۲۰ آذر ۱۳۹۷، ۱۰:۴۹

سفیر سابق آمریکا در جمهوری آذربایجان در گفت‌وگو با مهر:

سخنان ترامپ باعث ایجاد سوءظن نزد اعضای اصلی ناتو شده است

سخنان ترامپ باعث ایجاد سوءظن نزد اعضای اصلی ناتو شده است

«ریچارد کوزلاریچ» معتقد است که لفاظی‌های ترامپ باعث ایجاد سوءظن در فرانسه و آلمان در مورد تعهد آمریکا به امنیت ناتو و ترانس آتلانتیک می شود.

خبرگزاری مهر، گروه بین الملل- فاطمه محمدی پور: نخستین زمزمه های ایجاد ارتش واحد اروپایی اندکی پس از جنگ جهانی دوم در میان کشورهای درگیر آغاز شد. شماری از کشورهای اروپایی بر این باور بوده و هستند که ایجاد ارتش واحد اروپایی می تواند به مثابه دیواره امنیتی محکمی برای آنها عمل کرده و می توانند بواسطه آن ثبات، آرامش و صلح را برای مردم خود به ارمغان بیاورند.

اکنون با گذشت بیش از نیم قرن از جنگ جهانی دوم بار دیگر داعیه تاسیس «ارتش اروپایی واقعی» در میان قدرتهای اروپایی از سر گرفته شده است.

همزمان با گفتگوی «امانوئل ماکرون» رئیس جمهور فرانسه با «رادیو اروپا ۱» موج جدیدی از ایجاد ارتش واحد اروپایی در میان رهبران و مقامات اروپایی به راه افتاد. ماکرون با اشاره به این نکته که اروپا بواسطه هم مرزی با روسیه می تواند مورد تهدیدهای احتمالی این کشور قرار بگیرد، اظهار داشت که اروپا باید تا جایی توان دفاعی خود را بالا ببرد که بدون هرگونه وابستگی به آمریکا قادر به دفاع از خود باشد.

وی در توضیح و توجیه خود برای لزوم تاسیس و راه اندازی «ارتش واقعی اروپایی» با اشاره به موضع اخیر «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا درباره خروج از پیمان منع موشک های هسته ای دور برد گفت که هدف از چنین برنامه ای حفاظت اروپا در مقابل چین، روسیه و حتی آمریکا است.

در این راستا خبرنگار مهر گفتگویی باپروفسور «ریچارد کوزلاریچ» استاد دانشگاه جرج میسون آمریکا ترتیب داده که در ادامه می آید.

ریچارد کوزلاریچ مدیر اندیشکده علوم و سیاست‌گذاری انرژی در دانشگاه جرج میسون، مدیر موقت برنامه سیاست عملیات صلح (POPP ) و سفیر پیشین آمریکا در جمهوری آذربایجان (۱۹۹۴-۱۹۹۷) و بوسنی و هرزگوین ( ۱۹۹۷-۱۹۹۹) بوده است.

*طرح تشکیل ارتش مشترک اروپایی اگر چه ایده جدیدی نیست ولی اخیرا با اظهار نظرهای ماکرون و آنگلا مرکل و واکنش ترامپ ابعاد جدیدی به خود گرفته است. دلایل جدی شدن پیشبرد این طرح از سوی کشورهایی چون فرانسه و آلمان چیست؟

من اعتقاد ندارم که جزئیات این ایده اخیرا بیان شده است. همانطور که شما به شماری از رویدادها در دوره پس از جنگ جهانی دوم اشاره کردید، بحث تشکیل ارتش متحد اروپایی بعد از جنگ جهانی دوم تاکنون همواره مطرح بوده است. این بحث ها هرگز به نتیجه نرسیده اند. زیرا ناتو مزایای مشابهی- بدون هزینه اضافی یک سازمان دفاع جداگانه اروپایی- فراهم می آورد (برای کشورهای اروپایی که عضو ناتو هستند).

اکنون با لفاظی های ترامپ وضعیت تا حدودی متفاوت است زیرا لفاظی های او باعث ایجاد سوء ظن در فرانسه و آلمان در مورد تعهد امریکا به امنیت ناتو و ترانس آتلانتیک می شود.

*امانوئل ماکرون رئیس جمهوری فرانسه اخیرا در گفتگو با شبکه رادیویی «Europe ۱» خواستار تشکیل ارتش اروپایی واقعی برای مقابله با تهدیدات روسیه و همچنین عدم وابستگی به آمریکا شد. رئیس جمهوری فرانسه در این مصاحبه گفت: باید از خود در برابر روسیه، چین و حتی آمریکا دفاع کنیم. چرا فرانسه در حال حاضر از آمریکا در کنار چین و روسیه به عنوان تهدید نام می برد؟ این اظهارات از آنجا محل تامل است که فرانسه و آمریکا عضو ناتو هستند و اینکه یک عضو دیگری را تهدید بداند مانع از همکاری در ناتو می شود. با توجه به این اظهارات آینده ناتو را چگونه ارزیابی می کنید؟

ماکرون پس از بحران اوکراین در دریای آزوف پیامی قوی به مسکو می فرستد. از سوی دیگر، در مورد  تهدیدی که آمریکا علیه اروپا در منطقه امنیتی ایجاد می کند مطمئن نبوده و اطلاعی ندارم. به نظر می رسد این سخنان در پی انتقاد رئیس جمهور ترامپ از تلاش های دفاعی اروپا بیان شده باشد.

*ترامپ در مخالفت با این طرح و در واکنش به اظهارات ماکرون تشکیل این ارتش را توهین آمیز خواند. با توجه به واکنش ترامپ و اینکه وی مجدد خواستار دادن پول از سوی اروپایی ها به ناتو شد. آیا این اختلافات می تواند آینده ناتو را با تهدید مواجه سازد؟

من به این اختلافات به عنوان تهدیدات علیه آینده ناتو نگاه نمی کنم. در عوض اگر این اختلافات عاقلانه مدیریت شوند، نگرانی های ترامپ و ماکرون را به نحوی مسئولانه در چارچوب اتحادیه ناتو نشانه گرفته و ممکن است باعث تقویت ناتو به عنوان یک نهاد دفاع جمعی شوند.

*«اورزلا فون در لاین» وزیر دفاع آلمان اخیرا اظهار داشته است که تاسیس ارتش اروپایی و فعالیت های آتی آن نه تنها می تواند در خصوص افزایش امنیت کشورهای اروپایی بلکه در حل بحران های بین المللی نیز تاثیر بسزایی برجای بگذارد. اگر قرار باشد ارتش مشترک اروپایی علاوه بر ماموریتهایی درون اروپا مبادرت به ماموریت در خارج از اروپا داشته باشد در این صورت آیا نوعی موازی کاری با ناتو نیست؟

از آنجایی که ما از جزئیات یا چارچوب  ارتش اروپایی اطلاعی نداریم، پاسخ به این سوال سخت است. کشورهای عضو اتحادیه اروپا در مجموع در عملیات نظامی هماهنگ شده بسیاری با یکدیگر عمل کرده اند - خارج از ساختار فرماندهی ناتو.

نیروهای اتحادیه اروپا در بوسنی و هرزگوین نسبت به نیروی تثبیت کننده (تحکیم) ناتو موفقیت بیشتری داشتند. در آفریقا نیروهای نظامی اتحادیه اروپا (به عنوان مثال عملیات دزدی دریایی از سوی سومالی) عملیات نظامی محدودی انجام داده اند.

در این فرآیند، اتحادیه اروپا محدودیت های عملیات را به طور مستقل از ناتو به رسمیت می شناسد. تا زمانی که ما از تصمیمات دولت فرانسه و آلمان اطلاعات کافی نداشته باشیم -هر دو از برگزیت و مسائل مربوط به سیاست داخلی خود آشفته شده اند – نمی توانیم ظهار نظر کنیم و ما فقط می توانیم صبر کنیم و ببینیم.

کد خبر 4477067

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha