در همین مدت، فروش شرکت جنرال موتورز، بزرگترین خودروساز جهان، 6.1 درصد و فروش شرکت داملر کرایسلر نیز 4.7 درصد رشد یافت.
جنرال موتورز در ماه گذشته 293 هزار 558 خودرو در بازار آمریکا به فروش رساند و همچنان بزرگترین فروشنده خودرو در آمریکا باقی ماند، اما شرکت فورد با عقب ماندن از شرکت ژاپنی تویوتا نشان داد که همچنان در بحران به سرمیبرد.
کارشناسان آمریکایی با زیر سئوال بردن عملکرد شرکت فورد، علت عقب ماندن آن از تویوتا را تاخیر در آغاز خط تولید جدید این شرکت و مدیریت کارآمدتر شرکت تویوتا میدانند. سهم فورد از بازار داخلی آمریکا از حدود 26 درصد در اوایل دهه 1990 هماکنون به 17.6 درصد کاهش یافته و در همین مدت سهم تویوتا به 15.5 درصد رسیده است.
در ماه جولای امسال نیز شرکت تویوتا تعداد خودروی بیشتری نسبت به فورد در بازار آمریکا به فروش رساند و زنگ خطر را برای خودروسازان آمریکایی، که مسئله ادغام آنها با شرکت خوشآتیه و نوآور رنوی فرانسه به بنبست خورده است، به صدا درآورد.
در همین حال، "کرک کرکوریان" میلیاردر و سهامدار اصلی شرکت جنرال موتورز پس از آنکه تلاشهای 20 ماههاش برای تجدید ساختار بزرگترین خودروساز جهان و ادغام آن با رنو-نیسان به ناکامی انجامید، سهام 9.9 درصدی خود از این شرکت را به فروش رساند.
با رفتن کرکوریان، "ریک واگونر" مدیرعامل جنرال موتورز نفس راحتی خواهد کشید، زیرا وی طی چند ماه اخیر تحت فشار شدید کرکوریان برای تجدید ساختار شرکت و حل معضلاتی همچون دستمزدهای بالای کارکنان، کاهش فروش شرکت و کاهش نوآوری در مدلهای تولیدی بود.
با رفتن کرکوریان که طرفدار سرسخت ادغام جنرال موتورز با رنو و واگذاری مدیریت دو شرکت به "گوسن" مدیر بسیار موفق رنو بود، واگونر باید مابقی سهامداران را قانع سازد که قادر به تجدید ساختار شرکت بحرانزده جنرال موتورز است که از جانب تویوتا شدیدا تهدید میشود.
نظر شما