به گزارش خبرگزاری مهر، حجتالاسلام سید مجتبی ملکی در نخستین کمیته مشترک پیشنویس تدوین برنامه پنج ساله همکاری حوزههای علمیه و آموزش و پرورش که با حضور معاونین حوزه و آموزش و پرورش در دبیرخانه ستاد همکاریها تشکیل شد، گفت: در سال ۹۱-۹۰ تعداد مدارس امین که در اختیار یک روحانی مجرب بود کمتر از ۵۰ مدرسه بود، امروز این تعداد مدارس که عمده آن از طریق معاونت تبلیغ حوزه پشتیبانی میشود و اجرای آن توسط معاونت پرورشی فرهنگی است به ۳۵۰۰ مدرسه فعال در سراسر کشور رسیده است و این در حالیست که این تعداد برای ۱۰۶ هزار مدرسه در کشور عدد خیلی ناچیزی است
ملکی اظهار کرد: در خانواده ۱۳ میلیون دانشآموز و قریب به یک میلیون فرهنگی، فقط قریب به ۲ میلیون دانشآموز از نعمت روحانی بهرهمند هستند.
دبیر ستاد همکاریهای حوزههای علمیه و آموزش و پرورش ادامه داد: خوشبختانه استقبال و مطالبه اولیای و فرهنگیان و دانشآموزان در خصوص حضور پررنگ روحانیون از نظر کمی و کیفی بسیار جدی است.
ملکی بیان کرد: بارها گفتهام، اگر بتوانیم این اثرگذاری را به ویژه توسط گزارشهای تصویری به سمع و نظر جامعه دینی خودمان برسانیم، شاهد استقبال گستردهای از روحانیون در مدارس خواهیم بود.
مشاور عالی وزیر آموزش و پرورش افزود: البته ظرفیت امروز حوزههای علمیه، جوابگوی همه نیازهای آموزش و پرورش نیست ولی چارهای جز اولویتبندی و تعیین اولویتها نیست.
وی با اشاره به جلسه ۱۳ اسفند ۹۶ در قم گفت: با تصمیم رؤسای عالی ستاد باید طرحی در قالب برش برنامههای ۵ ساله حوزههای علمیه برای همکاری با آموزش و پرورش تدوین و تهیه شود و بعد از تصویب در ستاد برای اجرا به مجموعههای مرتبط در حوزه و آموزش و پرورش ابلاغ شود.
وی گفت: در هفته گذشته برنامهها و سیاستهای آموزش و پرورش ابلاغ شد و سه برنامه به برنامههای مشترک اختصاص دارد برای سومین سال متوالی توسط وزیر آموزش و پرورش ابلاغ میشود.
ملکی افزود: پژوهش در حوزه همکاریهای استانی و متمرکز ستادی، حمایت از پایاننامههای سطح سه و چهار، مشارکت حوزه در تقویت مدارس علوم و معارف اسلامی، اعزام مبلغ، توانمندی طلاب شاغل در وزارتخانه، طرح مدارس امین، مشارکت در تدوین متون درسی، جذب طلاب سفیران هدایت و... متناسب با ظرفیتها و نیاز وزارتخانه تصویب شده است.
وی ادامه داد: امید است با برگزاری جلسات مشورتی مشترک هر چه زودتر به نکته نظرات مشترک این برش ۵ ساله دست پیدا کنیم.
در ادامه این نشست حجت الاسلام و المسلمین مهدی رجایی مسئول دفتر برنامه ریزی و نظارت راهبردی حوزههای علمیه اظهار کرد: بحث آموزش و پرورش بسیار مهم است و از مباحث کلیدی و آینده کشور است.
وی افزود: سیاستگزاران و مدیران حوزه عنایت خاصی به آموزش و پرورش دارند و آنچه داریم را در خدمت این نهاد ارزشمند قرار داده و میدهیم لذا برای انجام این مهم باید به یک برنامه کمّی با محورهای مشخص برسیم که البته پیشنهاداتی را جهت ارائه به عنوان نمونه آماده کردهایم.
حجت الاسلام والمسلمین رجایی ادامه داد: در ۵ محور پیشنهاداتی را برای باز شدن فضای همکاری بیشتر آماده کردهایم، که «برگزاری آموزشهای ضمن خدمت معلمان»، «برگزاری دورههای مشترک تعلیم و تربیت»، «منابع انسانی»، «امور تربیتی و تبلیغ»، «توجه به مسئله پژوهش و ساختارسازی» از جمله محورهای مطرح است که می توان به یک نکته نظر مشترک رسید.
وی افزود: با بررسی و توجه به این محورها و زیرساختهای موجود میتوانیم به اتفاق نظر مشترک و سازندهای دست پیدا کنیم؛ «تربیت معلم مبلغ» طرح خوبی است که در یک مدرسه هم از نعمت یک معلم قرآن و دینی بهرهمند شده و هم از روحانی به منظور انجام فعالیتهای فرهنگی و اقامه نماز جماعت که دارای صرفه اقتصادی نیز است، بهرهمند شویم.
وی در ادامه به طرحهای پژوهشی مشترک اشاره کرد و افزود: امروز محققین زیادی در عرصه تعلیم و تربیت و سایر عرصهها هستند که به جهت کمبود منابع مالی امکان فعالیت ندارند؛ اگر حمایتی از طرف وزارتخانه و حوزه تدارک دیده شود، می توانیم تا پایان سال تحصیلی چندین طرح پژوهشی کاربردی و عملیاتی را پیش رو داشته باشیم.
رجایی با بیان اینکه دانشآموزان، حوزه و خدمات آن را نمی شناسند، گفت: متأسفانه قشر دانشآموز نسبت به حوزه علمیه و خدماتی که با بیش از قرنها فعالیت داشته، بیگانه و نا آشنا هستند که امید داریم آموزش و پرورش نسبت به معرفی این مرکز علمی جهان اسلام نگاه ویژهتری داشته باشد.
مسئول دفتر برنامه ریزی و نظارت راهبردی حوزههای علمیه افزود: خوشبختانه روحانیون زیادی در بدنه آموزش و پرورش جذب شدند اما ارتباط خود را با حوزه قطع کردهاند؛ با همکاری آموزش و پرورش بر آن هستیم تا بانک اطلاعات حوزویان شاغل در وزارتخانه را با همکاری آموزش و پرورش تهیه کنیم و خدمات فرهنگی، آموزشی و تبلیغی را برای آنان داشته باشیم.
محمدرضا مسیبزاده مدیرکل قرآن، عترت و نماز وزارت آموزش و پرورش نیز با بیان اینکه تعیین اولویتها و علمیاتی کردن آن از امتیازات برنامه ۵ ساله ستاد می تواند باشد، افزود: امروز از ۷۵ هزار مدرسه تنها ۲۶ هزار مدرسه دارای نماز جماعت است و از ۱۸۵۰۰ روحانی که در بحث برپایی نماز جماعت، ما را یاری میکنند حداقل حق القدم را هم نداریم که به آنان بدهیم.
در ادامه عبدی پور به نمایندگی از سازمان منابع انسانی و برنامهریزی وزارت آموزش و پرورش گفت: اگر بخواهیم در برنامه ۵ ساله به اتفاقات خوبی برسیم، باید نیازسنجیهایی در خصوص فعالیتهای آموزش و پرورش صورت گیرد و سپس طرحها نوشته شود.
وی اظهار کرد: تدوین برنامههایتلفیقی و پایهای میتواند این همکاریها را عملیاتیتر کرده و نتایج خوبی را بر جا خواهد گذاشت.
در پایان این نشست ، مشاورعالی وزیر آموزش و پرورش و دبیر ستاد همکاریها در جمع بندی نشست گفت: امروز باید واقعیتها را ببنیم ، خوب بسنجیم، نیازسنجی کنیم و سپس برنامهریزی داشته باشیم.
وی تأکید کرد: توجه به اولویتها، از فاکتورهای مهم برنامهریزی است، مشتری مداری، مسأله محور بودن مواردی است که باید مورد توجه قرار بگیرد، اینکه امروز نیاز آموزش و پرورش چیست؟ باید از همه مجموعههای مرتبط با آموزش و پرورش نیاز سنجی شود تا به یک برنامهریزی دقیقتر و عملیاتی تری دست پیدا کنیم.
ملکی اظهار داشت: نکته مهم دیگری که باید نسبت به آن توجه داشت، مسأله محدودیتهاست، باید نسبت به این محدودیت ها چاره اندیشی کرد.
نظر شما