به گزارش خبرنگار مهر، پنجمین روز از فعالیت نمایشگاه بین المللی کتاب تهران در دوره سی و یکم در حالی به پایان رسید که حضور مسئولان ارشد برخی دستگاه های نظارتی و قضایی و اظهارات آنها توجه کاربران این رویداد را به خود جلب کرد.
در ساعات میانی روز یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ماه حجت الاسلام هادی صادقی معاون فرهنگی قوه قضائیه به عنوان ارشدترین مقام قضایی که تاکنون از نمایشگاه امسال کتاب تهران دیدن کرده است، حرف های تیترخوری در مورد بحث های اخیری که پیرامون فعالیت یک پیام رسان خارجی در کشور درگرفته، بیان کرد.
صادقی تلویحاً به انتقاد از پست اینستاگرامی اخیر رئیس جمهوری پرداخت و گفت: وقتی اکثر اعضای شورای عالی فضای مجازی رای به فیلتر تلگرام داده اند، دموکراسی حکم می کند که به این رای تن بدهید تا امنیت کشور به بازی گرفته نشود.
معاون فرهنگی قوه قضائیه همچنین عنوان کرد: نمی دانیم با وجود اجماع نظر کارشناسان در مورد خطرناک بودن تلگرام، چرا عده ای از افراد که از محترمین هم هستند، با فیلتر آن مخالفند!؟
چهره دیگری که دیروز حضورش در نمایشگاه تا حدودی خبرساز شد، عباسعلی کدخدایی سخنگوی شورای نگهبان بود. او البته ترجیح داد که تنها دقایقی را با خبرنگاران درباره مسائل مرتبط با حوزه فرهنگ و از جمله نگاه شورای نگهبان به پیشنهاد الحاق ایران به معاهده جهانی مربوط به کپی رایت به گفتگو بپردازد و بیشتر وقت خود را در زمان حضور در نمایشگاه، به دیدن غرفه های ناشران اختصاص داد.
شاید مهمترین اتفاق کتابی که در پنجمین روز نمایشگاه توجهات را به خود جلب کرد، خبر توقیف یک محموله از کتاب های ناشران افغانستان در گمرک دوغارون بود که شیراحمد سعیدی رئیس اتحادیه ناشران افغانستان آن را به خبرنگار مهر اعلام کرد و گفت: ۲۸ کارتن شامل ۲ هزار جلد کتاب از کتاب های ۴ ناشر افغانستانی، به دلایلی که برای ما هم هنوز مشخص نیست، در گمرک دوغارون توقیف شده واجازه ترخیص و انتقال به نمایشگاه کتاب تهران را دریافت نمی کنند.
سعیدی با اشاره به اینکه تمامی مراحل لازم برای انتقال این کتاب ها جهت عرضه به نمایشگاه کتاب تهران انجام شده، از درخواست به گفته او نامتعارف گمرک دوغارون برای دریافت چک تضمینی به مبلغ ۵ میلیون تومان سخن گفت و افزود: مسئولان این بخش از گمرک ایران خواهان بازرسی تک تک کتاب های این محموله هستند و گفته اند برای ترخیص، باید چک تضمینی به آنها بدهیم!
رئیس اتحادیه ناشران افغانستان معتقد است که این موضوع می تواند به روابط فرهنگی دو کشور آسیب بزند و گفت: چنانچه این کتاب ها تا پایان وقت امروز آزاد نشود، ما کتاب ها را به افغانستان برمی گردانیم.
ساعاتی بعد از مخابره این گزارش، رئیس نمایشگاه کتاب تهران به میان خبرنگاران آمد و در صحبت هایی تلاش کرد دلخوری به وجود آمده را برای افغانستان که نخستین کشور مهمان ویژه نمایشگاه کتاب تهران نیز بوده است، برطرف کند. محسن جوادی با بیان اینکه «این دوستان از مبادی ای غیر از مبادی تعیین شده، برای ورود کتابشان اقدام کرده اند و این مسیر متفاوت، کار را طولانی کرده است» در عین حال نسبت به حل این مشکل، ابراز امیدواری کرد.
وی گفت: مذراکراتی با گمرک صورت گرفته و مشکل هم بیشتر به مشکلات ساده اداری مثل کامل نبودن فرم ها و غیره برمی گردد که موضوعی جدی نیست و برطرف می شود. البته این مشکل، مربوط به نمایشگاه نیز نبوده است.
معاون وزیر ارشاد در بخش دیگری از حرف های خود با اذعان به مشکلات ناشی از نوسانات ارز که ناشران خارجی حاضر در نمایشگاه امسال را به شکلی جدی دست به گریبان کرده است، عنوان کرد: با صحبتی که دکتر صالحی با آقای جهانگیری انجام داد، ماجرا امروز در هیئت دولت برطرف شده و ما منتظر هستیم علاوه بر پاسخ نامه بانک مرکزی به درخواست ما برای تخصیص ارز دولتی به این بخش از نمایشگاه کتاب تهران، راه حل مد نظر این دوستان نیز نهایی و اجرایی شود که احتمال زیاد امشب به ما اطلاع داده می شود.
نمایشگاه سی و یکم کتاب تهران به مانند روزهای نخست، در روز پنجم فعالیت خود نیز شاهد حضور تعداد قابل توجهی از بازدیدکنندگان بود و بازار خرید و فروش کتاب هم در جای جای مصلی داغ بود.
نظر شما