گزیده ای از بیانات مقام معظم رهبری درباره وحدت؛

علاج واقعی همه‌ مشکلات مسلمانان، اتحاد و انسجام اسلامی است

علاج واقعی همه‌ مشکلات مسلمانان، اتحاد و انسجام اسلامی است

علاج واقعی همه‌ مشکلات مسلمانان، اتحاد و انسجام اسلامی است و بر همین اساس، علما و روشن‌فکران مسلمان باید منشور وحدت اسلامی را به عنوان مطالبه‌ای تاریخی تدوین کنند.

به گزارش خبرنگار مهر، یکی از مهم ترین مسائلی که در جامعه با آن مواجه هستیم مسألۀ وحدت بین ادیان و مذاهب مختلف است. سالهاست که دشمنان اسلام در تلاش بوده اند که میان شیعه و سنی اختلاف افکنی کنند. در احادیث و روایات بر حفظ وحدت در جامعه اسلامی تأکید شده است. مقام معظم رهبری نیز به کرِّات در سخنرانی ها و دیدارهای خود به این مسأله تأکید کرده اند.

رهبر انقلاب  در همه خطاب هایی که به ملت دارند بر رو روی مسألۀ اتحاد تکیه می کنند رهبری در دیدار با مردم لارستان در اردیبهشت ۸۷  علت تأکید بر اتحاد را این می دانند که «یکی از راههایی که  دشمنان ملت ایران برای ضربه زدن به این ملت  پیدا کرده اند ایجاد تفرقه میان آحاد مختلف دینی است در دنیای اسلامی هم همین سیاست را دنبال کرده اند. از اول پیروزی انقلاب سعی کرده اند کشورهای مسلمان همسایۀ ما را از جمله کشورهای حاشیه خلیج فارس را از جمهوری اسلامی بترسانند و متأسفانه در مواردی هم موفق شده اند، در حالی که جمهوری اسلامی دست برادری به سوی همه ملت های مسلمان دراز کرده است. طبق سخنان ایشان جمهوری اسلامی معتقد به اتحاد اسلامی است . اتحاد اسلامی به معنای همدلی ملت ها و همکاری دولت ها است.

اختلاف فرقه ای و مذهبی نمی تواند میان ملت ها شکاف ایجاد کند مگر به وسوسه دشمن.کشورهای همسایه برادران ما هستند، دست دوستی و برادری ما به سوی این کشورها دراز است. این برادری از روی نیاز نیست، ملت ایران اختلاف را بر خلاف مصلحت دنیای اسلام می داند.در داخل کشور سعی کرده اند به بهانه قومیت و مذهب بین آحاد مردم ایران اختلاف بیاندازند.  بر این توطئه دشمن ما فائق آمده ایم  اما همچنان محتاج هستیم که در این باره دقت و مراقبت کنیم، مبادا دشمن بتواند کید خود را اعمال کند.

شیعه و سنی ، مردم بخش های مختلف کشور همه باید بدانند ملت ایران باوجود این تنوعی که در مذهب و قومیت دارد یک ملت است، یکپارچه است  و با یدِ واحد بودن است که می تواند از هویت و حیثیت خود در مقابل خشن ترین دشمنان دفاع کند و دشمن  را به زانو در بیاورد.همه برای اسلام باید تلاش کنیم. شیعه و سنی برای اعلای کلمه توحید و اعلای ارزش های اصیل اسلامی باید تلاش کند. نگذاریم اختلاف نظرها و سلیقه ها بر زندگی و مشی ما غلبه کند.»

رهبری در دیدار با مسؤلان نظام و مهمانان کنفرانس وحدت اسلامیِ سال ۹۵ خاطر نشان کردند «راه حل مشکلات و محنت هایی که  در دنیای اسلام  وجود دارد اتحاد اسلامی است.دستگاه های  استکبار جهانی سعی می کنند دنیای اسلام را از وحدت خود هرچه بیشتر دور کنند، وحدت اسلامی برای دشمنان تهدید است.»

در دیدار شرکت کنندگان هم اندیشی علمای اهل تسنن و شیعه در سال ۸۵ نیز فرموده اند:«این عواملی که اختلاف‌افکنی میکنند، نه شیعه‌اند، نه سنی؛ نه به شیعه علاقه دارند، نه به تسنن؛ نه مقدسات شیعه را قبول دارند، نه مقدسات سنی را. چند روز پیش از این، بوش - رئیس‌جمهور امریکا - در سخنرانی اش به منفجر کردن حرم عسکریین (علیهماالسّلام) در عراق اشاره کرد؛ که منفجر کردند و اینها را تندروان سلفی کردند و شیعه را تحریک کردند و موفق شدند. این کار جلو چشم خود امریکاییها انجام گرفته! حرم عسکریین را در همان شهری انجام دادند که مسلط بر امور امنیتی آن شهر و نیروهای مسلحِ در حال تردد در آن شهر، امریکایی بودند؛ جلو چشم امریکاییها! مگر می شد بدون اطلاع آنها، بدون اجازه‌ی آنها و بدون تدبیر آنها این کار انجام بگیرد؟ خودشان این کار را کردند.»

در ادامۀ این بیانات تصریح کرده اند «پیروزی انقلاب در ایران، اینها برنامه‌های جدیدی طراحی کردند برای اینکه اینطور وانمود کنند که این انقلاب، انقلاب شیعه است؛ در حالی که انقلاب اسلامی، انقلاب اسلام است، انقلاب قرآن است، برافراشتن پرچم اسلام است. انقلاب اسلامی افتخارش این است که ارزشهای اسلامی را، توحید را، احکام الهی را و ارزش معنویت اسلام را، دارد به دنیا معرفی میکند و موفق شد. علی‌رغم همه‌ی دشمنیها ما موفق شدیم. انقلاب اسلامی روحِ غرور اسلامی را، روح افتخار و تفاخر به اسلام را در مسلمانها زنده کرد. آنها با این دشمنند، با این مخالفند؛ والّا اگر ما انقلابمان یک انقلاب شیعی بود که از دنیای اسلام جدا میشدیم و ما به دنیای اسلام کاری نداشتیم، آنها هم به ما کاری نداشتند، آنها با انقلاب دشمنی نمی کردند.

آنها دیدند این انقلاب، انقلاب اسلامی است بایستی مردم خودمان را هشیار و بیدار کنیم و خودمان مراقب باشیم. آن کسانی که بدون فهم، فهم حقیقت، بدون تقوا، جمعیت عظیمی از مسلمانان را از دین خارج میدانند، خارج میکنند، تکفیر میکنند این گروه‌های تکفیریِ نادان - حقیقتاً مناسب‌ترین صفت برای اینها نادانی است، اگرچه در آنها خباثت هم هست، اما جهالت مهمترین خصوصیت اینهاست - اینها را بایستی ما تا آنجایی که میتوانیم، ارشاد کنیم؛ مردم را از اینها بترسانیم که مردمِ ما «و لتصغی الیه افئدة الذین لایؤمنون بالأخرة و لیرضوه و لیقترفوا ما هم مقترفون» بعضیها به خاطر ضعف ایمان، به خاطر ضعف معرفت، مجذوب این حرفهای دشمنان میشوند. ما باید مراقبت کنیم. وظیفه‌ی علما، وظیفه‌ی سنگینی است. امروز وحدت دنیای اسلام، یک هدف اعلاست که اگر این وحدت حاصل شد، آن وقت دنیای اسلام حقیقتاً میتواند به عزت کامل و عمل به احکام اسلامی دست پیدا کند؛ میتواند این کار را هم بکند. هم دولتها باید کمک کنند، هم ملتها باید کمک کنند.»

ایشان در دیدار کارگزاران نظام و سفرای کشورهای اسلامی در سال ۸۶ بیان داشتند «مهم‌ترین نیاز دنیای اسلام و علاج واقعی همه‌ی مشکلات مسلمانان، اتحاد و انسجام اسلامی است و بر همین اساس، علما و روشن‌فکران مسلمان باید منشور وحدت اسلامی را به عنوان مطالبه‌ای تاریخی تدوین کنند

مقام معظم رهبری در دیداری که سال ۹۱ با شرکت کنندگان در اجلاس اساتید دانشگاهها و بیداری اسلامی داشتند، تأکید کردند «غرب و امریکا تلاش دارند تا تحت عناوین شیعه و سنی، قومیت‌ها و ملیت‌ها میان مسلمانان ایجاد اختلاف کنند، بنابراین همه باید هوشیار باشند و مسائل را با این دید مورد بررسی قرار دهند و نسبت به آنها موضع‌گیری کنند

ایشان یکدل بودن مسلمانان را شرط اصلی اعتلاء کلمه اسلام خواندند و در دیدار با اعضای حزب الله لبنان در سال ۶۸ به این مسأله اشاره کرده اند که: «طرفداران قرآن و اسلام اگر برای عزت و عظمت قرآن دل می سوزانند باید بدانند که هدف از بکارگیری قلم ها و زبان ها و نیز پول هائی که برای ایجاد اختلاف بین مسلمین صرف می شود ممانعت از اعتلاء کلمه ی اسلام است و تمامی علمای شیعه و سنی در داخل و خارج از کشور باید با جدیت این مطلب را مورد توجه قرار دهند و اگر ما با تقویت برادری میان خود، بر اختلافات فائق شویم حربه ی دشمن کند خواهد شد

 رهبری در سخنان خود در دیدار با مسؤلین نظام و میهمانان وحدت اسلامی درباره وظیفۀ مهم امت اسلامی خاطر نشان کرده اند «وظیفه‌ی امّت اسلامی تنها این نیست که به یادبود ولادت پیغمبر یا بعثت پیغمبر جشن برپا کند؛ این کار کوچک و کمی است نسبت به آنچه وظیفه‌ی او است. دنیای اسلام امروز وظیفه دارد مثل خود اسلام و مثل خود پیغمبر، روحی در این دنیا بدمد، فضای جدیدی ایجاد کند، راه تازه‌ای را باز کند. ما به این پدیده‌ای که در انتظار آن هستیم میگوییم «تمدّن نوین اسلامی». ما باید دنبال تمدّن نوین اسلامی باشیم برای بشریّت؛ این تفاوت اساسی دارد با آنچه قدرتها درباره‌ی بشریّت فکر میکنند و عمل میکنند؛ این به‌معنای تصرّف سرزمین‌ها نیست؛ این به‌معنای تجاوز به حقوق ملّتها نیست؛ این به‌معنای تحمیل اخلاق و فرهنگ خود بر دیگر ملّتها نیست؛ این به‌معنای عرضه کردن هدیّه‌ی الهی به ملّتها است، تا ملّتها با اختیار خود، با انتخاب خود، با تشخیص خود راه درست را انتخاب کنند. راهی که امروز قدرتهای جهان ملّتها را به آن راه کشانده‌اند، راه غلط و راه گمراهی است. این وظیفه‌ی امروز ما است

در دیدار با کارگزارن نظام در سال ۸۵ مهمترین نقطه ایجاد وحدت وجود مقدس پیامبر بر شمرده اند. طبق بیانات ایشان«وجود مقدس نبی مکرم و رسول اعظم اسلام، مهمترین نقطه‌ی ایجاد وحدت است. قبلاً هم این را عرض کردیم که دنیای اسلامی میتواند در این نقطه به هم پیوند بخورد؛ اینجا، جایی است که عواطف همه‌ی مسلمانها در آنجا متمرکز میشود؛ این، کانون عشق و محبت و دنیای اسلام است. حالا شما ببینید قلمهای پول گرفته‌ی از صهیونیست‌ها، همین کانون را مورد توجه قرار میدهند و به آن اهانت میکنند؛ برای اینکه اهمیت اهانت به امت اسلامی و تحقیر دنیای اسلام، کم‌کم از بین برود. این، نقطه‌ی اصلی است؛ سیاستمداران، نخبگان علمی و فرهنگی، نویسندگان، شعرا و هنرمندان ما روی این نقطه تکیه کنند و همه‌ی مسلمانها با این شعار به هم نزدیک شوند. موارد مورد اختلاف را در نظر نگیرند، یکدیگر را متهم نکنند، یکدیگر را تکفیر نکنند و یکدیگر را از حوزه‌ی دین خارج نکنند. دلها در سراسر امت اسلامی، به یاد پیامبر و به عشق پیغمبر طراوت پیدا میکند؛ همه‌ی ما دلباخته و عاشق آن بزرگواریم

کد خبر 4163105

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha