۶ دی ۱۳۸۵، ۱۵:۳۰

معاون آمریکا اروپای وزارت امور خارجه در گفتگو با یک روزنامه سوئیسی:

غرب اخطارهای ایران را جدی گرفته است/ مردم آمریکا مخالف سیاست های کاخ سفید هستند/ غرب از مبارزه با تروریسم استفاده ابزاری می کند

غرب اخطارهای ایران را جدی گرفته است/ مردم آمریکا مخالف سیاست های کاخ سفید هستند/ غرب از مبارزه با تروریسم استفاده ابزاری می کند

سعید جلیلی درباره اعمال مجازات ها و تحریم های احتمالی بر ضد ایران، گفت: ملت ما به این نوع تصمیم گیری ها عادت دارد و ما از 27 سال پیش تا کنون این مجازات را تحمل می کنیم، ما حتی از قطعات یدکی هواپیمای مسافربری نیز محروم هستیم، جامعه بین المللی دیگر چه می خواهد.

به گزارش خبرگزاری مهر، سعید جلیلی معاون وزیر امور خارجه ایران در مصاحبه با روزنامه لوتام سوئیس درباره اعمال مجازات ها و تحریم های احتمالی بر ضد ایران گفت: ملت ما به این نوع تصمیم گیری ها عادت دارد و ما از 27 سال پیش تا کنون این مجازات را تحمل می کنیم، ما حتی از قطعات یدکی هواپیمای مسافربری نیز محروم هستیم، جامعه بین المللی دیگر چه می خواهد.

وی ادامه داد: در رابطه با برنامه هسته ای نزدیک به 2000 نفر - روز بازرس از تاسیسات هسته ای ما بازدید کرده اند و ما همچنین غنی سازی اورانیوم را نیز به مدت دو سال تعلیق کردیم تا جو قابل اعتمادی را بین طرفین بوجود آوریم اما هیچ کاری از سوی طرف مقابل انجام نگرفته است.

جلیلی در ادامه با بیان اینکه ایران مخالف سلاح های هسته ای است گفت: این نوع سلاح ها هیچ نوع قدرت تکمیلی را برای یک کشور به بار نمی آورد و آنهایی که هم اکنون دارای این سلاح هستند قادر به حل تمامی مشکلات خود نیستند.

وی افزود: چیزی که باعث تعجب می شود این است که غرب بند 4 معاهده منع گسترش سلاح های هسته ای مبنی بر اینکه تمامی کشورها حق دارند تا از انرژی هسته ای بهره برداری صلح آمیز داشته باشند را نادیده می گیرد واین امرجز آپارتاید هسته ای چیز دیگری نیست .

معاون وزیر امور خارجه ایران با تاکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران معتقد است چنانچه این تکنولوژی در پیشبرد اهاف صلح آمیز استفاده شود به نفع همگی خواهد بود ادامه داد: از طرف دیگر غرب به بند 6 معاهده NPT مبنی بر خلع سلاح قدرتهای هسته ای نیز توجهی نمی کند و به سادگی ازکنار آن می گذرد.

وی در باره عکس العمل ایران درمقابل تهدیدی های غرب  اظهار داشت: چنانچه بخواهند ما را از داشتن انرژی هسته ای صلح آمیز محروم کنند این سئوال مطرح خواهد شد آیا ما در NPT خواهیم ماند یا نه؟ دلایلی مبنی بر اینکه غرب اخطارهایی ایران را جدی گرفته است وجود دارد چرا که آمریکا وانگلیس نیروهای دریایی خود را در خلیج فارس افزایش داده اند.

جلیلی در ادامه در پاسخ به سوال خبرنگار لوتام مبنی بر اینکه آقای محمود احمدی نژاد رئیس جمهور ایران در انتخابات اخیر تهران شکستی را متحمل شد و دانشجویان نیز به اعتراض برخواستند آیا آقای احمدی نژاد تندروی کرده است، گفت: اینکه طرفداران رئیس جمهور چند کرسی را از دست داده اند موضوع مهمی نیست بلکه آنچه که بسیار بیشتر اهمیت وارزش دارد کارکرد دموکراسی است. بیش از 60 درصد ایرانیان در این رای گیری شرکت کرده اند وچندین حزب سیاسی به رقابت پرداختند. وضعیت مذکور بیانگر این موضوع مهم است که ایران کشوری آزاد واستوار می باشد.

در ادامه خبرنگار این نشریه سوئیسی پرسید: کنفرانس هولوکاست که اخیرا در تهران برگزار شد غربی را را شوکه کرد آیا شما برگزار این کنفرانس را درست می دانید؟

جلیلی: رئیس جمهور ما فقط به طرح دو سئوال پرداخت اول آنکه هولوکاست در کجا و توسط چه کسانی انجام گرفته است؟ و دیگر آنکه این نازی ها و فاشیست های اروپا بودند که به این عمل دست زدند دراین صورت چرا در حال حاضر یک ملت دیگر و در یک قاره دیگر باید جوابگوی جنایت های هیتلر باشد. جنابت علیه بشریت یک مسئله کمی نیست بلکه کیفی است و ما نمی توانیم بگوییم در جایی که یک میلیون قربانی وجود دارد مهم و در جای دیگری که 1000 قربانی وجود دارد اهمیت کمتری دارد چرا که در قرآن آمده است اگر کسی یک نفر را بکشد انگار تمامی بشریت را کشته است. باید متذکر شوم دراین کنفرانس مذکور حتی رهبران یهودیان از نیویورک نیز شرکت داشتند.

لوتام: بله اما کسانی نیز در این کنفرانس شرکت داشتند که کلا منکر هولوکاست هستند.

جلیلی: در این نوع کنفرانس ها همیشه نظرات متقاوتی وجود دارد و این آزادی بیان است در غرب جرات نمی شود درباره هولوکاست سئوالاتی مطرح شود اما از طرفی دیگر کسانی هستند که منکر خدا هستند شاید حق با آنها نباشد اما آنها نظر خود را به همین سادگی مطرح می کنند.

لوتام: در طرح بیکر پیشنهاد شده تا ایران نقشی را در راه پایان دادن به کشمکش ها در عراق بازی کند نظر شما در این باره چیست؟

جلیلی: این ملت عراق است که باید نسبت به سرنوشت خود تصمیم بگیرد. اقدامات یک جانبه آمریکا هیچ مشکلی را حل نخواهد کرد. کردها، شیعه ها و سنی ها از قرنها پیش تا کنون با یکدیگر در عراق زندگی می کنند و ما معتقدیم که این اتحاد در عراق باید حفظ شود. ایران از قانون اساسی و اجرای آن در عراق و همچنین از مجلس و دولت این کشور حمایت کرده است.

لوتام: آیا شما فکر می کنید که طرح بیکر مسیر درستی را طی نمی کند؟

جلیلی: در اوایل جنگ و حمله آمریکا به عراق، کشورهای فرانسه و آلمان به مخالف با حمله آمریکا به عراق پرداختند. مدتی بعد اسپانیا و ایتالیا نیز به مخالفت برخواسته و با خروج نیروهای خود از عراق راه خود را از آمریکایی ها جدا کردند. حتی مردم آمریکا نیز مخالفت سیاست دولتشان بوده و مخالفت خود را در انتخابات اخیر ابراز کردند. بله طرح بیکر وجود دارد اما باید دید آیا کاخ سفید واقعا مایل به تغییر شیوه در رفتار خود می باشد یا خیر؟

لوتام: شما اهرم های زیادی در عراق دارید آیا ایران توانایی حل مسئله عراق را دارد؟

جلیلی: من تکرار می کنم که این مردم عراق هستند که باید آینده خود را رقم بزنند. آرامش و امنیت در عراق یعنی امنیت در ایران چرا که مرزهای طولانی با این کشور داریم.

لوتام: چندی پیش دستگاه قضایی اروپا انسداد حسابهای مجاهدین خلق نیرو اصلی مخالف جمهوری اسلامی ایران را لغو کرد و بدین ترتیب نام مجاهدین می تواند از لیست گروههای تروریستی حذف شود شما چه نظری دارد؟

جلیلی: این نشان از دوگانگی دیدگاه جامعه بین المللی در این رابطه دارد و نشان می دهد که آنها در مبارزه با تروریست جدی نیستند.

لوتام: حتی با وجود اینکه مجاهدین خلع سلاح شده اند؟

جلیلی: آیا چنانچه اسامه بن لادن خلع سلاح شود دیگر تروریست نخواهد بود؟ متاسفانه غرب با کلمه تروریسم بازی می کند.

لوتام: لبنان در حال گذراندن یک بحران سخت سیاسی است چگونه می تواند از آن خارج شود؟

جلیلی: آنجا هم باید گذاشت ملت لبنان خودشان تصمیم بگیرند. حل مشکلات بوسیله زور و با روش آمریکایی به شکست خواهد انجامید.

لوتام: ایران همیشه به صورت غیر آشکار از حزب الله حمایت مالی کرده است آیا حزب الله محصولی از سپاه پاسداران انقلاب نیست؟

جلیلی: من نمی دانم شما بنا بر چه اساسی می گویید که حزب الله لبنان را سپاه پاسداران انقلاب بوجود آورده است. حزب الله یک حزب سیاسی قانونی و 100 درصد لبنانی است و حتی رئیس جمهور مسیحی لبنان امیل لحود نیز از آن حمایت می کند.

لوتام: ایران مظنون به ایجاد یک هلال شیعی و تقویت آن می باشد و از بابت نگرانی و ترس بوجود آورده است:

جلیلی: حتی اگر قدرت شیعیان نیز در حال افزایش باشد این امر در چارچوب دموکراسی صورت گرفته و لذا این ترس مبنای دموکراتیک ندارد و بیشتر فاشیستی است.

کد خبر 427471

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha