به گزارش خبرنگار مهر، محمود سیجانی ظهر چهارشنبه در جلسه ستاد اقتصاد مقاومتی استان قم که در تالار امام جواد(ع) استانداری قم برگزار شد با اشاره به رتبه شانزدهم قم در کشور در مبالغ معرفی شده به بانک برای گرفتن تسهیلات رونق تولید اظهار کرد: بانک صنعت و معدن با ۱۵۱ و نیم میلیارد تومان معادل ۳۳ درصد تسهیلات در رتبه اول و بانک صادرات با ۱۸ درصد تسهیلات در رتبه دوم قرار میگیرد.
به گفته وی در کل کشور حدود هشت هزار میلیارد تومان تسهیلات رونق تولید به بخش خصوصی پرداخت شده و قم با ۳.۲ درصد رتبه چهاردهم کشور را در سال گذشته داشت.
رئیس سازمان صنعت و معدن استان قم با اشاره به نظارت بر تسهیلات پرداخت شده به واحدهای تولیدی افزود: گارگروه نظارت در سال گذشته تشکیل شده و از ۳۵ واحد نظارت صورت گرفت.
افزایش ۲۰ درصدی پرداختی بانکها
مهرداد غضنفری، معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار قم نیز در این جلسه با اشاره به اینکه آمارها باید بر اساس شاخص جمعیتی ارائه شود، گفت: در تعداد پرداختیها و عملکرد در حوزه پرداخت از شاخصهای جمعیتی استان فراتر بودیم.
وی با بیان اینکه امسال کف پرداختی برای بانکها را ۲۰ درصد بالاتر خواهیم آورد، اضافه کرد: در سند اشتغال هم تغییر اساسی در شیوه کار دیده شده است.
معاون استاندار قم با اشاره به سهم قابل توجه بانک صنعت و معدن استان قم در تسیهلات پرداخت شده، افزود: نقش مدیر بانک در این موضوعات کاملاً دیده میشود، استفاده از ظرفیت قوانین و انعطاف پذیری از جمله ویژگیهایی است که در مدیریت این بانک وجود دارد و موجب افزایش پرداختیها نسبت به دیگر بانکها شده است.
نرخ بیکاری تک رقمی میشود
مصطفی کاویانی، مدیرکل کار و تعاون استان قم هم در این جلسه با اشاره به نرخ بیکاری ۱۱ و ۲ دهم درصدی استان قم در سال ۹۵ اظهار داشت: در این سال نرخ مشارکت در استان ۳۵ درصد، تعداد شاغلین ۳۳۳ هزار و تعداد بیکاران ۴۲ هزار نفر بود.
وی با بیان اینکه در سال گذشته تعداد شاغلین استان قم به ۳۴۷ هزار نفر رسیده عنوان کرد: در این سال ۱۴ هزار اشتغال جدید ایجاد شد و تعداد بیکاران ۴۲ هزار نفر بود.
آنطور که مدیرکل کار و تعاون استان قم میگوید در سال گذشته با نرخ مشارکت ۳۶ درصد، نرخ بیکاری در استان به ۱۰،۹ درصد رسید.
وی ادامه داد: در سال جاری پیش بینی شده که اگر نرخ مشارکت را ثابت و حداقل نرخ بیکاری را ۹ و ۹ دهم در نظر بگیریم باید ۱۴ هزار اشتغال جدید داشته باشیم تا تعداد بیکاران به ۳۹ هزار نفر برسد.
کاویانی با اشاره به پرداخت ۱۱ میلیارد تومان تسهیلات اشتغالزایی در سال گذشته در قم گفت: در بخش مشاغل خانگی: ۹ میلیارد تومان تخصیصی داشتیم که ۶ میلیارد تومان پرداخت شد.
ضعف در تسهیلات روستایی
به گفته وی در بخش اشتغال روستایی سهم استان قم ۲۰۲ میلیارد تومان بود که ۷۱ میلیارد ابلاغ شد و ۳۵ میلیارد تخصیص پیدا کرده و در نهایت دو میلیارد پرداخت شد، این رقم پرداختی در تسهیلات روستایی در کشور رتبه آخر را کسب کرده است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار قم در واکنش به این آمار از اقداماتی خبر داد که ظرف دو سه هفته آینده آمار را افزایش میدهد.
رئیس سازمان صنعت و معدن استان قم هم با اشاره به وجود یک سری موارد محدوده کننده در این مسئله اظهار داشت: تسهیلات به صرف نواحی صنعتی اختصاص مییابد که در استان قم پنج ناحیه صنعتی تصویب شده اما هنوز زمین را دریافت نکردهاند، اگر این زیر ساخت وجود داشت فرصت خوبی بود که این بودجه را جذب کنیم.
سیجانی با اشاره به اینکه پرداخت تسهیلات اشتغال روستایی به چهار بانک محدود شده اضافه کرد: بانکهایی مانند توسعه و تعاون و صندوق کارآفرینی در این دایره وجود دارند که توان زیادی ندارند.
همچنین سید مهدی صادقی، استاندار قم به درخواست سند شهری در جریان اعطای این تسهیلات اشاره کرد که موجب کندی کار شده است.
نظر شما