به گزارش خبرنگار مهر، ظهر پنجشنبه در مراسمی که در سالن اجتماعات استانداری گیلان برگزار شد از پژوهشگران برتر گیلانی با حضور مصطفی سالاری استاندار گیلان و نصرت الله ضرغام رئیس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور به مناسب هفته پژوهش و فناوری تجلیل و تقدیر شد.
لزوم توجه به کیفیت پژوهشها از سوی پژوهشگران
استاندار گیلان در این مراسم به جایگاه و اهمیت توجه به پژوهش در توسعه و رشد جوامع اشاره و اظهار کرد: باید تلاش شود تا اثرات پژوهش به صورت عملی و کاربردی در سطح جامعه مشخص باشد.
مصطفی سالاری با بیان اینکه در بخش خصوصی نیز بهرهگیری از پژوهش سبب رونق فضای کسب و کار، افزایش تولید، توسعه صادرات و توانمندسازی در اجرای فعالیتهای اقتصادی می شود، افزود: بخش خصوصی باید از پژوهش در فعالیتهای خود بهرهگیری کند.
وی به عدم توجه مناسب به پژوهش در بخش دولتی در گذشته اشاره کرد و گفت: در بخش دولتی در حوزه پژوهش باید فعالیتهای مربوط به علوم انسانی مدنظر قرار گیرد. پژوهشگران گیلانی باید پژوهشهای خود را با توجه به ظرفیتهای استان انجام دهند تا تاثیرگذار باشد.
استاندار گیلان در ادامه با تأکید برلزوم توجه به کیفیت پژوهشها، بیانکرد: باید با مشخص کردن جامعه هدف پژوهشها، تاثیرات و دستاورد و اثربخشی آنها مورد ارزیابی قرار گیرد.
وی با اشاره به اینکه استان گیلان در حوزه علمی و پژوهشی از جایگاه ویژهای برخوردار است، ادامه داد: پژوهشگران گیلانی با شناسایی آسیبها و مشکلات موجود در این استان در بخشهای مختلف می توانند پژوهشهای خود را انجام دهند.
سالاری با بیان اینکه باید نتایج استفاده از پژوهشها در بخشهای مختلف به ویژه کشاورزی رصد و ارزیابی شود، تصریح کرد: پژوهشگران باید در طول انجام پژوهش به دور از هر گونه آرمانگرایی و نگاه بدبینانه به مسائل توجه کرده تا پژوهشهای آنها در راستای حل آسیبهای اجتماعی تأثیرگذار باشد.
باید نیازها و ظرفیتهای حوزه علمی کشور شناخته شود
در ادامه این مراسم رئیس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور با اشاره به اینکه این صندوق در راستای حمایت از پژوهشگران فعالیت می کند، اظهارکرد: ایران در حوزه پژوهش دارای ظرفیت های بسیاری است. اقدامات خوبی نیز در سالهای اخیر در این حوزه و حمایت از فعالان آن شده است.
نصرت الله ضرغام با بیان اینکه بنیاد علم ایران به دنبال توسعه علم و فناوری در کشور است، افزود: برای حمایت از این قشر شناسایی ظرفیت و پتانسیلهای کشور در این زمینه بسیار مهم بوده و می تواند به رشد این بخش کمک کند.
وی با تأکید بر ایجاد زیرساختها و بسترهای مناسب در حوزه پژوهش، بیانکرد: اثربخشی پژوهش در حوزه علم، اقتصاد و مسائل اجتماعی در گرو توسعه مطالعات اجرایی است. باید نیاز و ظرفیتهای حوزه علمی جامعه شناخته شود.
رٰئیس بنیاد علم ایران با بیان اینکه نیازمند ایجاد یک درک عمومی از دانش و ارتقای سطح آگاهی جامعه در این زمینه هستیم، ادامه داد: باید با بهرهگیری از دانش نوین و یک نگاه جامع زمینه بهرهوری را فراهم کنیم.
وی تأکید کرد: برای رسیدن به این جایگاه نیازمند وجود یک سیاست مشخص و نظارت بر اجرای این سیاستها در راستای رسیدن به خودکفایی هستیم.
در پایان تعدادی از پژوهشگران برتر گیلانی تحلیل و تقدیر شد.
نظر شما