۲۲ آذر ۱۳۹۶، ۱۴:۳۶

امیر تاجیک به مهر گفت:

ضرورت پخش مستندهای اجتماعی/ تلویزیون به حل بحران‌ها کمک کند

ضرورت پخش مستندهای اجتماعی/ تلویزیون به حل بحران‌ها کمک کند

امیر تاجیک مدیر سابق شبکه مستند با اشاره به نقش تلویزیون در رفع آسیب های اجتماعی از ضرورت نمایش مستندهایی با این مضامین برای حل بحران ها سخن گفت.

امیر تاجیک مدیر سابق شبکه مستند و از داوران جشنواره «سینماحقیقت» درباره نمایش مستندهای اجتماعی از تلویزیون و نقش آنها در حل معضلات و بحران ها به خبرنگار مهر گفت: خاستگاه اصلی فیلم مستند، تلویزیون است و این یک اصل است که نه تنها در ایران بلکه در کشورهای توسعه یافته نیز وجود دارد. من معتقدم رسانه ملی همچنان بزرگترین رسانه کشور است و همچنان می تواند به جایگاه واقعی خود در تاثیرگذاری در جامعه نزدیک شود.

وی ادامه داد: نمایش عمومی مستند در یک رسانه تاثیرگذار می تواند به حل آسیب ها و معضلات کمک کند که در گام اول این کمک از طریق ارایه تصویری صادق و بدون واسطه از معضلات جامعه به مردم و مسئولان و در گام های بعدی، ایجاد دغدغه در جامعه و مسئولان برای حل آسیب ها خواهد بود. اعتقاد به این سینما، اعتقاد به آگاهی است و گسترش آن توانایی جامعه را برای رفع بسیاری از معضلات دوچندان می کند.

تاجیک با اشاره به ممیزی در آثار مستند یادآور شد: متاسفانه دستورالعمل مشخصی نسبت به ممیزی فیلم های مستند وجود ندارد و در بسیاری موارد، میزان ممیزی بر حسب نظر و سلیقه مدیران، گرایش های سیاسی و عواملی بیرون از تلویزیون اعمال می شود. اگر صداوسیما را بازوی رسانه ای نظام مقدس جمهوری اسلامی در نظر بگیریم نباید میزان ممیزی در زمان های مختلف متغیر باشد.

وی اضافه کرد: هر چقدر دایره پخش و نمایش فیلم های مستند محدودتر و بسته تر شود فاصله بین مخاطب با تلویزیون بیشتر و بیشتر می شود. دیگر دوران مدیریت های ایستا، دربسته، منتظر و پولدار گذشته است بلکه مدیریت در دوران پیش رو باید در عین چابکی، قدرت تعامل با گروه های مختلف را داشته باشد و بتواند ظرفیت های عظیم جامعه را هدایت کند.

تاجیک عنوان کرد: امروزه دسترسی مخاطبان به نسخه های اصلی فیلم ها به واسطه گسترش رسانه های تعاملی و مجازی فراهم شده است و در برخی موارد، بخش های ممیزی شده فیلم های مستند در تلویزیون، بلافاصله در فضای مجازی دست به دست می شود بنابراین ممیزی در این شرایط چندان راه مناسبی به نظر نمی رسد.

وی در پایان درباره نقش تلویزیون در تاثیرگذاری مستندها اظهار کرد: فیلم های مستند بسیاری هستند که از تحقیقات مناسبی برخوردارند اما این تحقیق بیشتر کتابخانه ای است و در نهایت با کارگردانی غیرهنرمندانه، فیلمی ضعیف از آن تولید می شود. درباره نقش تلویزیون در بازخورد مناسب این مستندها نیز باید فاکتورهای مختلفی را مورد بررسی قرار داد که یقینا زمان پخش و شبکه ای که فیلم را پخش می کند در میزان تاثیرگذاری فیلم نقش دارد.

کد خبر 4171217

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha