به گزارش خبرنگار مهر، نهمین روز سی و یکمین دوره از نمایشگاه بین المللی کتاب تهران، ناگهان و پس از چند روز خلوتی نسبی، شلوغ و پر ازدحام شد.
همان طور که می شد حدس زد، پس از چند روز ابتدایی و میانی هفته ای که گذشت، نمایشگاه با ازدحام و ازدیاد بازدیدکنندگان روبرو شد. سه روز ابتدایی نمایشگاه که مصادف با چهارشنبه، پنجشنبه و جمعه هفته پیش بود، پر جمعیت و نسبت به مدت مشابه دوره گذشته با ۳ درصد رشد همراه بود. اما با رسیدن روز شنبه ۱۵ اردیبهشت، میزان جمعیت بازدیدکننده از نمایشگاه افت کرد. در روزهای میانی هفته هم به طور نسبی، جمعیت قابل توجهی از نمایشگاه بازدید کرد اما تا پایان روز چهارشنبه، سیل جمعیت تا این اندازه در مصلی به چشم نخورده بود و از اولین ساعات روز پنجشنبه مشخص بود که نمایشگاه شلوغ می شود و می شد تمدید ساعت بازدید دیروز را حدس زد؛ حدسی که با رسیدن به ظهر، به یقین بدل شد.
از جمله خبرهای مهم دیروز، رسیدن تعداد ناشران محروم از دوره بعدی نمایشگاه به رقم ۷۳ بود. این خبر را یحیی دهقانی معاون اجرایی نمایشگاه در جمع خبرنگاران اعلام کرد. دهقانی ظهر پنجشنبه آمار آرای صادر شده از سوی هیئت رسیدگی به تخلفات این دوره را تا پایان روز هفتم این نمایشگاه، اعلام کرد.
وی در این باره گفت: ۳۱۱ گزارش به دبیرخانه هیئت رسیدگی به تخلفات واصل شده که پس از بررسی های انجام شده ۱۸۱ رأی تا آخر روز هفتم نمایشگاه صادر شده است که از این تعداد ۳۴ رأی ناظر بر یک روز تعطیلی غرفه، ۷۳ رأی تعطیلی غرفه تا پایان نمایشگاه و محرومیت از حضور در نمایشگاه های استانی کتاب و نمایشگاه بعدی کتاب تهران (از این تعداد ۳ ناشر ضمن تعطیلی غرفه تا پایان نمایشگاه امسال از حضور در دو دوره نمایشگاه بعدی کتاب هم محروم شدند) و ۷۴ ناشر ناظر بر اخطار کتبی، درج در پرونده و جمع آوری کتاب های مغایر با ضوابط نمایشگاه، بوده است.
خبر مهم دیگر نهمین روز نمایشگاه هم از سخنان دهقانی استخراج شد و مربوط به باران شدید روز هشتم نمایشگاه بود. دهقانی درباره خسارت وارد شده به غرفههای برخی ناشران در نقاط مختلف مصلی، به خاطر نفوذ آب ناشی از بارندگی چهارشنبه پایتخت گفت: باران دیروز در بخشهای ناشران کودک و نوجوان، دانشگاهی و آموزشی خسارتهایی وارد کرد، اما این خسارات زیاد جدی نبود. به استثنای دو ناشر در بخش دانشگاهی که حدود ۴۰، ۵۰ جلد از کتابهایشان از بین رفت، دو یا سه ناشر آموزشی هم خساراتی جزئی دیدند، اما سایر بخشهای نمایشگاه از نفوذ آب در امان ماند.
آمدن یکی دیگر از وزرای کابینه دولت به نمایشگاه و قرارگیری در جمع خبرنگاران از دیگر خبرهای مهم روز پنجشنبه نمایشگاه بود. به این ترتیب، عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی ضمن بازدید از نمایشگاه و حضور در جمع خبرنگاران، در دیدار با رئیس سیویکمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، از پیشنهاد ایجاد منطقه آزاد فرهنگی برای صنعت چاپ استقبال کرد. با احتساب آخوندی، تا به حال ۳ وزیر از نمایشگاه دیدن کرده اند.
دیروز همچنین نیکنام حسینی پور مدیرعامل موسسه خانه کتاب گفتگویی با خبرنگار مهر داشت که در آن علت شارژ نشدن بن کتاب ویراستاران را مطرح کرد. حسینی پور در این گفتگو با اذعان به نواقص آئیننامهای این موسسه برای تشخیص اهل قلم، درباره علت شارژ نشدن بن کتاب ویراستاران در نمایشگاه امسال کتاب هم توضیحاتی ارائه کرد.
وی با اشاره به نواقص آئیننامههای این موسسه در رابطه با خدماتی که به اهل قلم ارائه میکند، بر لزوم رفع این نواقص تاکید کرد و گفت: به نظر میرسد این آئیننامهها نیازمند یک پالایش اساسی و جدی است؛ بنده روز گذشته که در خدمت دکتر غلامحسین ابراهیمی دینانی و استاد سیدجواد طباطبایی بودم و شاد برای شما هم باعث شگفتی باشد اگر بگویم که بر اساس آئیننامههای موجود خانه کتاب، این بزرگان مشمول دریافت بن کتب اهل قلم نیستند!
مراسم رونمایی از ترجمه آثار آیتالله محمد محمدی ریشهری در غرفه انتشارات سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، هم از دیگر برنامه های روز پنجشنبه بود.
نظر شما