای می دهند، افزود: شیرابه ای که به آب های زیرزمینی نفوذ کرده در کمبود آب اثر داشته و همین امر می تواند روند خشکسالی و بی آبی شهرستان را سرعت ببخشد و این یک فاجعه انسانی است.

مهلتی بی اثر

سخنگوی شورای شهر قروه در حالی خبر از اعلام نتیجه پس از مهلت تعیین شده می دهد که گویا اعضای شورا از قبل از این معضل اطلاعی نداشته اند و فقط در زمان انتخابات پیگیر ماجرا بوده و بعد از آن دچار فراموشی شده اند.

محمد هادی مرادیانی در گفت و گو با خبرنگار مهر بیان کرد که بعد از مهلت مقرر نتیجه کار به صورت دقیق اعلام می شود.

به گفته وی راهکار شورا مشاوره و بررسی وضعیت مکانی می باشد که در دو هفته آینده با حضور تیم مکان یاب استان مشخص خواهد شد.  

مرادیانی از تشکیل کارگروه تخصصی برای این کار خبر داد و افزود: این مسئله زمان بر است و نیاز به فرصت مناسب دارد و پس از بررسی وضعیت مکانی به دنبال سرمایه گذاری برای راه اندازی کارخانه بیوکمپوست خواهیم بود.  

خسرو عزتی مسئول خدمات شهری قروه هم در گفت و گو با خبرنگار مهر مهلت مدنظر را برای آمدن اکیپ مکان یابی از استان ضروری می داند و خبر از بررسی وضعیت به صورت جدی می دهد.

وی با وجود تناقضات صورت گرفته همچنان بر این مسئله که انباشت زباله در دشت جنیان متوقف شده است تأکید دارد.

وی در خصوص این سؤال خبرنگار مهر که اگر انباشت زباله در حوضه آبخیز قروه متوقف شده، هم اکنون زباله ها در کدامین منطقه جمع آوری می شوند؟ پاسخ روشنی نداده و فقط مدعی بود که وضعیت بهبود خواهد یافت.   

در هر صورت باید گفت که در این بازه زمانی با وجود بارش های صورت گرفته وضعیت آلودگی آب های زیرزمینی ثانیه به ثانیه بیشتر شده و خطر سلامتی مردم هم دوچندان می شود. در این میان نه شورای شهر، نه شهرداری، نه فرمانداری، نه محیط زیست و ... در مدت این سال ها هیچگونه برنامه عملی و اقدامی اساسی را انجام نداده اند و حال در این مدت خواسته شده تنها با یک طرح مطالعاتی آن هم به صورت غیرمدون چگونه می توانند از انبوه آلودگی زیست محیطی و آبخوان بکاهند و سلامتی مردم را تضمین کنند؟

این سؤالی است که ذهن تمامی شهروندان قروه ای را در برگفته و همچنان منتظر عکس العمل مسئولان هستند.   

کد خبر 4135901

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha