به گزارش خبرنگار مهر، سال ۲۰۱۶ شوک بیسابقهای را به سران سیاسی آمریکا و اروپا وارد کرد. دموکراسی در حال توسعه بود و توسط هنجار ها و تعلیمات نادرست، سازمانهای مدافع دموکراسی لیبرال و جهالتی اساسی حمایت، یا بهتر است بگوییم تحقیر، میشد. این موضوع که ناظران و کارشناسان اجتماعی، درخواست تجدید نظر در تعلیمات و آموزشهای مدنی دادهاند، موضوع عجیبی نیست. آنها معتقدند تشکیل رشته تحصیلی که «مردم» را بررسی کند، امری ضروریست.
در کتاب معلمین در میان مردم، دانا ویلا ما را به زمانی در تاریخ میبرد که مردمان برای اولین بار پا به عرصه اقتصاد مدرن اروپایی گذاشتند. در آن موقع، یک قرن قبل و بعد از انقلاب صنعتی فرانسه، بسیاری از متفکرین و اندیشمندان به خاطر طلوع عصری جدید در تاریخ بشریت، بسیار شادمان بودند. در عین حال همان متفکران نگران پایین بودن سطح اطلاعات سیاسی، تجربه و قضاوت سطحی مردمان بودند. با تکیه بر نظریات ژان ژاک روسو، الکسی دی توکویل، هگل و میل، دانا ویلا نشان داد که چگونه گرایشات اطلاح طلبانه و مترقی، با بدبینی و ظرفیت سیاسی کم و پایین مردم عادی، به فراموشی سپرده میشوند. بنابراین آنها به این نتیجه رسیدند که مردم نیازمند به دست آوردن تحصیلات، خویشتنداری و آگاهی توسط قانون، موسسات مختلف سیاسی و سران سیاسی کشورها هستند. استدلالی که ویلا به آن رسید این است که با فروخفتگی دموکراسی در یک کشور، استبداد و حکومت سالاری به اوج خواهد رسید.
پس احتمالاً اتکای تئوریسینها به «معلمها» و «آموزهها» موجب عقب ماندگی مدنی و جهالت مردم شده و شرایط مطلوبی برای پیدایش نظامهای غیردموکرات، مخالف آزادی و دیکتاتور به وجود آورده است.[۱]
کتاب «معلمان مردم: آموزش سیاسی در روسو، هگل، توکویل و میل» نوشته دانا ویلا در ۳۵۲ صفحه در سال ۲۰۱۷ و توسط انتشارات دانشگاه شیکاگو منتشر شده است.
[۱] نویسنده در اینجا به طعنه مفهوم خود را بیان میکند.
نظر شما