۳۰ مهر ۱۳۹۷، ۱۰:۰۴

توسط محققان واحد علوم و تحقیقات؛

زخم ‌پوش الیافی با قابلیت سرعت بالای رهایش دارو تولید شد

زخم ‌پوش الیافی با قابلیت سرعت بالای رهایش دارو تولید شد

دانشجوی واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی در قالب پایان‌نامه خود موفق به تولید زخم‌پوش الیافی برای درمان زخم بستر شد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از واحد علوم و تحقیقات، امیرحسین نجفی دانشجوی واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی گفت: یکی از روش‌های درمانی زخم‌ها، استفاده از زخم‌پوش‌ها است. زخم‌پوش علاوه بر کنترل خونریزی، مانع حمله میکروب و ویروس به بافت آسیب‌دیده شده و مدت زمان درمان را نیز کاهش می‌دهد.

وی از نانو الیاف به عنوان یکی از مواد مورد استفاده در تولید زخم‌پوش‌ها نام برد، افزود: در این تحقیق با بهره‌گیری از دستگاه فورس اسپینینگ اقدام به تولید زخم‌پوش الیافی با بارگذاری داروهای شیمایی و گیاهی درون الیاف شده است.

این محقق، تولید این زخم‌پوش را برای بیمارانی که به دلیل نداشتن تحرک و لزوم استراحت، دچار عفونت و زخم‌بستر می‌شوند، دارای اهمیت دانست و افزود: از آنجایی که در تولید این زخم‌پوش از دستگاه فورس اسپینینگ استفاده شده، علاوه بر تولید در حجم بالا، هزینه کم و زمان پایین، امکان تولید الیاف به اشکال مختلف برای انواع زخم‌ها نیز فراهم شده است.

نجفی تاکید کرد: همچنین به دلیل قدرت تولید بالای این دستگاه توانستیم زخم‌پوش‌های الیافی را با بارگذاری ۵ نوع دارو که ۳ نوع آن آنتی‌بیوتیک و ۲ نوع دیگر آن ویتامین، تولید کنیم.

وی، تغییر ماهیت ترکیب و آسیب به پلیمر و دارو به دلیل اختلاف پتانسیل الکتریکی را از معایب تولید زخم‌پوش‌های تولید شده با سیستم الکتروریسی بیان کرد و افزود: در این تحقیق علاوه بر رفع این معضل، برای اولین بار با بهره‌گیری از دستگاه فورس اسپینینگ نانو الیافی تولید شده است که خاصیت تکرارپذیری و یکدستی دارد، همین امر نشان از کاربرد مناسب این سیستم تولیدی دارد.

این محقق، سرعت بالای رهایش دارو به ‌واسطه ماهیت رهایش انفجاری پلی ‌وینیل پیرولیدون استفاده شده برای تولید زخم پوش در این تحقیق را از جمله مزایای این زخم‌پوش بیان کرد و گفت: سرعت تولید حداقل ۴ هزار  برابر بیشتر از روش الکتروریسی، تکرارپذیری بالا و یکدست بودن، توانایی اضافه کردن چندین داروی شیمیایی و گیاهی، توانایی تولید با غلظت‌های بالا، نداشتن دانه در الیاف تولیدی و کاهش هزینه‌های تولید، از دیگر مزایای زخم‌پوش تولید شده در این تحقیق به واسطه بهره‌گیری از دستگاه فورس اسپینینگ است.

دستگاه فورس اسپینینگ با قابلیت تولید نانو الیاف در زمان کم با حجم بسیار بالا که در این تحقیق مورد استفاده قرار گرفته که دستاوردهای محققان دانشکده نفت و مهندسی شیمی واحد علوم و تحقیقات است.

این تحقیق در قالب پایان‌نامه با عنوان «تهیه نانو الیاف پلیمری بر پایه پلی‌وینیل پیرولیدون توسط دستگاه فورس اسپینینگ و کابرد آن در زخم پوش‌ها» به راهنمایی دکتر اردشیر سعیدی و دکتر افشین موسوی انجام شده است.

کد خبر 4437524

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha