۱۷ آذر ۱۳۸۲، ۱۹:۳۶

يازدهمين همايش آسياي مركزي و قفقاز

استاد دانشگاه تاجيكستان: ناامني در قفقاز ميراث شوروي سابق است

لطيف اف استاد دانشگاه اسلاوياني تاجيكستان گفت: مشكلات منطقه قفقاز پس از فروپاشي شوروي وكسب استقلال كشورهاي منطقه بويژه پس از 11 سپتامبر 2001 شدت يافته است .

به گزارش خبرنگار سياسي مهر ، وي  تصريح كرد : اختلافات ارمنستان و آذربايجان، گرجستان و آبخازيا و گرجستان و اوسيتا از مشكلات قديمي نژادي است  و اين امر پيامد سياست اشتباه  دولت شوروي سابق در زمينه تقسيمات ملي و مرزي قوميتهاي ساكن شوروي در سالهاي 1920 تا 1936 است.
لطيف اف تاكيد كرد :  افزايش فقر فراگير منجر به تشديد نارضايتي اجتماعي درمنطقه شده است.
وي افزود :  در اين اواخر نفوذ قدرتهاي بزرگ در منطقه افزايش يافته و رقابت ميان روسيه و آمريكا براي اعمال نفوذ به كشورهاي مستقل منطقه و دستيابي به منابع موقت و انرژي منطقه بالاگرفته است.
لطيف اف گفت : ارزيابي اوضاع كنوني اجتماعي ،  سياست و اقتصادي قفقاز جنوبي ،  نمايانگر كاهش نفوذ روسيه و تحكيم مواضع آمريكا و كشورهاي عضو اتحاديه اروپايي وتلاش آنان براي غربي سازي نخبگان سياسي و بازرگاني شوروي سابق است.
وي  اظهار داشت : قفقاز جنوبي از سوي استراتژيستهاي آمريكا و بريتانيا به عنوان منطقه اي  كليدي در ساختار مناسبات نوين سياست در شرق اروپا و اوراسيا براي جلوگيري از احياي روسيه به عنوان قدرتي  بزرگ ارزيابي مي شود.
اين استاد دانشگاه تاكيد كرد: هدف اصلي  و تصميم آمريكا، تركيه و اسرائيل  تكميل محاصره ايران از سمت شمال است.

کد خبر 42969

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha