۱۶ بهمن ۱۳۸۵، ۱۰:۲۰

سخنگوی دولت در همایش صنعت هسته‌ای و استفاده صلح‌آمیز:

"اصول خودساخته بین المللی" عامل بی عدالتی در جهان است/ مسئله هسته‌ای به مثابه همه منافع ملی ماست

"اصول خودساخته بین المللی" عامل بی عدالتی در جهان است/ مسئله هسته‌ای به مثابه همه منافع ملی ماست

غلامحسین الهام با تاکید بر اینکه مسئله هسته‌ای را باید به مثابه همه منافع ملی پاس بداریم، گفت: راهی جز استقامت و یک حرکت اصیل و مدبرانه برای عبور از این فشارها نداریم، دامنه تهدیدات محدود نیست و هرگونه عقب نشینی باعث تقاضای نامشروع دیگر می شود.

به گزارش خبرنگار مهر، غلامحسین الهام سخنگوی دولت صبح امروز در همایش صنعت هسته ای و استفاده های صلح جویانه که از سوی بسیج علمی سازمان انرژی اتمی در محل این سازمان برگزار شد، در ابتدا ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدای کربلا و حماسه انقلاب اسلامی اظهار داشت: انقلاب اسلامی جلوه ای از حماسه حسینی بود که شکل جدید و فصل نوینی در روابط  انسانی ، جهانی و نوع حکومت ها ایجاد کرد.

وی افزود: ما در دنیای معاصر شاهد روابط ناعادلانه جهانی هستیم و بی عدالتی در روابط جهانی و حقوق بین المللی موضوعی است که از چشم هیچ واقع بینی پنهان نیست و آمارهایی که به وسیله نهادهای بین المللی که بخشی از این بی عدالتی را خود رقم می زنند، حاکی از روابط ناعادلانه و ظالمانه است.

الهام ادامه داد: سخن از وجود 3 میلیارد انسان که در فقر به سر می برند، کافی است که وجود این بی عدالتی را در جهان شاهد باشیم.

وی با اشاره به تقسیم جهان به دو قطب شمال و جنوب، فقیر و غنی توسط قدرت های جهانی گفت: در 40 سال اخیر فاصله ها بین شمال و جنوب و فقیر و غنی افزایش خاصی پیدا کرده  و پیام انقلاب اسلامی تلاش برای کاهش این فاصله و رفع فساد و تباهی است که این یک کار طولانی ، مستمر و مستلزم حرکتی همه جانبه است و ابرقدرت ها هیچ حدو مرزی برای استعمار و بردگی انسانها قائل نیستند و "اصول خودساخته بین المللی" عامل بی عدالتی در جهان است.

الهام مصداق مهم این بی عدالتی را در نحوه برخورد کشورهای غربی در مورد استفاده مشروع و صلح آمیز سایر کشورها از انرژی اتمی توصیف کرد و گفت: در نفس معاهده ان پی تی تبعیض به چشم می خورد چون جهان را به دو بخش هسته ای و غیر هسته ای تقسیم کرده است وهیچ راهکاری برای خلع سلاح کشورهای دارای سلاح هسته ای در نظر گرفته نشده است و ساماندهی نظام حقوقی جدید در این مورد با فشار و مقاومت زیادی مواجه است.

وی افزود: استفاده از انرژی هسته ای حق مسلم بشری است و حقوق و تکالیف در عرصه نظام بین المللی باید تواما تعریف و عمل شود ولی علیرغم این قوانین روشن شاهد این مسئله هستیم که فشارهای زیادی روی جمهوری اسلامی وجود دارد در حالی که ایران تعهدات خود را فراتر از قانون هم انجام داد و تعلیق داوطلبانه را مدت مدیدی برای ایجاد اعتماد سازی انجام داد.

سخنگوی دولت گفت: باید در رابطه با نظام مبنی بر روابط عادلانه در عرصه بین الملل با استقامت و تدبیر برخورد کرد و این نکته بسیار مهم است که یک اراده ملی علیرغم همه این فشارها ایجاد شده  و ملت یک نوع خودباوری رسیده و صنعت هسته ای در ایران شکوفا شده و تثبت شده است و از مرحله تحقیقات عبور کرده و به مرحله فراوری صنعتی وارد شده است.

الهام اظهار داشت: مسئله هسته ای را باید به مثابه همه منافع ملی پاس بداریم.

وی با اشاره به نیت خوانی غرب در موضوع هسته ای ایران گفت: اتکا به تصورات و اوهام خاص و ایراد این اتهام که شاید نیات ایران منحرف باشد می تواند جهان را به دوران تفتیش عقاید و قرون وسطی باز گرداند. ما راهی جز استقامت و یک حرکت اصیل و مدبرانه برای عبور از این فشارها نداریم. نمی توان با تن دادن به زورگویی ها از حق مسلم خود عبور کنیم.

الهام افزود: دامنه تهدیدات محدود نیست و هرگونه عقب نشینی باعث تقاضای نامشروع دیگر می شود. لذا راه هسته ای قابل بازگشت نیست .

سخنگوی دولت ضمن توصیف حقوق بشر به عنوان یک مقوله مهم جهانی اسرار غرب و محرومیت ایران از حقوق هسته ای مخالف  اصل حقوق بشر توصیف کرد و گفت: بر اساس منشور حقوق حق توسعه یک حق مسلم بشری است.

وی همچنین تحریم اقتصادی را یک حرکت خلاف حقوق بشری توصیف کرد.

الهام گفت: رئیس جمهور مواضع روشن خود را در موضوع هسته ای به عنوان نماینده ملت اعلام کرد. ما با مسئله سلاح های مخرب و کشتار جمعی مخالفت ایدئولوژیک داریم . بنابراین دلیلی ندارد  که خود را از این حق مسلم محروم کنیم.

سخنگوی دولت در توضیح دلیل پافشاری در موضوعی هسته ای اظهار داشت: ما باید هزینه ها و دستاوردها را با هم بسنجیم. این مسئله جهان را متحول خواهد کرد و باعث خروج جهان قرنطینه و کشورهای غیر پیشرفته از زمره کشورهای جنوب خواهد شد و ایران را یک ابرقدرت منطقه ای و علمی تبدیل خواهد کرد. این یک رسالت تاریخی است که این نظام و مسئولین بر عهده دارند و هرگونه اهمال در این مورد یک گناه تاریخی خواهد بود.

الهام تصریح کرد: امروز همه کشور پست سر رهبر و نفر دوم کشور یعنی رئیس جمهور حرکت می کنند و رئیس جمهور به عنوان رئیس شورای عالی امنیت ملی و هماهنگ کننده سیاست های دفاعی ، امنیتی  و نظامی کشور است و شورای عالی امنیت ملی نقطه انسجامی است که بیان کننده مواضع آن رئیس جمهور است.

وی در پایان سخنان خویش ابراز امیدواری کرد با اراده بسیجی و اجماع ملی آینده ای روشن پیش روی کشور باشد.

کد خبر 443759

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha