به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان کرمان، حسین رشیدی گفت: به منظور پیشگیری از شیوع بیماریهای مشترک قابل انتقال توسط حشرات و بندپایان در انسان و دام از ابتدای سال جاری تاکنون ۵۵۰ هزار متر مربع جایگاه دام توسط اکیپهای دامپزشکی در سطح استان بصورت رایگان سمپاشی شده است.
وی بیان داشت: بر همین اساس ۲۵ هزار راس دام سنگین و ۳۵۰ هزار راس دام سبک در این بازه زمانی نیز مورد سمپاشی قرار گرفته اند که امید است با اقدامات لازم در زمینه بهسازی اماکن دامی شرایط مبارزه موثر با انگل های خارجی فراهم شود.
رشیدی در ادامه با اعلام اینکه یکی از مهمترین محورهای کنترل و پیشگیری از بیماریهای دامی سمپاشی دام و اماکن دامی است افزود: انگلهای خارجی دام شامل کنهها، شپشها، ککها، جربها و حشرات میباشند که از جنبه آثار منفی و آسیبزایی این انگلها میتوان، به کمخونی، آسیبهای وارده به بافت پوست دام، فلجی عضلانی، کاهش رشد و راندمان تولید در دام و انتقال سایر بیماریهای ویروسی و باکتریایی به دام و انسان اشاره کرد.
مدیر کل دامپزشکی استان کرمان اظهار داشت: در سال گذشته ۱ میلیون و ۳۴ هزار متر مربع جایگاه دام سمپاشی شده است که در این میان تعداد ۱۴ هزار و ۴۰۰راس بدن گاو و ۷۶۰ هزار راس دام سبک نیز مورد سمپاشی قرار گرفته اند.
رشیدی تاکید کرد: تمامی دامداران، روستاییان و عشایر ضمن هماهنگی لازم با شوراهای اسلامی روستا، دهیاران و بخشداران به شبکه های دامپزشکی شهرستانها مراجعه و برای سمپاشی دامها و اماکن دامی علیه انگلهای خارجی به صورت رایگان اقدام نمایند.
وی از عموم شهروندان تقاضا کرد: با توجه به نقش دامپزشکی در بهداشت همگانی، تامین و حفظ بهداشت دام و نظارت بر فرآوردههای خام دامی، مراقبت و پیشگیری و کنترل زئونوزها (بیماریهای مشترک بین انسان و دام) و سلامت غذا، فرآوردههای مورد نیاز خود، اعم از گوشت سفید و قرمز را از مراکز معتبر و مجاز و مورد تایید دامپزشکی خریداری کنند و در صورت داشتن هر گونه سوال یا مشاهده هرگونه تخلف بهداشتی مراتب را با شماره تلفن ۱۵۱۲ در میان بگذارند.
رشیدی تاکید کرد: در کنار اقدامات مبارزه با انگل های خارجی، دامداران و روستائیان باید مراقبت لازم در مقابله نیش کنه به عمل آورده و با وسایل حفاظتی شخصی و عدم سکونت در کنار اماکن دامی، خود را از احتمال ابتلا به بیماری های منتقله از طریق گزش کنه از جمله تب کریمه کنگو مصون نگه دارند.
نظر شما