به گزارش خبرنگار مهر، دکتر کبگانیان در این یادداشت آورده است : در ماه های اخیر خوشبختانه شاهد بودیم که رهبر معظم انقلاب به صورت تمام عیار به میدان آمده و برای حمایت از تحقیقات بصورت شفاف و غیرقابل توجیه ، دستوراتی لازم الاجرا و به تعبیر خود ایشان غیر از خطابه و موعظه ، صادر کردند. چنین برخوردی دقیق و اجرائی و حتی ورود به نحوه ساماندهی امر مدیریت پژوهش در کشور ، باعث خوشحالی کله علاقه مندان و فعالان عرصه علم و فناوری گردید.
اگر چه ساماندهی مسائل تحقیقاتی کشور و طراحی و پیاده سازی نظامی مبتنی بر نوآوری و ارزش ها و افتخارات فرهنگی ، ملی واسلامی نیازمند تلاش ها و مجاهدت های بسیار بوده و به تدریج حاصل می شود. لیکن نقطه آغازین برون رفت از این سیر دایره وار و تکراری واردات محصولات، صنایع و تکنولوژی ها و صادرات علم و عالمان و نخبگان ، همانا اجرای دقیق مواد قانون توسعه چهارم در رابطه با سهم بودجه تحقیقات از تولید ناخالص داخلی است که بدرستی در اولین تذکرات ایشان مطرح گردید .
امیدوارم که در این ایام حساس تدوین لایحه بودجه سال 1386، سازمان محترم مدیریت و برنامه ریزی و همچنین دولت و مجلس محترم ضمن پیروی از خط مشی اصولگرایانه و عاری از هرگونه توجیه و مسامحه ، دستورات مقام معظم رهبری دراین رابطه را در لایحه بودجه منظور دارند .
با بررسی کارشناسانه کمیسیون دائمی شورای عالی علوم ، تحقیقات و فناوری و محاسبات دقیق و ارزیابی ظرفیت اجرای پژوهش در کشور ، برای سال 86 میزان 26/1 درصد از تولید ناخالص داخلی (GDP ) حداقلی است که می توان آنرا قابل قبول دانست .
فراموش نکنیم که اختصاص بودجه مناسب برای پژوهش ، هزینه نیست بلکه سرمایه گذاری برای آینده انشاء الله پرافتخار کشور است .
توجه داشته باشیم که نخبگان ، دانشمندان ، پژوهشگران و جوانان با استعداد ، این سرمایه های اصلی کشور در این ایام امید دارند که حرکتی اساسی و جهش گونه و سنت شکن در لایحه بودجه و سپس درمدیریت های کلان مربوطه مشاهده نمایند .
نظر شما