۱۴ آبان ۱۳۹۷، ۱۱:۱۵

سیدصادق موسوی مطرح کرد؛

ابتذال در سینمای کوتاه نداریم/ پیگیری مشکل فیلم‌های ممیزی‌شده

ابتذال در سینمای کوتاه نداریم/ پیگیری مشکل فیلم‌های ممیزی‌شده

مدیرعامل انجمن سینمای جوانان ایران در واکنش به انتقاد فیلمسازان نسبت به ممیزی برخی آثار انتخاب‌شده جشنواره فیلم کوتاه تهران، از پیگیری برای رفع این مشکل خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر، نشست خبری سی و پنجمین جشنواره فیلم کوتاه تهران صبح امروز دوشنبه ۱۴ آبان ماه با حضور سیدصادق موسوی مدیرعامل انجمن سینمای جوانان ایران و دبیر جشنواره و آرش عباسی مدیر روابط عمومی این انجمن برگزار شد.

در ابتدای این نشست موسوی ضمن خیرمقدم به اصحاب رسانه، گفت: جشنواره فیلم کوتاه مهمترین جشنواره خاورمیانه در حوزه سینمای کوتاه است و انجمن سینمای جوانان ایران بانی و برگزارکننده این جشنواره است، اما تلقی ما این نیست که جشنواره صرفا ویترینی برای فعالیت‌های انجمن است. این جشنواره بهترین چشم‌انداز وضعیت فیلم کوتاه را به ما عرضه می‌کند. ما سال‌های خوبی را از نظر موفقیت‌های سینمای کوتاه سپری می‌کنیم. در پاسخ به عده‌ای هم که می‌گفتند اطلاعاتی که ما از حضورهای بین‌المللی می‌دهیم، مستند نیست، کتابی از این موفقیت‌ها تدوین و اخیرأ منتشر کرده‌ایم.

وی گفت: قبل از اینکه بخواهیم درباره جشنواره صحبت کنیم باید بدانیم چقدر حال فیلم کوتاه خوب است. امروز نماینده سینمای فرهنگی و هنری ایران در سطح جهانی، فیلم کوتاه است. آنقدر فیلم‌هایی با سوژه‌های بدیع و خلاق در این حوزه می‌بینیم که به حق جریان فرهنگی و هنری کل صنعت سینمای ایران را نمایندگی می‌کند و در عین حال ممکن است نسبت به بخش‌های دیگر کمترین اعتبارات را جذب کند.

در کدام حوزه دو هزار حضور بین‌المللی داشته‌ایم؟

موسوی تأکید کرد: این به معنای این نیست که فیلم کوتاه هیچ ضعفی ندارد، اما با این همه، فیلم کوتاه مسیر بهتری در پیش دارد و وضعیت آن با هیچ بخشی قابل مقایسه نیست. در کدام حوزه ما نزدیک به ۲ هزار حضور بین‌المللی و ۳۷۰ جایزه داشته‌ایم؟ امیدواریم جشنواره سی و پنجم در شأن این وضعیت برگزار شود.

وی افزود: پیش از این شاید عده‌ای جشنواره را به‌صورت طفیلی برگزار می‌کردند اما ما در پی برگزاری خوب جشنواره هستیم. امسال برای اولین بار اختتامیه در برج میلاد برگزار می‌شود. تفاوت امسال ما در برگزاری جشنواره نسبت به سال گذشته عمدتا در حوزه بین‌الملل است که تغییرات جدی خواهد داشت. در این حوزه تعداد زیادی از فیلم‌ها به دست ما رسیده و دیده هم شده است؛ اصرار ما بر این بود که فیلم معمولی در این بخش نداشته باشیم از همین رو از میان پنج هزار فیلم رسیده، ۶۷ فیلم به مرحله نهایی راه پیدا کرده است.

موسوی در تبیین ویژگی فیلم‌های کوتاه خارجی راه یافته به جشنواره سی‌وپنجم گفت: بسیاری از این فیلم‌ها جوایز بسیار معتبری کسب کرده‌اند. صد و بیست کشور برای ما اثر فرستاده‌اند. سطح داوری‌های امسال هم اصلا قابل مقایسه با دوره‌های قبل نیست. نکته دیگر این است که برای اولین بار بازار بین‌المللی فیلم کوتاه راه انداخته‌ایم و تعدادی خریدار پیدا کردیم و امیدواریم بتوانیم یک فضای اقتصادی و فرهنگی در عرصه فیلم کوتاه پیدا کنیم.

علاقمندی تهیه‌کنندگان سینمای بلند به سرمایه‌گذاری در سینمای کوتاه

وی افزود: امسال بحث پیچینگ را در جشنواره خواهیم داشت که با حضور سرمایه‌گذاران خارجی، این مقوله پیگیری می‌شود. از همین رو ما هم از سرمایه‌گذاران خارجی و هم از سرمایه‌گذاران داخلی برای این امر دعوت می‌کنیم. با آقای شاهسواری مدیرعامل خانه سینما هم گفتگوهایی داشته‌ایم که گفتند برخی تهیه‌کنندگان سینمای بلند علاقه‌مند به حضور در جشنواره و سرمایه‌گذاری در امر فیلم کوتاه هستند و می‌توانند از این فرصت استفاده کنند.

دبیر سی‌وپنجمین جشنواره فیلم کوتاه تهران ادامه داد: امسال از ۱۱۰ مهمان خارجی برای حضور در جشنواره دعوت و ویزای چهل نفر از آن‌ها تا به امروز صادر شده و این در شرایطی است که در وضعیت ناجوانمردانه‌ای قرار داریم و دشمنان ما، فشار بسیاری برای اخلال داشته‌اند. با این وجود چنین مهمانانی به جشنواره ما می‌آیند. بعد از فرانسه بیشترین کشوری که به ما اثر فرستاده، آمریکاست. هنرمندان گوششان به این فضای ایران‌هراسی بدهکار نیست و همه پذیرفته‌اند در همین شرایط آثار خود را به جشنواره بفرستند.

برای مراسم اختتامیه از مقامات سیاسی مانند آقایان جواد ظریف، محمدجواد آذری جهرمی، سورنا ستاری و... دعوت کرده‌ایم و امیدواریم در مراسم حضور داشته باشندوی افزود: ما در فرایند شناسایی و عقد قراردادهای تولید مشترک، پیش‌تر به ارتباطاتی رسیده بودیم و از همین‌رو افرادی که به جشنواره می‌آیند، از قبل سناریوها را خوانده‌اند و صرفا برای عقد قرارداد به ایران می‌آیند. البته با کاهش نرخ ارز در ایران، آن‌ها به راحتی می‌توانند با پول کم فیلم بسازند و این بهترین فرصت تولید مشترک برای آن‌هاست.

موسوی ادامه داد: سال گذشته نشست‌های علمی و تخصصی در جشنواره داشتیم و امسال هم ۲۰ نشست تخصصی خواهیم داشت که برای این امر تاکنون صد نفر ثبت نام کرده‌اند که این نشست‌ها با اخذ شهریه برگزار خواهد شد. مهم‌ترین مشاهیر ما در عرصه فیلمسازی این نشست‌ها را برگزار خواهند کرد.

دبیر سی‌وپنجمین جشنواره فیلم کوتاه تهران اظهار کرد: سال گذشته نیمی از فیلم‌ها در قالب دی‌سینما پخش شد و امسال همه فیلم‌ها به این صورت پخش می‌شود. امسال برای اولین بار برای همه اعضای ایسفا کارت ورود به جشنواره را صادر کرده‌ایم چراکه معتقدیم این جشنواره مخاطبان تخصصی دارد. حدود صد نفر از اعضای ایسفا خواستار حضور در جشنواره بودند از همین‌رو برگزیدگان از نگاه مردمی، از طریق ایسفا معرفی می‌شود.

دعوت ظریف و آذری‌جهرمی به آئین اختتامیه

وی افزود: برای مراسم اختتامیه از مقامات سیاسی مانند آقایان جواد ظریف، محمدجواد آذری جهرمی، سورنا ستاری و... دعوت کرده‌ایم و امیدواریم در مراسم حضور داشته باشند. همچین تعداد زیادی سفیر به این جشنواره دعوت شده‌اند. ضمن اینکه تمام سفرا از برنامه‌های این جشنواره مطلع هستند و می دانند در چه روزی چه فیلمی و چه برنامه‌ای وجود دارد.

موسوی در تشریح آئین اختتامیه ادامه داد: پروفسور منوچهر سهوایی هم در مراسم اختتامیه به اجرای چند قطعه می‌پردازد چرا که ما معتقدیم باید اختتامیه جشنواره یک مراسم هنری باشد نه صرفا جایی برای معرفی برگزیدگان. ما در اختتامیه مراسم بزرگداشت دکتر الستی و مرور آثار اشکان اشکانی را هم خواهیم داشت. دو شبکه تلویزیونی برنامه‌های ما را هر شب پوشش می‌دهند و ایمان دارم امسال برج میلاد مملو از هنردوستان و فرهنگ دوستان می شود.

جشنواره فیلم کوتاه برای مخاطب فرهیخته‌ فیلم کوتاه است. ممکن است در برخی فیلم‌ها زبان گزنده باشد اما امکان ندارد ابتذال و واژه‌های رکیک را در این آثار ببینید؛ حتی در آثاری که نمی‌توانند به این جشنواره راه پیدا کننددبیر سی‌وپنجمین جشنواره فیلم کوتاه در بخش دیگری از صحبت‌های خود توضیح داد: هزینه تولید فیلم کوتاه در سال جاری بسیار بالا رفته است و به دلیل گرانی اجاره تجهیزات، با دو مرحله انتخاب فیلم‌ها مواجه شدیم و با توجه به اینکه فیلم کوتاه فرصت دیگری برای اکران ندارد از هیات انتخاب تقاضا کردیم تعداد فیلم‌ها را افزایش دهند. به هر ترتیب این جشنواره متعلق به مردم است. برخی اظهار نگرانی می‌کردند که ممکن است پاره‌ای آثار بیایند که کیفیت لازم را نداشته باشند اما من این اطمینان را درباره کیفیت آثار می‌دهم.

وی افزود: امسال برای اولین‌بار بیش از هفتاد شهردار و سی مدیرکل ارشاد از سراسر کشور به این جشنواره دعوت شده‌اند که امیدواریم آن‌ها به اهمیت فیلم کوتاه واقف شوند و بیشتر به فیلمسازان این حوزه در استان‌های مختلف اهمیت و بودجه دهند.

موسوی ادامه داد: ما با تلاش بسیار توانستیم با دبیرخانه جشنواره تامپره به توافق برسیم که امسال باکسی داشته باشیم که بهترین آثار این جشنواره به نمایش دربیاید. همچنین بخشی از آثار برگزیده کشور استونی را در جشنواره اکران می‌کنیم که به نمایش بهترین انیمیشن‌های این کشور می‌پردازد. هسته اصلی فعالیت و باور ما این است که باید به جامعه فیلم کوتاه خدمت کنیم.

ابتذال در سینمای کوتاه نداریم

وی تأکید کرد: جشنواره فیلم کوتاه برای مخاطب فرهیخته‌ فیلم کوتاه است. ممکن است در برخی فیلم‌ها زبان گزنده باشد اما امکان ندارد ابتذال و واژه‌های رکیک را در این آثار ببینید؛ حتی در آثاری که نمی‌توانند به این جشنواره راه پیدا کنند. زیرا این مدیا سعی در بیان مشکلات دارد.

مدیرعامل انجمن سینمای جوانان ایران درباره جذب اسپانسر برای برگزاری جشنواره هم اظهار کرد: جشنواره فیلم کوتاه جذابیت سرمایه‌گذاری برای اسپانسرها را ندارد چراکه آن چهره‌های مشهور سینما در این رویداد نیستند و امکان بر پرده رفتن فیلم‌ها هم در طول سال وجود ندارد. البته برخی از اسپانسرها مبالغ کمی را برای تبلیغات پیشنهاد داده‌اند که من فکر می‌کنم در شأن معتبرترین جشنواره فیلم کوتاه خاورمیانه نیست و از همین رو تا کنون آن‌ را نپذیرفته‌ایم.

پیگیری برای رفع مشکل فیلم‌های ممیزی شده

موسوی در بخش دیگری از این نشست خبری درباره اعتراض برخی فیلمسازان نسبت به راه نیافتن و اعمال ممیزی روی آثارشان گفت: در دوره‌ای که من مسئول شبکه نمایش خانگی بودم، برای حضور برخی از آثار در جشنواره به دبیر نامه می‌زدم که این فیلم ها را با مسئولیت خودتان نمایش بدهید. البته این یک امتیاز فراقانونی بود که ما بر اساس اعتماد این کار را می‌کردیم. از سال گذشته تاکید شد که به قانون رو بیاوریم و برخی از فیلم‌ها هم موفق به اخذ پروانه نمایش نشدند.

بیش از ۲۵۰ فیلم به شورای نظارت رفت که در این مرحله  ۱۷ فیلم نتوانستند مجوز لازم برای نمایش را دریافت کنند. ابتذال جنسی و اخلاقی و رکیک گویی در این فیلم‌ها نبود. دوباره تقاضا کردیم فیلم‌ها را ببینید و در نتیجه این پیگیری سه فیلم دیگر هم مجوز گرفتندوی افزود: ما می‌توانستیم تنها چهل فیلم را انتخاب کنیم و دچار این اتفاق هم نشویم که آفت این موضوع، حضور نیافتن بسیاری از فیلم‌ها در جشنواره و عافیت‌طلبی برگزارکنندگان بود. شکل دیگر این بود که من در کار هیات انتخاب دخالت می‌کردم اما شکل سوم طی کردن روال قانونی بود. من برای حضور هیچ فیلمی توصیه نکردم، حتی دو فیلم آرش عباسی هم رد شد. یعنی من حتی برای مشاور خودم این کار را نکردم. ما اگر می‌خواستیم بین بچه‌های تهران و شهرستان پارتی بازی کنیم، چه کسی بهتر از مشاور من اما ما این کار را نکردیم.

موسوی تأکید کرد: بیش از ۲۵۰ فیلم به شورای نظارت رفت که در این مرحله  ۱۷ فیلم نتوانستند مجوز لازم برای نمایش را دریافت کنند. ابتذال جنسی و اخلاقی و رکیک گویی در این فیلم‌ها نبود. ما دوباره تقاضا کردیم این فیلم‌ها را ببینید و در نتیجه این پیگیری سه فیلم دیگر هم مجوز گرفتند و امیدواریم تا پایان هفته برای تعداد دیگری مجوز دریافت کنیم. البته فراموش نکنیم سال گذشته هم ۸ فیلم موفق به اخذ مجوز از شورای نظارت نشده بودند. امیدواریم پاره‌ای از فیلم‌ها که مجوز دریافت نکرده‌اند با اندکی اصلاحات در جشنواره‌های بعدی حضور پیدا کنند اما باید تاکید می‌کنم که این روال، قانونی بوده است.

وی تأکید کرد: برخی از این فیلم‌ها اصلا امکان صدور مجوز نمایش نداشتند. در یکی از فیلم‌ها برای مثال خانمی بود که روسری نداشت و سرش برهنه بود. چنین فیلمی اصلا اجازه نمایش نداشت البته این خانم سنش کم بود. ما مسیر قانونی را طی کردیم، شورای نظارت تعامل خوبی با ما داشته و برای حضور برخی فیلم ها هم اصرار داریم و پیگیر هستیم.

مدیرعامل انجمن سینمای جوانان ایران در واکنش به نامه اعتراضی بیش از ۲۰۰ سینماگر خطاب به وزیر ارشاد هم گفت: این نامه‌ای که نوشته‌اند حتما از سر دلسوزی است و حتما وزیر هم به آن توجه می‌کند اما ممکن است ملاحظاتی داشته باشیم که به دلیل برخی موضوعات و برخی ایام، حساسیت‌ها بیشتر شود. دولت به دنبال سانسور و حذف هنرمندان نیست و واقعا هم اینطور نبود که از سر بزدلی به برخی فیلم ها مجوز داده نشود.

پای وعده جایزه ۵ هزاردلاری هستیم

موسوی در پایان نشست خبری درباره تأثیر شرایط اقتصادی کشور بر برگزاری جشنواره سی‌وپنجم فیلم کوتاه تهران هم گفت: ما فراخوان جشنواره را اسفندماه منتشر کردیم که دلار چهار هزار تومان بود و الان دلار چهار برابر شده لذا جایزه بزرگ ما که پنج هزار دلار بوده هفتاد و پنج میلیون تومان شده است!‌ اما فراخوان در همان دوران اعلام شده بود اما حالا که ارزش ریال افت کرده نمی‌توانیم بگوییم آن پنج هزار دلار را نمی‌دهیم در واقع برای ما وفای به عهد مهم است اما امیدوارم این جایزه‌ها را بچه‌های ایرانی دریافت کنند.

سی و پنجمین جشنواره بین‌المللی فیلم کوتاه تهران به دبیری سیدصادق موسوی از ۱۸ تا ۲۲ آبان۹۷ برگزار خواهد شد.

کد خبر 4449844

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha