به گزارش خبرنگار مهر، علی نصیبی، ظهر دوشنبه در نشست بخشداران گلستان که در سالن اجتماعات فرمانداری بندرگز برگزار شد، اظهار کرد: سعی به برگزاری جلسات به صورت منظم داریم تا تأخیری در آن روی ندهد.
وی افزود: نگاه ما در گذشته بیشتر بر توسعه عمرانی روستاها بود اما با توجه به تکالیف کشوری که به ما واگذار شده توسعه اقتصادی روستاها، بهبود کیفیت خدمات و ارتقاء نشاط اجتماعی را باید در نظر بگیریم.
نصیبی ادامه داد: چهار کارگروه مشورتی برنامه ریزی عمران و توسعه روستایی، سرمایه گذاری، توسعه مدیریت روستایی و کارگروه مالی، بودجه و خدمات عمومی را در حوزه بخشداری ها تشکیل خواهیم داد و سه کارگروه هفت نفره و یک کارگروه هم ۶ نفره خواهد بود.
نصیبی گفت: نگاه ما در این کارگروه ها بر روی مسائل روستاها خواهد بود و با رای اعضا رئیس انتخاب و جلسات با میزبانی بخشداران برگزار خواهد شد.
وی یادآور شد: با هماهنگی مسئولان براساس آیتم های مشخص به ارزیابی بخشداری ها می پردازیم و در پایان هر فصل برترین ها مشخص می شوند.
نصیبی از برخی از بخشداران انتقاد کرد و گفت: در بعضی بخش ها بخشداران جلسات منظمی را با دهیاران و شورا و دستگاه های اجرایی دارند ولی در برخی قسمت ها این گونه نیست و باید جلسات به صورت دوره ای برگزار تا خلاها رفع شود.
طرح روستاهای کارآفرین
مدیر کل دفتر امور روستائی و شوراهای استانداری گلستان اظهار کرد: چند طرح توسط استانداری پیگیری می شود از جمله طرح تفکیک زباله از مبدأ که با همکاری سازمان پسماند در ۶۶ روستا هدف گذاری شده است.
نصیبی با تأکید بر فعال بودن بخشداران در این زمینه، ادامه داد: طرح روستاهای کارآفرین از دیگر مواردی است که پیگیر آن هستیم.
وی افزود: جلساتی را با حضور فرمانداران، مدیران دستگاه های اجرایی و معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری برگزار کردیم و مسئولیت اجرای این طرح در شهرستان ها بر عهده فرمانداران است.
نصیبی تصریح کرد: در سطح استان ماشین آلات زیادی در اختیار دهیاری ها قرار دارد که می توان فعال سازی و درآمدزایی آن ها را پیگیری کرد.
وی گفت: طبق ماده ۲۷ قانون برنامه ششم توسعه، امور روستایی مکلف شده که طرح روستاهای کارآفرین را در پنج هزار روستا اجرا کند که ۱۱۹ روستا به گلستان تعلق دارد.
طبق گفته نصیبی در حوزه کارآفرینی ۱۶۰ میلیارد تومان اعتبار به استان تعلق داشته که ۱۱۰ درصد تاکنون جذب شده است.
۷۱ روستا در گلستان احصاء شد
مدیر کل دفتر امور روستائی و شوراهای استانداری گلستان با بیان این که تعداد روستاهای احصاء شده در بخش کارآفرینی توسط فرماندای ها ۷۱ روستا با جمعیت ۷۴ هزار نفر است، ادامه داد: روستاها باید استعداد بالقوه داشته و مشارکت مردم آن هم بالا باشد.
نصیبی باشد، افزود: در گام دوم باید مطالعات جامعی در روستا انجام و ظرفیت آن مشخص شود. گام بعدی آموزش به گروه های هدف است و همچنین باید برای هر روستا یک پشتیبان از بخش خصوصی یا نهاد حکومتی یا دستگاه دولتی انتخاب شود.
وی خاطرنشان کرد: پشتیبان را فرمانداران انتخاب می کنند و آن ها باید همکاری فکری به روستا داده و معین آن شوند.
نصیبی عنوان کرد: تهیه بسته های سرمایه گذاری در روستاها از اقدامات دیگری است که باید انجام شود و همچنین باید هدایت تسهیلات به روستا و تسهیل در صدور مجوز توسط دستگاه های اجرایی اتفاق بیفتد و گام بعدی هم برندسازی محصولات خواهد بود.
نظر شما