به گزارش خبرنگار پارلمانی مهر ، نمایندگان مجلس در جلسه علنی امروز در ادامه بررسی لایحه اصلاح موادی از قانون تشکیلات ، وظایف و انتخابت شوراهای اسلامی کشور و انتخاب شهرداران مصوب 1375 و اصلاحات بعدی آن پرداختند و 7 ماده از آن را اصلاح کردند .
نمایندگان در این جلسه با پیشنهاد کمیسیون امنیت و سیاست خارجی مجلس مبنی بر افزایش تعداد اعضای شورای شهر تهران به 23 نفر عضو اصلی و 10 عضو علی البدل و همچنین اعضای شوراها در شهرهای از 500 نفر تا دو میلیون نفر جمعیت ، 15 نفر عضو اصلی و 7نفر عضو علی البدل مخالفت کردند .این کمیسیون همچنین پیشنهاد کرده بود که تعداد اعضای شوراها در شهرهای بیش از دو میلیون نفر جمعیت ، 17 نفر عضو اصلی و 8 نفر عضو علی البدل باشند که نمایندگان مجلس با این افزایش نیز مخالفت کردند .
با مخالفت نمایندگان، پیشنهاد کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مبنی بر افزایش تعداد اعضای شوراهای مشهد ، مقرر کردند که تعداد اعضای شوراها به قانون سال 1375 شوراها برگشت و تعداد اعضاء مطابق این قانون باشند .
گفتنی است هم اکنون بر اساس قانون سال 1375 شوراها اعضای شورای اسلامی شهر تهران دارای 15 نفر عضو اصلی و 7 نفر عضو علی البدل است .
نمایندگان مجلس همچنین مصوب کردند که هر گاه عضوی به هر دلیلی تا دو ماه در جلسه شورا شرکت نکنند ، تا تعیین تکلیف نهایی که نباید بیش از 6 ماه به طول بینجامد ، از عضو علی البدل به عنوان جانشین در جلسات دعوت کنند .
همچنین با تصویب نهایی نمایندگان مجلس در ماده 9 در صورت تبدیل روستا به شهر ، شورای شهر همان شورای روستا خواهد بود .
چنانچه دو یا چند روستا به شهر تبدیل شود ، شورای شهر از میان اعضای شوراهای آن روستاها به ترتیب آراء در انتخابات و به نسبت جمعیت روستاها تشکیل می شود .
نمایندگان مجلس در تبصره یک ماده 7 این لایحه مصوب کردند که چنانچه دو یا چند روستا ادغام و به یک روستا تبدیل شوند ، شورای روستای جدید از میان اعضای شوراهای روستا ها به ترتیب آراء در انتخابات و به نسبت جمعیت روستاها تشکیل می شود .
بر اساس تبصره دو این ماده نیز با تبدیل یک یا چند روستا به شهر برای انتخاب شهردار ، انتخابات حداکثر ظرف مدت 4 ماه برگزار می شود . و تا انتخاب شهردار ، سرپرست شهرداری توسط شوراهای اسلامی شهر از بین کارکنان شهرداری یا دهیاران تعیین می شود.
نمایندگان در بخش دیگری از این لایحه مقرر کردند که نمایندگان مجلس ، استانداران ، فرمانداران ، شهرداران ، بخشداران ، و مدیران کل و روسای ادارات می توانند در جلسات شورای اسلامی حوزه مسئولیت خود بدون حق رای شرکت کنند .
همچنین حق دعوت به تشکیل جلسه فوق العاده در موارد ضروری از دهیاران سلب و این حق فقط به بخشدار و فرماندار منحصر می شود .
با تصویب نمایندگان مجلس تبصره 3 ماده 10 مکرر قانون شوراها حذف شد .
در این تبصره آمده بود ، شورای شهرستان حداکثر ظرف یک ماه پس از تشکیل دو سوم شوراها به شهرها و بخش های واقع در محدوده آن شهرستان به دعوت فرماندار تشکیل می شود .
نمایندگان مجلس همچنین با حذف ماده 12 قانون شوراها مصوب 1375 مخالفت کردند و به این ترتیب شورای روستا ، بخش ، شهر و شهرستان و استان در واحدهایی از تقسیمات کشوری تشکیل می شود که طبق قوانین و مقررات مربوط به نام ده ( روستا ) ، بخش ، شهر ، شهرستان و استان شناخته شده باشد .
با تصویب نهایی نمایندگان مجلس ، در ماده 13 قانون شوراها نیز کلمه " شهر " اضافه شد و بر این اساس ، در صورت دعوت شورای بخش و شهر از بخشدار ، شورای شهر مرکز شهرستان یا شورای شهرستات از بخشداران یا فرماندار، شورای استان از استاندار ، یا سایر مسئولان اجرایی سطوح فوق الذکر ، مقامات مذکور در جلسات شورا شرکت خواهند کرد .
ادامه بررسی لایحه اصلاح موادی از قانون تشکیلات ، وظایغ و انتخابات شوراهای اسلامی کشور و انتخاب شهرداران مصوب 1375 و اصلاحات بعدی آن به جلسه بعدی مجلس موکول شد . جلسه بعدی روز یکشنبه 12 آذرماه برگزار می شود .
نظر شما