به گزارش خبرنگار مهر، علی اصغر کاراندیش، مدیر کل انتخابات وزارت کشور که ظهر امروز در نشست خبری با حضور خبرنگاران در ستاد انتخابات کشور سخن می گفت، درباره نحوه شمارش آراء انتخابات شورای شهر تهران به صورت رایانه ای، گفت: آراء در شعب اخذ رای شمرده می شوند و پس از تفکیک برگه های صحیح و باطل از یکدیگر و تهیه صورت جلسه، مجددا مدارک داخل صندوق های رای ریخته می شود و صندوقها مجددا پلمپ می شوند.
وی افزود: همانگونه که می دانید وقتی صندوق ها پلمپ می شوند امکان انداختن هیچ چیز دیگری در آنها وجود ندارد و این صندوق ها به همراه اعضای شعبه که شامل معتمدین، ناظرین، سربازرسین، بازرسان و نماینده نامزدها است به 50 مرکزی که فرمانداری تهران پیش بینی کرده است، منتقل خواهند شد.
مدیر کل انتخابات وزارت کشور خاطر نشان کرد: هر سایت حدودا باید 62 صندوق را شمارش کند و نامزدهای انتخاباتی می توانند در هر یک از این سایت ها نماینده ثابت داشته باشند و این صندوق ها با حضور این افراد نگهداری می شوند و با رسیدن نوبت به هر صندوق، در حضور آنها باز می شود و آراء قرائت شده و وارد رایانه می گردند و در پایان نیز نتایج جمع زده و نتیجه نهایی مشخص خواهد شد.
وی ادامه داد: هماهنگی مربوطه در این خصوص را فرمانداری تهران با هیات های نظارت شهرستان و استان تهران، انجام داده است و این دستور وزیر کشور را به فرماندار تهران ابلاغ کردهایم که نمایندگان نامزدها در سایت ها از زمان شمارش تا پایان کار مستقر شوند و البته امیدواریم این کار به اعلام نتایج قطعی انتخابات شورای شهر تهران سرعت بیشتری بدهد.
کاراندیش همچنین گفت: واجدین شرایط برای شرکت در رای گیری انتخابات خبرگان، 46 میلیون نفر و برای شورای شهر 43 میلیون نفر هستند و حدود 2 میلیون و 450 هزار نفر هم رای اولی داریم.
مدیر کل انتخابات وزارت کشور اعلام کرد: امسال 63 هزارشعبه اخذ رای داریم و عوامل اجرایی نظارتی و بازرسی ما بالای 15 نفر در هر شعبه است و یک میلیون و صد هزار نفر عوامل اجرایی، نظارتی و بازرسی نیز در انتخابات حضور خواهند داشت و در برخی مکانها 5 هیات اجرایی و در برخی دیگر 7 هیات اجرایی خوهیم داشت.
وی در ادامه اظهار داشت: در انتخابات این دوره بیش از 108 میلیون تعرفه برگ رای چاپ شده که نسبت به انتخابات گذشته رقم بالایی است به گونه ای که 50 میلیون تعرفه برگ رای برای انتخابات شوراها، 50 میلیون برای انتخابات خبرگان و 8 میلیون برای انتخابات میان دوره ای در نظر گرفته شده است که نظر می رسد با توجه به میزان بالای این برگهها، همچون سالهای گذشته دچار کمبود تعرفه ها نشویم.
کاراندیش خاطر نشان کرد: بیش از 200 هزار نیروی انتظامی نیز برای امنیت انتخابات پیش بینی شده است و خوشبختانه تا کنون مشکل خاصی در زمینه امنیت انتخابات نداشته ایم.
وی با بیان اینکه در شهر تهران 3 هزار و 120 صندوق دایر است و این تعداد در 50 سایت در نظر گرفته شده تقسیم می شود، پیش بینی کرد که در 48 ساعت اول، نتایج انتخابات خبرگان و شوراها در تمامی شهرها به جز تهران اعلام شود.
مدیرکل انتخابات وزارت کشور ادامه داد: هنوز نمی دانیم نتایج انتخابات شورای شهر تهران در 72 ساعت اول یا بیشتر از آن به طول بیانجامد و باید ببینیم شیوه ای که قرار است در آن آرا شمار ش شود سرعتش چگونه خواهد بود.
کار اندیش خاطر نشان کرد: سلامت انتخابات در روز قبل از اخذ رای و ساعت اخذ رای بسیار مهم است چرا که فردی که رای می دهد باید رای او به عنوان امانت نزد مسئولان باشد و بحث دیگری که وجود دارد به عنوان نمونه به تخریب ها باز می گردد که مربوط به قبل از روز اخذ رای می شود.
وی تاکید کرد: در یک شعبه اخذ رای که معتمدین، ناظرین نماینده فرماندار یا بخشدار، نماینده نامزدها و بازرس وزارت کشور حضور دارد امکان اینکه شخصی بخواهد در رای مردم دست ببرد اصلا وجود ندارد لذا این تضمین را می دهم که امکان این موضوع که در شعب اخذ رای به آراء مردم دست برده شود وجود ندارد.
وی به افراد بی سواد توصیه کرد به افرادی بگویند برای شان رای ها را بنویسند که به آنها اطمینان کامل داشته باشد.
مدیر کل انتخابات وزارت کشور تصریح کرد: ناظران و مجریان حق تبلیغ برای هیچ نامزدی را ندارند و اگر چنین چیزی باشد از حضور این افراد هم در هیات نظارت و هم در هیات اجرایی جلوگیری به عمل میآید و اگر مواردی هست باید سریعا به فرمانداری و بخشداری مربوطه گزارش شود.
کار اندیش در پاسخ به سئوال خبرنگاری مبنی بر اینکه آیا بسیجیان می توانند در انتخابات تبیلغ کنند، گفت: به هیچ وجه نیروهای بسیج و سپاه نمی توانند نسبت به گروه خاصی تبیلغ کنند و اگر در استان چنین چیزی صورت گرفته پیگیری خواهد شد.
وی در خصوص کم آوردن احتمالی برگه های تعرفه اخذ رای، گفت: این موضوع نباید اتفاق بیافتد ولی اگر صورت بگیرد شعب اخذ رای باید تلفنی با فرمانداری ها و بخشداری های مربوطه تماس بگیرند و از آنان تقاضای ارسال برگه تعرفه بکنند.
کاراندیش در خصوص نظر سنجی گفت: نظر سنجی کار وزارت کشور نیست و کار دستگاه هایی است که این وظیفه را بر عهده دارند و پس بهتر است نتایج نظرسنجیها به ما هم اعلام شود تا از آنها بهره برداری کنیم.
وی در خصوص حضور قاضی ویژه در محل ستاد انتخابات تصریح کرد: قاضی ویژه یا در محل فرمانداری یا بخشداری مربوطه و یا در محل کار خودشان مستقر هستند و امسال هم مانند سالهای گذشته قوه قضاییه تمهیدات لازم را در این خصوص اندیشیده است.
وی خاطر نشان کرد در ستاد انتخابات چیزی بررسی نمی شود و مسئولیت این کار با هیات های اجرایی و هیات های نظارت است.
نظر شما