برای تهیه غذای فضانوردان؛

کاشت گیاه در فضا با تولید خاک مصنوعی ممکن شد

کاشت گیاه در فضا با تولید خاک مصنوعی ممکن شد

تهیه غذای تازه برای مصرف فضانوردان یکی از چالش های بزرگی است که صنعت فضایی با آن مواجه است. اما پژوهشگران نروژی، ایتالیایی و فرانسوی راه حلی برای این مشکل یافته اند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از نیوزمدیکال، از این پس فضانوردان قادر به کاشت برخی گیاهان و سبزیجات در شرایط بی وزنی در فضا خواهند بود و این کار با استفاده از نوعی خاک مصنوعی صورت می گیرد که از سنگ های تشکیل شده از گدازه های آتشفشانی تولید می شود.

گیاهان بعد از قرارگرفتن در این سنگ ها در داخل آب قرار می گیرند تا بتوانند مواد مغذی مورد نیاز برای رشد خود را دریافت کنند. بررسی ها نشان می دهد می توان بدین شیوه علاوه بر سبزیجات برای کشت برخی میوه ها مانند گوجه فرنگی، توت فرنگی و غیره نیز اقدام کرد.

با توجه به اینکه برخی کشورهای جهان برای فرستادن فضانورد به کره مریخ و اقامت طولانی مدت بر روی سطح این سیاره در حال برنامه ریزی هستند، ابداع چنین روش هایی ضرورت دارد. آژانس فضایی اروپا به دنبال ایجاد پایگاهی در کره ماه تا سال ۲۰۳۰ است و ناسا هم برنامه هایی مشابه در همین زمینه دارد.

در روش مذکور گیاهان در یک محیط گلخانه ای خاص قرار گرفته، و آب، مواد تغذیه ای دیگر مورد نیاز، برخی گازها و هوا نیز به این گلخانه ها تزریق می شوند. همچنین از دستگاه سانتریفیوژ به منظور مقابله با شرایط خلا و ایجاد حس وجود جاذبه در گیاهان بهره گرفته می شود.

آزمایش های انجام شده در این زمینه فعلا امیدوارکننده بوده و امید می رود کاشت گیاه و میوه در فضا بدین شیوه ظرف سه سال آینده ممکن شود.

کد خبر 4504961

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha