به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله رسول فلاحتی در مراسم افتتاحیه دوره آموزشی کارآموزان قضایی استان گیلان که در سالن شهید بهشتی این اداره کل برگزار شد، اظهارکرد: قضاوت به معنای حکم کردن بین مردم براساس قوانین شرع برای رفع تنازع و مخاصمات است.
وی با بیان اینکه در طول تاریخ اسلام همیشه حکومت ها در اختیار دستگاه ظالم بوده است، تصریح کرد: به دلیل وجود همین حاکمیت ناعادلانه که مروجان اندیشه های انحرافی بوده اند، شاهد بروز نحله ها و فرقه های مختلفی همانند داعش و تفکیری ها در جامعه هستیم.
نماینده ولی فقیه در گیلان دستگاه قضایی را پناهگاه مردم در گرفتاری ها و مشکلات عنوان کرد و افزود: قوه قضائیه باید از این فرصت در جهت اجرای قسط و عدالت و جلب رضایت مردم بهره مند شود.
وی با بیان اینکه به برکت پیروزی انقلاب اسلامی دستگاه قضا نقش مهمی در جامعه و زندگی مردم دارد، ادامه داد: البته باید به این موضوع نیز اشاره شود که عرصه قضاوت همیشه دارای یکسری تهدیدات و فرصت ها بوده که باید به صورت جدی به آن توجه شود.
وی «رقّت»، «دقّت» و «کیاست» را از ملزومات امر قضاوت برشمرد و افزود: قاضی پیش از صدور حکم نیازمند کمک گرفتن از روانشناسی انسانی است زیرا قضاوت با اعراض، نفوس و اموال مردم گره خورده است.
وی با بیان اینکه اجرای و تحقق عدالت در سطح جامعه یکی از مهم ترین رسالت های قوه قضائیه بوده و قضات باید از جایگاه این قوه و همچنین خود شناخت کافی داشته باشند، خاطرنشان کرد: نتیجه کار قضاوت باید اشاعه فرهنگ دینی باشد تا مردم پس از مراجعه به محاکم، شاهد اجرای قانونی از قوانین اسلام باشند.
به گفته این مسئول امروز دشمن با استفاده از تمام ابزارها به دنبال اشاعه و ترویج بی حجابی و بی بندوباری در جامعه است، اظهار کرد: حفظ حجاب یک تکلیف در جامعه اسلامی است که دشمن در تلاش است آن را امر اختیاری القا کنند لذا تمامی مسئولان باید در این حوزه هوشیار باشند.
آیت الله فلاحتی با تأکید بر ضروت خودسازی، تزکیه نفس و شنیدن سخنان و توصیه های بزرگان، گفت: قضات جوان جامعه وارثان شایسته ای برای پیشکسوتان خود باشند.
نظر شما