به گزارش خبرگزاری مهر، برنامه گفتگوی فرهنگی با موضوع میراث فرهنگی و هویت فرهنگی از آنتن رادیو گفتگو پخش شد و پروانه سلحشوری عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با این برنامه درباره توقف اجرای نقشه مهندسی فرهنگی گفت: مجلس شورای اسلامی در برنامه ششم توسعه مصوباتی را حول این محور داشته و دارد.
وی فرهنگ را یک امر اجتماعی خواند و گفت: فرهنگ توسط جوامع شکل می گیرد و شکل گیری هویت نیز بر همین اساس است. هویت فرهنگی، ملت ها را از دیگر متمایز می کند. لذا فرهنگ ایرانی بودن و مسلمان بودن ما را از دیگر فرهنگ ها و ملت ها متمایز کرده است.
این نماینده مجلس با بیان اینکه نسل جوان ما از بی هویتی رنج میبرد، گفت: کم کاریهای ما مسئولان باعث شده نتوانیم اعتلای دینی و مذهبی را برای جوانان کشورمان به گونهای تبیین کنیم تا عاشقانه و از روی خلوص نیت به آن بپیوندند. بنابراین باید به طور بنیادین بر روی اقداماتی که انجام شده و نتیجه معکوس گرفتهایم کار کنیم و پس از برطرفکردن نواقص، کاری کنیم تا جوانان ما به فرهنگ خود افتخار کنند.
سلحشوری با اشاره به فعالیت های نظارتی مجلس در مورد اجرای نقشه مهندسی فرهنگی گفت: نظارت در مواقعی است که مشکلات به ما گزارش میشود. به دلیل حجم زیاد کارها و متولیان متعدد در حوزه فرهنگ هماهنگیهای لازم صورت نمیگیرد. لذا نهادهای متفاوت و متعددی که در حوزه هویتسازی فعالیت میکنند باید به یک هماهنگی برسند تا مجلس بتواند به صورت دقیق بر فعالیت های این حوزه نظارت داشته باشد.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با انتقاد از استفاده از واژگان بیگانه در بسیاری از فروشگاهها و سریالها گفت: متاسفانه استفاده از واژگان خارجی و بیگانه با زبان فارسی در بسیاری از فروشگاهها و سریالهای شبکه خانگی شیوع پیدا کرده تا جایی که استفاده از این واژگان به عنوان یک پرستیژ مطرح شده است. البته گستردگی شبکههای اجتماعی باعث شده واژگان جدید خواه ناخواه به زبان ما ورود کنند.
وی در پایان با تأکید بر ضرورت آگاهیبخشی به مردم در این رابطه گفت: نوع سواد متولیان امر در این موضوع نیز مهم است. به نظر میرسد که متولیان امر فرهنگ و هویتسازی، از سواد کافی برخوردار نبودند. ضمن اینکه در کشور ما مدیریتها بر پایه تخصص نیست.
نظر شما