۸ بهمن ۱۳۸۵، ۱۰:۵۱

واشنگتن پست:

مشارکت ایران در یک چارچوب منطقه ای لازم است / گامهای اخیر بوش بر ضد ایران نگرانی بسیاری را در واشنگتن به وجود آورده است

مشارکت ایران در یک چارچوب منطقه ای لازم است / گامهای اخیر بوش بر ضد ایران نگرانی بسیاری را در واشنگتن به وجود آورده است

به نوشته یک روزنامه آمریکایی، واشنگتن نباید به گزینه اقدام نظامی علیه ایران متوسل شود و ایران باید در یک چارچوب منطقه ای برای حل مشکلات عراق مشارکت کند.

به گزارش خبرگزاری مهر، روزنامه واشنگتن پست در تحلیلی نوشت : گامهای اخیر دولت جرج بوش رئیس جمهوری آمریکا علیه ایران که شامل حرکت ناو دوم هواپیمابر به سمت خلیج فارس و دستگیری ایرانیان درعراق است؛ بسیاری را در واشنگتن نگران کرده و آنها می گویند که ممکن است کاخ سفید جنگ دیگری را به راه بیندازد.

نویسنده ادعا می کند که ایران و سوریه به گونه ای رفتار کرده اند که گویی می توانند با آمریکا و سازمان ملل متحد مخالفت کنند. آنها تلاشهایی را علیه منافع غرب در منطقه از بغداد گرفته تا بیروت و نوار غزه به انجام داده اند .

به عفقیده نویسنده، اکنون خیلی زود است که بگوییم آیا ایران از این دستورالعمل خود کناره گیری می کند یا خیر.همچنین برای دولت جرج بوش رئیس جمهوری آمریکا خیلی زود است که کار در زمینه مرحله بعدی استراتژی خود را آغاز کند. فشارها بر ایران باید با دقت سنجیده شوند، زیرا ایران هم این توانایی را دارد تا هم درعراق وهم در جاهای دیگر تلافی کند. در حالیکه تهدید اقدام نظامی سودمند است، اما بوش نباید مجبور شود تا به این گزینه متوسل شود.

واشنگتن پست پیشنهاد می دهد که نویدبخش ترین راه اصلاح سیاست کنونی بازگشت به یک استراتژی است که کارساز بود ، یعنی وقتی که بوش در سال 2001 آن را امتحان کرد و آن هم مشارکت ایران در یک چارچوب منطقه ای است. پنج سال پیش آمریکا و ایران در چارچوب یک گروه بزرگتر کشورها برای ایجاد یک رژیم جدید در افغانستان به گونه ای بی سر و صدا با یکدیگر همکاری کردند؛ هم اکنون نیز آنها با این امکان روبرو هستند تا با همسایگان دیگر عراق برای جلوگیری از تشدید جنگ فرقه ای در بغداد همکاری کنند.

در پایان این مطلب آمده است: برای ادامه چنین ابتکار عملی، دولت بوش باید درحالی که فشار نظامی و اقتصادی خود را بر ایران افزایش می دهد؛ باید "مانی گرایی"( Manichaeism ) را هم که در سیاست خارجی آن تمایل زیادی به آن وجود دارد، کنار بگذارد. این امر ممکن است نتایج بهتری داشته باشد.

به گزارش مهر، فلسفه مذهب مانی بر جدال بین خیر و شر ( دوگرایی) مبتنی است .

کد خبر 440647

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha