به گزارش خبرنگار مهر، منصور کبگانیان در پایان صدو یکمین جلسه شورای ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور در جمع خبرنگاران گفت: تشکیل ستاد توسعه زیست فناوری پیش از این در شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب شده و لازم بود سندی فرابخشی و فرادولتی در مصوبات این شورا برای توسعه این حوزه وجود داشته باشد.
وی ادامه داد: بعد از جلسات متعدد کارشناسی و مشورتی امروز این سند در ۱۲ ماده، ۶ راهبرد،و ۴۲ اقدام ملی به اعضای شورا ارائه شد.
دبیر ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور افزود: بعد از ارائه سند، محورهایی درباره کلیات سند ارائه شد، سند ارائه شده از نظر اهداف کمی مقداری بلندپروازانه بررسی و تاکید شد مقداری واقع بینانه تر باشد؛ زیرا تا افق ۱۴۰۴ و اجرایی شدن کامل این سند زمان زیادی نداریم.
وی ادامه داد: محور دیگری که در این سند تاکید شد، کسب بازار جهانی سه درصد در این حوزه بود که تحقق آن مستلزم حرکت قوی و الزامات زیادی است و قرار شد در این سند اصلاح از جهات مذکور صورت گیرد.
کبگانیان با اشاره به محصولات تراریخته افزود: بحث مهم گیاهان و محصولات تراریخته بخش مهمی از جلسه را به خود اختصاص داد، زیرا همانطور که می دانید اختلاف نظرهای زیادی در این مورد در کشور وجود دارد.
وی تصریح کرد: در بخش واردات محصولات تراریخته با توجه به واردات زیاد، ملاحظاتی مطرح است که سند ملی توسعه زیست فناوری باید به آن بپردازد.
کبگانیان در ادامه با اشاره به ذخایر ژنتیکی گفت: برای ذخایر ژنتیکی سند مصوب دیگری داریم ولی قرار شد بعد ذخایر ژنتیکی در این سند هم تقویت شود.
دبیر ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور افزود: محورهای آفندی و پدافندی در این حوزه باید خوب تجهیز شود زیرا ژنوم کشور و مردم ما سرمایه ضروری برای محافظت است. براساس سند توسعه ملی زیست فناوری باید در این حوزه تقسیم کار ملی در بعد تحقیقات، در بعد تولید و در بعد پدافندی انجام شود.
دبیر ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور با اشاره به اهمیت بحث اخلاق زیستی در این سند گفت: با توجه به نگرانی هایی که در این حوزه وجود دارد بر اهمیت اخلاق زیستی تاکید شد.
وی افزود: کلیات سند با تمام ملاحظات واصلاحات بیان شده در پیش نویس باید جمع بندی شود و قرار شد بعد از اعمال این ملاحظات و اصلاحات در جلسه بعد مطالب سند بند به بند مطرح و نهایی شود.
نظر شما