۱۹ شهریور ۱۳۹۷، ۸:۴۸

مشاور اقتصادی وزیر آموزش و پرورش خبر داد:

تشکیل ستاد ویژه آموزش و پرورش برای حمایت از کالای ایرانی

تشکیل ستاد ویژه آموزش و پرورش برای حمایت از کالای ایرانی

مشاور اقتصادی ومنابع در آمدی وزیر آموزش و پرورش به تشریح برنامه های این وزارتخانه برای حمایت از کالای ایرانی پرداخت.

به گزارش خبرگزاری مهر، منصور مجاوری  در خصوص  برنامه‌های وزارت آموزش و پرورش برای حمایت از تولید نوشت‌افزار ایرانی اسلامی  اظهار کرد: براساس ابلاغ دولت و سیاست‌های کلان دولت با عنوان جشنواره «ایرانساخت» به دنبال این هستند که حمایت خود را از تولیدکنندگان در همه صنایع به خوبی داشته باشد؛ وزارت آموزش و پرورش  به عنوان دستگاهی بزرگ، جامعه‌ای گسترده‌ و بازار بزرگی برای مصرف کالاهای تخصصی نوشت‌افزار دارد.

وی نوع لوازم التحریر را بر ساختار فکری، ذهنی، عقیدتی، شخصیتی و رفتار دانش‌آموز تاثیرگذار دانست وعنوان کرد: اغلب کشورها در حال فعالیت هستند و برای تهیه انیمیشن، کارتن، فیلم و ... میلیاردها تومان هزینه می‌کنند، تا با ایجاد کاراکترها و شخصیت‌های قهرمانی ، مسائل فرهنگی خود در سایر کشورها توسعه دهند.

مجاوری تصریح کرد: وقتی کشورهایی مانندآمریکا، ژاپن، آلمان و ... سالیانه میلیاردها دلار برای شخصیت‌سازی هزینه می‌کنند قطعا به دنبال منفعت دانش‌آموز ایرانی و دیگر کشورها  نیستند، بلکه به دنبال تاثیرگذاری فرهنگ خود در سایرکشورهادیگر هستند.

وی اضافه کرد: دفتری که در طول سال تحصیلی در اختیار دانش‌آموز است، قطعا تصاویری  نیز بر روی جلد آن قرار دارد،  دانش‌آموز حدود نه ماه به آن تصویر نگاه می‌کند قطعا ازموضع  رویاپردازی، تخیل و واقعیت و همه چیز به آن تصویر فکر می‌کند و از این طریق بهتر تحت تاثیر قرار می‌گیرد.

مشاور وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: اگر به آموزش‌وپرورش توجه نشود دشمن راحت‌تر می‌تواند بر دانش‌آموز ایرانی تاثیر بگذارد.

وی گفت: در ایران در سال‌های گذشته از بعد دانش‌آموزی و آموزش و پرورش غفلت شده است، آموزش و پرورش می‌تواند بهترین نقطه برای توسعه‌یافتگی و برای عقب‌ماندگی باشد؛ اگر به آموزش و پرورش از بعد معلم، نیروی انسانی، محتوای آموزشی توجه نشود و وقتی همه اینها با کمبود و مشکلات روبه‌رو شوند، دشمن راحت‌تر می‌تواند بر دانش‌آموز ایرانی تاثیر بگذارد. در ایران تا این لحظه آنطور که باید و شاید کار نشده است نه در شخصیت‌سازی و کاراکترسازی‌های مختلف، نه در انیمیشن؛ شخصیت‌های چون بابابرقی و سیاساکتی به خوبی جا افتاد اما اینکه بیایند در مسائل فرهنگی فعالیت کنند، دستگاه‌های متولی کمتر کار کرده‌اند.

مجاوری افزود: وزارت آموزش و پرورش امسال و بر اساس سیاست‌های دولت و زیرمجموعه بحث ایران‌ساخت به دنبال این است که نوشت‌افزار ایرانی را وارد مدارس کند. وقتی ما جامعه ۱۴ میلیونی دانش‌آموزی داریم، اگر هر دانش‌آموز فقط ۱۰ خودکار یا مداد استفاده کند ۱۲۵ میلیون قلم و خودکار را شامل می‌شود، کل تولیدات کشور ما بتواند اگر ۳۰ درصد این را تامین کند، بسیاری از بحث اشتغال و بیکاری را تحت تاثیر خود قرار می‌دهد، در بازاری که حدود ۵ یا ۶ میلیارد گردش مالی دارد.

وی ادامه داد: حدود ۷۰ تا ۸۰ درصد این میزان گردش مالی دست دیگر کشورها است، کشورهای دیگر به عنوان واردکننده یا اکثر افرادی که داخل ایران هستند واردات همه این نوشت‌افزارها را انجام می‌دهند. در حالی که در داخل کشور بهترین خودکارها و قلم‌ها با بهترین کیفیت می‌تواند تولید شود با نمادهای ایرانی و اسلامی؛ اگر در آموزش و پرورش بازار نوشت‌افزار ایرانی را در دست بگیریم مطمئن باشید یک دگرگونی اساسی در بازار اتفاق می‌افتد.

مشاور وزیر آموزش و پرورش به برنامه وزارت آموزش و پرورش برای حمایت از این کالای ایرانی اشاره و تصریح کرد : با هماهنگی انجمن صنفی تولیدکنندگان نوشت‌افزار، مجمع نوشت‌افزار ایرانی اسلامی، با اتحادیه دفترسازان و با کمک سازمان دانش‌آموزی و اتحادیه‌های تعاونی مصرف فرهنگیان، اتحادیه انجمن اسلامی دانش‌آموزان و بسیج فرهنگیان، اصناف و اقشار دست به دست هم داده‌ایم تا نمایشگاه‌های نوشت‌افزار و اقلام دانش‌آموزی کاملا ایرانی اسلامی را برگزار کنیم. اولین نمایشگاه در تهران برگزار شد و سایر نمایشگاه‌ها هم به تدریج در همه استان‌ها برپا می‌شود. ما از یک شروع کرده‌ایم و تا ۷۵۰ نمایشگاه حرکت می‌کنیم تا نوشت‌افزار ایرانی با کیفیت و قیمت مناسب عرضه شود.

برپایی ۷۵۰ نمایشگاه نوشت ‌افزار ایرانی اسلامی در سراسر کشور

مجاوری از دستور ویژه وزیر آموزش و پرورش برای حمایت از نوشت‌افزار ایرانی اسلامی خبر داد و افزود: وزیر آموزش و پرورش ستاد ویژه‌ای را با عنوان ستاد حمایت از کالای ایرانی با دو رویکرد فرهنگی و گفتمان‌سازی توسعه و خرید و حمایت از کالای ایرانی و دوم نمایشگاه ایرانی تشکیل داده‌اند. در رویکرد اول از طریق سازمان دانش‌آموزی، خبرگزاری پانا، اردوها و حتی سایر رسانه‌ها و مسئولان در بحث فرهنگ‌سازی تلاش می‌کنیم تا نوشت‌افزار ایرانی را بیشتر کنیم. در برگزاری نمایشگاه هم دو رویه را پیش گرفته‌ایم، فاز اول حدود ۷۵۰ نمایشگاه در سراسر کشور است و بخش دوم از ابتدای مهر شروع می‌شود.

ورود نوشت‌افزار ایرانی به بوفه های مدارس

مشاور وزیر اضافه کرد: سازمان دانش‌آموزی متولی و مسئول ساماندهی بوفه مدارس است ما با تولیدکنندگان قرار گذاشته‌ایم که بعد از شروع مدرسه همه بوفه‌ها را دائما با نوشت‌افزار ایرانی تزریق کنند و نوشت‌افزار و اقلام موردنیاز بوفه‌ها را تامین کنند البته محصولات خوب و با کیفیت و قیمت مناسب تحویل دانش‌آموزان داده شود. این بوفه‌ها در طول نه ماه فعال هستند و در این مدت تولیدکنندگان باید نوشت‌افزار لازم و موردنیاز دانش‌آموزان را باید تامین کنند.

وی اظهار کرد: از طریق انجمن‌هایی که با آنها در ارتباط هستیم و پیگیری‌های موردنیاز با وزارت صنعت ومعدن و سایر دستگاه‌ها، در این نمایشگاه‌ها به هیچگونه محصول غیرایرانی اجازه ورود نمی‌دهیم. اگر این نمایشگاه‌ها به خوبی پوشش داده شود می‌تواند کمک خوبی برای تولیدکنندگان باشد و اگر در دو سال این کار ادامه پیدا کند ۳۰ درصد ظرفیت تولید فعال کارخانجات قطعا به بالای ۵۰درصد می‌رسد.

مشاور اقتصادی وزیر آموزش و پرورش گفت: واردات می‌تواند کمک‌کار تولیدکنندگان باشد، چون وقتی کسی رقیبی در کنار خود نداشته باشد به دنبال کیفیت و کاهش قیمت و ساماندهی کارخانه خود نمی‌رود، لذا خود واردات به نوعی کمک می‌کند تا قیمت‌ها تعدیل شود و کیفیت‌ها بالاتر رود، بنابراین تولیدکنندگان باید از این فرصت ایجادشده که هم محدودیت واردات هست و هم گستردگی نمایشگاه استفاده مطلوب را ببرند تا از این طریق دیگر واردات قاچاق کالا به آنها ضربه نزند. هرچند که دستگاه‌های ناظر باید مراقب قاچاق باشند تا مشکلی هم احیانا ایجاد نشود.

کد خبر 4398869

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha