به گزارش خبرگزاری مهر، دکترمحمد باقر قالیباف ضمن خوشامدگویی به شهردار دوبی و هیئت همراه به همکاری هرچه بیشتر شهرداری های تهران و دوبی با یکدیگر درزمینه های فنی و اقتصادی و استفاده از تجارب آموزشی و تکنولوژیکی دو شهر تاکید کرد و افزود : دو کشور امارات متحده عربی و ایران دو کشور مسلمان و همسایه هستند که به لحاظ نزدیکی جغرافیایی می توانند همکاری های خود را در حوزه های مختلف توسعه دهند .
شهردار تهران با تاکید بر اینکه امیدوارم این نشست سرفصل جدیدی برای همکاری های بیشتر در زمینه های فنی و اقتصادی ، تکنولوژی و آموزشی و انتقال تجربیات موفق دو شهر تهران و دوبی باشد تا شرایط زندگی بهتری را برای شهروندان دو شهر فراهم آورد ، تصریح کرد: همچنین امیدواریم همکاری های بیشتری در زمینه مسائل فرهنگی و توریستی بین دو شهر فراهم شود تا شهروندان تهرانی و شهروندان دوبی بتوانند به راحتی از جاذبه های توریستی و تاریخی دو شهر دیدن کنند .
همچنین در ادامه این دیدار ، شهردار دوبی نیز با اشاره به اینکه برنامه سفر به شهر تهران و بازدید از پایتخت ایران و ملاقات با شهردارتهران از مدتها پیش مطرح بوده است، گفت: تهران و دوبی دو شهر اسلامی هستند و به همین دلیل محکم می توانند روابط وهمکاری های مشترکی در زمینه های مختلف با یکدیگر داشته باشند .
حسین لوتاه ، آمادگی خود را برای انتقال تجربیات موفق خود در زمینه امور شهری دوبی به شهرداری تهران اعلام کرد و اظهار داشت: در حال حاضر برنامه احداث 37 کیلومتر خط مترو در دوبی در دست اجراست که این پروژه باید تا سال 2009 تکمیل شود اما چیزی که موجب نگرانی ما شده ، این است که با وجود اینکه در دوبی هر خانواده 3 تا 4 دستگاه خودرو شخصی دارد ، مردم از مترو استقبال خواهند کرد یا خیر.
قالیباف با بیان اینکه جای نگرانی در این زمینه نیست و تجربه ما در شهر تهران که در حال حاضر بیش از 100 کیلومتر خط مترو دارد ، بیانگر استقبال شهروندان تهرانی از این سیستم به عنوان سیستم ایمن ، راحت و کارآمد به جای استفاده از خودرو شخصی است.
شهردار تهران در ادامه این گفتگو با اشاره به تجربه موفق اجرای طرح مکانیزاسیون جمع آوری زباله ها ی شهر تهران افزود : در حال حاضر روزانه 7500 تن زباله در تهران تولید می شود که 4000 تن از این مقدار بازیافت و بخشی نیز دفن بهداشتی می شود که امیدواریم تا پایان سال 2007 به طور کامل همه زباله های تولیدی شهر تهران تفکیک و دیگر نیازی به دفن زباله نداشته باشیم .
قالیباف با اشاره به معضل ترافیک به عنوان مهم ترین دغدغه مردم ومسئولان شهرتهران گفت : البته ما درزمینه فرهنگ ترافیک نیز در تهران دچار مشکل هستیم.
شهردارتهران در ادامه ازوضعیت درآمدی شهرداری دوبی و منابع کسب درآمد آنها جویا شد که شهردار دوبی در این زمینه گفت : درآمدهای شهرداری دوبی عمدتا از بخش های دریافت عوارض از راه قراردادهای اجاره مسکن ، سرمایه گذاری در پروژه های تجاری ، ساخت و سازهای ساختمانی ، اخذ عوارض از هتل ها ، دریافت عوارض از واردات و صادرات کالا و مواد غذایی ، احداث پروژه هاهی عمرانی ، اخذ عوارض از مالکان زمین های بزرگ و تجار ، اخذ عوارض از سرمایه دارانی که در امر ساخت و ساز فعال هستند ، فروش آب تصفیه شده ، و... عنوان کرد.
حسین لوتاه ادامه داد: در حال حاضر درآمد شهرداری دوبی 3 میلیارد درهم در سال است که امیدواریم این مبلغ را در سال آینده به 4 میلیارد درهم برسانیم.
شهردارتهران نیز درادامه برلزوم کسب درآمدهای پایداربرای شهرداری تهران تاکید کرد و گفت: آماده ایم در این زمینه از تجارب و همکاری های دوستان خود در شهرداری دوبی بهره مند شویم.
در ادامه این مراسم ، شهردار دوبی و هیئت همراه از سامانه 137 و مرکز نظارت همگانی 1888 شهرداری تهران بازدید و از نزدیک در جریان نحوه فعالیت این دو مرکز قرار گرفتند.
نظر شما