۲ دی ۱۳۸۵، ۱۱:۵۹

فرهنگ و هنر در مطبوعات

فرهنگ و هنر در مطبوعات

سخنان وزیر ارشاد در استان کرمانشاه، اکران فیلم‌های ایرانی در 250 سالن سینمای ترکیه، معرفی هیئت انتخاب فیلم‌های کوتاه و مستند جشنواره فجر، معرفی داوران دومین جشنواره زنان فیلمساز، پایانی بر "هری پاتر" و شکایت از گروه حسن فتحی به خاطر تعرض به تخت جمشید عناوین برجسته صفحه فرهنگ و هنر مطبوعات امروز شنبه دوم دی‌ماه است.

به گزارش خبرنگار مهر، "تهران امروز" در صفحه سینمای ایران گزارش پشت صحنه فیلم "خواستگار محترم" ساخته داود موثقی را خبر اول قرار داده و نگاهی به "تله" سیروس الوند هم در ستون نقد فیلم آمده که گپی با سحر ذکریا بازیگر فیلم مکمل آن شده است. گپی کوتاه با امیررضا گیتی بان، بازیگر "گیس بریده" نیز در این صفحه آمده است.

صفحه تجسمی، گفتگو با بهناز پاکزاد را به بهانه برپایی نمایشگاه عکس های تهران قدیم خبر اول قرار داده و در ادامه سیری دارد بر چهارمین دوسالانه نقاشی جهان اسلام. نگاهی گذرا به نخستین جشنواره ملی هنرهای تجسمی مقاومت هم در ستون حرف روز آمده است. حبیب اله صادقی، مدیر مرکز هنرهای تجسمی، مهمان روز این صفحه است.

در صفحه پایانی "تجهیز سینمای ایران با پنج دوربین جدید" که برگرفته از حرف های مدیر عامل فارابی است، خبر اول قرار گرفته و در ادامه به آماده شدن "تیغ زن" برای جشنواره فجر پرداخته شده است. "انتخاب فیلم های مستند و کوتاه جشنواره فیلم فجر آغاز شد" و اعلام برنامه های سخنرانی های جشنواره موسیقی فجر به اخبار برجسته این صفحه پایان می دهند. گپ روز هم به زاون قوکاسیان اختصاص دارد با عنوان "انتشار زندگینامه فرخ غفاری".

روزنامه "بانی فیلم" عنوان روی جلد را به "اکران فیلم های ایرانی در 250 سالن سینمای ترکیه" اختصاص داده که در صفحه دوم به آن پرداخته است. حرف های مدیر عامل بنیاد سینمایی فارابی هم با عنوان "استاندارد کیفی بخش تولید سینمای ایران فراهم می شود" در صفحه دوم منعکس شده است. معرفی هیئت انتخاب فیلم های کوتاه و مستند جشنواره فجر و مطلبی "به انگیزه انتشار گزارش سینما شهر از فروش فیلم ها" به نقل از مهر اخبار برجسته این صفحه را پایان می دهند.

در صفحه چهارم معرفی داوران دومین جشنواره زنان فیلمساز خبر اول قرار گرفته و در ادامه به خبر "20 فیلمنامه به جشنواره نماز و نیایش راه یافت" پرداخته شده است. صفحه پنجم مروری دارد بر کارنامه حرفه ای گلشیفته فراهانی و صفحه اول سینما جهان به فیلم "تعطیلات" ساخته جدید نانسی مه یزر پرداخته و در ادامه هم گفتگو با کامرون دیاز و کیت وینسلت بازیگران این فیلم را انعکاس داده است. صفحه دوم سینمای جهان مطلبی درباره فیلم "امپراتوری درون" ساخته دیوید لینچ را انعکاس داده و در ادامه هم به گفتگو با جود لاو، بازیگر فیلم "واردشدن غیرقانونی به خانه"، پرداخته است.

صفحه فرهنگ و ادب سخنان وزیر ارشاد را در استان کرمانشاه خبر اول قرار داده و در ادامه به چند خبر مشترک با سایر روزنامه ها پرداخته که پایان دهمین جشنواره قصه گویی و مراسم بزرگداشت فرانتس سوبل در خانه هنرمندان برخی از آنها هستند. ویژه نامه نخستین جایزه جهانی ادیان توحیدی به پیام دبیر این جشنواره و نحوه گزینش 40 پوستر برگزیده نهایی بخش مسابقه بین المللی پرداخته است. نگاهی به جلسات نمایش فیلم های مستند در خانه فیلم نور و جزئیاتی از شکل گیری این جایزه نیز در ویژه نامه مورد توجه قرار گرفته اند.

در صفحه تئاتر "جنایت و مکافات" در فرهنگسرای نیاوران" را خبر اول قرار داده و در ادامه نگاهی دارد به نمایش "وهم سرخ" به نویسندگی و کارگردانی حسین احمدی نسب. چند خبر کوتاه هم در ستون خبر منعکس شده است. یک فنجان چای با فریبا جدیکار، بازیگر مجموعه "زیر تیغ" و چند خبر از تولیدات تلویزیونی به کار صفحات تلویزیون پایان می دهند. در صفحه پایانی "بازگشت دوباره کامرون" بعد از هفت سال خبر اول قرار گرفته و در ادامه به "شکایت از مایکل مور" پرداخته شده. به ادعای یک مستند "فرانسوی ها دو بار بن لادن را دیدند!" و چند خبر کوتاه به کار این صفحه پایان می دهند.

"جام جم" در صفحه رسانه، اول شدن دو مجموعه "زیر تیغ" و "باغ مظفر" را در نظرسنجی صدا و سیما خبر اول قرار داده و در ادامه به آغاز فیلمبرداری مجموعه تلویزیونی دهه فجر به نام "از نفس افتاده " پرداخته است. چند خبر کوتاه در ستون تصویر کوتاه و سینمای ایران به کار این صفحه پایان می دهند. صفحه پایانی "جشنواره قصه گویی ایران بین المللی می شود" را خبر اول قرار داده و در ادامه به "احتمال حضور گروههای خارجی در ششمین جشنواره سراسری تئاتر بانوان" پرداخته است.

"اعلام جزئیات سفر مارکز به ایران" و "تهران و چابهار میزبانان جشنواره بین المللی موسیقی فجر" برخی اخبار برجسته این صفحه را تشکیل می دهند. ستون براده ها نیز به ذکر چند خبر کوتاه پرداخته و نهایتاً خبر جالب پیشنهاد "شکسپیردرمانی برای بیماران ذهنی" از طرف محققان دانشگاه لیورپول به کار این صفحه پایان می دهد.

روزنامه "همشهری" در صفحه تئاتر نگاهی دارد به نمایش "پائین، گذر سقاخانه" کار هادی مرزبان با عنوان "مسلخ معصومیت". گزارش دیرهنگام نشست مطبوعاتی "وکیل تسخیری" هم در ستون کناری این صفحه آمده است. ستون به استقبال جشنواره هم به ذکر چند خبر کوتاه از تئاتر پرداخته است. صفحه شهر تماشا نگاهی دارد به بازار فیلم های امریکایی در شرق با عنوان "والنتاین، هالووین و انتظارات سیاسی". نگاه کوتاهی به فیلم های روی اکران هم در ستون "سایه روشن" آمده است.

صفحه ادب و هنر افتتاح نخستین جایزه جهانی ادیان توحیدی توسط آیدین آغداشلو را خبر اول قرار داده و در ادامه به انعکاس "برنامه های بخش سخنرانی جشنواره موسیقی فجر" پرداخته است. "اکران فیلم های ایرانی در ترکیه" و تشییع پیکر ناصر عبداللهی به اخبار برجسته این صفحه پایان می دهند. 

"ایران" در صفحه اول فرهنگ و هنر گفتگویی دارد با هوشنگ میرزایی مستندساز. درباره جهان فیلمسازی گی یرمو دل تورو فیلمساز مکزیکی هم مطلبی در این صفحه منعکس شده است. صفحه دوم فرهنگ و هنر مطلب مفصلی را به آلتمن فقید اختصاص داده با عنوان "سینمای هنری و مدرنیست رابرت آلتمن". در صفحه پایانی سخنان وزیر ارشاد در استان کرمانشاه خبر اول قرار گرفته و در ادامه برگزیدگان جشنواره قصه گویی معرفی شده اند. پایان فیلمبرداری "پاداش سکوت" مازیار میری و "اکران فیلم های ایرانی در سینماهای ترکیه" برخی اخبار برجسته این صفحه هستند. چند خبر کوتاه از جمله "آفریقا هم صاحب آکادمی سینمایی شد" به کار این صفحه پایان می دهند.

روزنامه "حیات نو" در صفحه فرهنگ و اندیشه گفتگویی دارد با حمید سمندریان، کارگردان تئاتر در مطلبی با عنوان "ادبیاتی که به انسان تبدیل می شود". چند خبر کوتاه در ستون خبرها و قسمت اول "تاریخ زمان حال" در ستون یادداشت به کار این صفحه پایان می دهند. در صفحه پایانی "سارا پولی در یک تریلر معمایی" عنوان اول قرار گرفته و خبر "تضمینی برای چاپ کتاب های تازه چاپ شده هم نیست!" در ادامه آمده است. "جی کی رولینگ عنوان قسمت هفتم هری پاتر را برملا کرد" و "نقل قول هایی از فیلم های کلاسیک در پوستر اسکار" به کار این صفحه پایان می دهند.

"آینده نو" در صفحه سینما به فیلم مستند "انگشت های پای چپ" ساخته فرشاد فدائیان پرداخته است. در سوگ فرخ غفاری هم مطلب "موسیو فارو" به او اختصاص یافته است. ستون حرف اول "10 کلام درباره نقد و منتقد (2)" را به قلم مسعود فراستی انعکاس داده است. "1001 فیلمی که باید ببینید پیش از آنکه بمیرید" هم به "سگ آندلسی" ساخته بونوئل اختصاص یافته است. صفحه نگاره سخنرانی ماندانا پرنیان در حاشیه نمایشگاه نقاشی و مجسمه سازی را خبر اول قرار داده و در ادامه به گزارشی از سخنرانی احمد وکیلی و ترانه صادقیان در نگارخانه مهر پرداخته است. چهره روز امروز را بیژن امکانیان ""قلقلک" کاری از بیژن امکانیان" و جی کی رولینگ نویسنده هری پاتر "وداع با هری در کافه ها" تشکیل می دهند.

روزنامه "اعتماد ملی" در صفحه ادب و هنر بزرگداشت ایرج بسطامی در تهران را خبر عنوان اول قرار داده و در ادامه به برپایی شب فرانتس سوبل، نویسنده اتریشی در خانه هنرمندان پرداخته است. چند خبر کوتاه از سینما، تئاتر و موسیقی اخبار برجسته این صفحه را پایان می دهند. ستون نسخه اول هم به "جایزه ای دیگر برای "کارگران مشغول کارند" و داوری مجیدی، بنی اعتماد و اصلانی در جشنواره زنان فیلمساز پرداخته است.

"اعتماد" در صفحه سینما به اقتباس سینمایی لوئیس یوسا در فیلم "سوربز" پرداخته در مطلبی با عنوان "اینجا ته خط است ژنرال". گفتگویی با ایزابلا روسلینی، بازیگر فیلم هم مکمل این مطلب شده است. ستون ابدیت و یک روز به فیلم "زمزمه قلب" ساخته لویی مال پرداخته با عنوان "پسرکی که آلبر کامو می خواند". در صفحه پایانی حرف های مدیر عامل فارابی خبر اول قرار گرفته و در ادامه به "نمایش فیلم های ایرانی در 250 سالن سینمای ترکیه" اشاره شده است. "جزئیات سفر مارکز به ایران اعلام شد" نیز خبر دیگری به نقل از مهر است. نهایتاً "300 میلیون خواننده منتظر پایان هری پاتر" به اخبار برجسته این صفحه پایان می دهد.

روزنامه "جوان" در صفحه سینما و تئاتر نقد و نظری دارد بر نمایش "خلایق هر چه لایق" نوشته نرگس امینی به کارگردانی هومن برق نورد در مطلبی با عنوان "ساده و بانشاط". نگاهی به مجموعه "زیر تیغ" نوشته علی اکبر محلوجیان و ساخته محمدرضاهنرمند هم با عنوان "کلاهت را قاضی کن و مهربانتر باش" آمده است که به نظر می آید نقد و نظری زودهنگام به این مجموعه باشد. ستون نگاه به مجموعه "باغ مظفر" ساخته مهران مدیری پرداخته با عنوان "طنز توأم با توهین" که مجموعاً بار تحلیلی این صفحه را بالا می برد.

صفحه پایانی، سخنان وزیر ارشاد در سفر به استان کرمانشاه را خبر اول قرار داده با عنوان "بودجه وزارت ارشاد دو برابر می شود". معرفی هیئت انتخاب فیلم های کوتاه و مستند جشنواره فجر و خبر "راهیابی 20 فیلمنامه به جشنواره سراسری نماز و نیایش" برخی اخبار برجسته این صفحه را تشکیل می دهند. نهایتاً هم خبر "250 سالن سینمای ترکیه میزبان فیلم های ایرانی می شوند" و اهداء جایزه "شبکه ارتقاء سینمای آسیا"! به فیلم "کارگران مشغول کارند" ساخته مانی حقیقی هم به عناوین عجیب الحاقی به جشنوارهای غریب این روزها پایان می دهد.

روزنامه "صدای عدالت" در صفحه هنری سخنرانی محمود دولت آبادی در شب فرانتس سوبل را خبر اول قرار داده با عنوان "نویسندگان دنیا بین خودشان مشکلی ندارند". گفتگو با کارگردان ایتالیایی در تهران هم در این صفحه برجسته شده است. نقد فیلم "تله" ساخته سیروس الوند هم در بخش دیگری از این صفحه آمده است. ستون خبر هم به ذکر چند خبر کوتاه اکتفا کرده که در این میان "پایان دهمین جشنواره قصه گویی" از بقیه برجسته تر است.

و بالاخره "سرمایه" در صفحه پایانی به خبر جالب و در عین حال تأسف باری پرداخته که به نظر می آید فقط در ایران می تواند اتفاق بیفتد "شکایت از گروه حسن فتحی به خاطر تعرض به تخت جمشید" از همان اتفاقات نادری است که ویژه کشورمان است. ضربات تیشه ای که به سر یکی از سربازان هخامنشی وارد شده در کدام تحلیل فرهنگی جای می گیرد؟!

کد خبر 425141

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha