۲۰ آذر ۱۳۹۶، ۱۶:۴۴

مدیرکل دفتر میوه های سردسیری جهاد کشاورزی:

طرح توسعه باغات در ۸ میلیون هکتار از اراضی دیم کشور اجرا می شود

طرح توسعه باغات در ۸ میلیون هکتار از اراضی دیم کشور اجرا می شود

سمنان - مدیرکل دفتر میوه های سردسیری جهاد کشاورزی بابیان اینکه طرح توسعه باغات در هشت میلیون از اراضی دیم کم بازده کشور اجرا می شود، گفت: این طرح در برنامه ششم توسعه تعریف شده است.

به گزارش خبرنگار مهر، شکرالله حاجی وند عصر دوشنبه در جلسه بهره‌وری آب و توسعه محصولات باغی در اراضی شیب‌دار به میزبانی  سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان با بیان اینکه طرح توسعه باغات در هشت میلیون از اراضی دیم کم بازده کشور اجرا می شود، ابراز داشت: اجرای طرح توسعه باغات در اراضی دیم کم بازده در برنامه ششم توسعه تعریف شده است.

وی با بیان اینکه طرح  توسعه باغات در اراضی دیم کم بازده برای همه استان‌ها به یک‌شکل قابلیت اجرایی ندارد، افزود:  اقلیم‌های متعددی در مناطق مختلف کشور وجود دارد و در برخی مناطق تبخیر آب بالا و در برخی مناطق تبخیر آب پایین است.

هدفگذاری اجرای طرح توسعه باغات در ۱۲ هزار هکتار از اراضی شیب دار استان سمنان

مدیرکل امور دفتر میوه سردسیری و خشک وزارت جهاد کشاورزی همچنین بابیان اینکه مطالعات و امکان سنجی طرح توسعه باغات در اراضی کشاورزی انجام شده است، ابراز داشت: برای انجام عملیات کشت در این مناطق محدودیتی در حوزه انتخاب گونه وجود ندارد و در هر استان چندگونه مشخص‌شده اما در کارگروه‌های استانی می‌توانند کشت سایر محصولات را نیز بررسی کنند.

حاجی وند بابیان اینکه شیوه نامه این طرح از سوی وزیر در سال ۹۴ ابلاغ و کارگروه ملی و استانی برای اجرای این طرح تشکیل شده است، تصریح کرد: اجرای طرح توسعه باغات در اراضی شیب دار از سالیان پیش در حال انجام است.

وی با بیان اینکه درکارگروه های مختلف مسائل مربوط به اراضی شیب دار مطرح و بررسی می شود، افزود: با توجه به برنامه ششم توسعه اجرای طرح توسعه باغات در ۱۲ هزار هکتار از اراضی شیب دار استان سمنان هدفگذاری شده است.

حاجی وند، کاهش روان آب، سیلاب‌ها و افزایش نفوذپذیری خاک را از جمله مزایای این طرح برشمرد و تصریح کرد: اجرای توسعه باغات در اراضی شیب دار استان سمنان بر اساس برنامه امسال حدود ۸۰۰ هکتار بود که تا کنون بیش از این مقدار محقق شده است.

امکان اجرای طرح توسعه باغات در ۱۲ هزار هکتار اراضی سمنان

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان نیز در این نشست با بیان اینکه این طرح در مناطق بالای ۳۰۰ میلی متر بارندگی قابل اجرا است، ابراز داشت: بر اساس مطالعات حدود ۱۲هزار هکتار از این مناطق در استان امکان اجرای توسعه باغات را دارد.

حسن میرعماد با بیان اینکه توسعه باغات در اراضی شیب دار به تولید و نفوذپذیری آب در خاک کمک کند، تصریح کرد: حفظ پوشش گیاهی، حفاظت از خاک از دیگر مزایای اجرای طرح توسعه باغات در اراضی شیب دار است.

وی با بیان اینکه توسعه باغات علاوه بر حفظ خاک و آب می تواند برای افراد ساکن درحوزه آبخیز ایجاد اشتغال کند، افزود: اگر پوشش گیاهی به ۷۰ درصد برسد بیش از ۹۵ درصد روان آب ها جذب خاک می شود و این مهم ترین مزیت توسعه باغات در اراضی شیب دار است.

کد خبر 4169204

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha