به گزارش خبرنگار مهر، مرتضی حکمتی ظهر سه شنبه در نشست خبری که در محل نظام پرستاری شهرستان میناب و توابع برگزار شد، در تشریح وضعیت پرستاری منطقه شرق استان گفت: در حوزه شرق استان حدود ۳۵۰ نفر در گروههای مختلف پرستاری شامل پرستار، بهیار، اتاق عمل، بیهوشی، اورژانس ۱۱۵ در بیمارستانهای شهرهای میناب، سیریک، جاسک و بشاگرد مشغول به فعالیت می باشند که از این تعداد بیش از ۲۸۰ نفر به عضویت سازمان نظام پرستاری جمهوری اسلامی ایران درآمده اند.
وی با بیان اینکه دومین دوره نظام پرستاری در منطقه شرق استان از ۸ سال قبل شروع به فعالیت کرده است بیان داشت: با توجه به نوپا بودن این مجموعه، در دی ماه سال جاری، نظام پرستاری شهرستان میناب و توابع با عملکرد مثبت خود، توانست عنوان هیات نمونه برتر کشور از سوی سازمان نظام پرستاری کل کشور را کسب کند.
رئیس نظام پرستاری شرق هرمزگان در بیان فعالیتهای نظام پرستاری میناب و توابع عنوان کرد: این فعالیتهای آموزشی در حوزه های عمومی و اختصاصی، از آموزش دوره های عمومی کمک بهیاری، دستیار دندانپزشکی، نسخه خوانی، آموزش کمک های اولیه، آموزش بهداشت فردی جهت عموم مردم و به خصوص جوانان در جهت آموزش علمی و عملی و ایجاد کارآفرینی برای آنان است.
حکمتی با اشاره به این فعالیتها انجام شده گفت: در حوزه تخصصی، اولین دوره کارگاه تخصصی lCU برای بیش از ۳۰ نفر از پرستاران استان و با هدف ارتقای سطح علمی آنان در مردادماه سال جاری در شهرستان میناب و با همکاری بیمارستان حضرت ابوالفضل(ع) میناب برگزار شد.
رئیس نظام پرستاری شر ق هرمزگان تصریح کرد: اولین آزمون علمی پرستاران شرق استان که با هدف خودسنجی و افزایش سطح علمی و تشویق همکاران گروههای پرستاری با حضور بیش از ۱۰۰ نفر از پرستاران منطقه ی شرق استان در سال جاری برگزار شد را از جمله اقدامات دیگر آن مرکز در حوزه آموزش های تخصصی برشمرد.
حکمتی با بیان اینکه پرستاری در سطح جامعه پتانسیل و توانایی های زیادی در انجام فعالیتهای اجتماعی دارد گفت: حضور همکاران پرستار منطقه شرق استان هرمزگان در فعالیتهای خیرخواهانه و نوعدوستانه در سطح استان و کشور موجب تحسین همگان قرار گرفته و افتخار برگزیده شدن به عنوان ۳ خیر برتر استان در سال جاری از سوی کمیته امداد امام خمینی(ره) استان، نشان از روحیه ایثار ،مهربانی و حس زیبای نوع دوستی پرستاران دارد.
رئیس نظام پرستاری شرق هرمزگان عنوان کرد: از جمله فعالیتهایی که در خصوص اقدامات خیر خواهانه صورت گرفته است توزیع ۱۰۴۶ بسته لوازم التحریر در آغاز سال تحصیلی گذشته و ۳۰۰ بسته لوازم التحریر و بسته غذایی در سال جاری بین دانش آموزان محروم منطقه شرق استان، ارسال ۲ محموله کمکهای پرستاران منطقه به هموطنان زلزله زده استان کرمانشاه، توزیع سبد کالا در بین خانواده های نیازمند، توزیع بسته های بهداشتی و غذایی بین بیش از ۴۰۰ دانش آموز محروم منطقه، توزیع لباس و کفش بین حدود۷۰ دانش آموز محروم و با همکاری کمیته امداد امام خمینی(ره)، شناسایی بیماران بی بضاعت و کمک به تامین هزینه های درمانی و ملزومات زندگی آنان از جمله فعالیتهای خیرخواهانه پرستاران منطقه بوده است.
وی با اشاره به اینکه استاندارد جهانی برای تعداد نیروی پرستار در بیمارستانها ضریب ۱/۸پرستار به ازای هر تخت بیمارستانی است گفت: متاسفانه این نسبت در استان زیر ۱ می باشد و با توجه به شروع طرح تحول سلامت و آمار بالای مراجعین به مراکز درمانی شرق استان که گاها پذیرای هموطنان از استانهای همجوار از جمله سیستان و بلوچستان نیز می باشد، فشار کاری مضاعفی را بر پرستاران منطقه وارد کرده است.
حکمتی گفت: بیمارستانهای شرق استان گنجایش این حجم از بیماران را ندارد و با توجه به کلنگ زنی بیمارستان دوم در میناب بر لزوم جذب نیروهای پرستار، برای خدمت رسانی بیشتر و بهتر به مردم محروم منطقه از یک طرف و کاهش فشار کاری بر پرستاران و بهبود وضعیت فعلی تاکید کرد.
حکمتی با اشاره به تصویب قانون مشاغل سخت و زیان آور برای گروههای پرستاری و لزوم بازنشستگی پرستاران با ۲۰ سال سابقه خدمت، خاطرنشان کرد: متاسفانه با مقاومت مسئولین با اجرای این قانون مواجه هستیم که امیدواریم سرپرست جدید وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با ورود به این قضیه و تاکید بر اجرای آن، مرهمی بر تن خسته ی پرستاران بگذارد.
حکمتی با بیان اینکه یکی از شغلهای سخت دنیا پرستاری است و تنها عشق و علاقه است که باعث شده پرستاران با تمام وجود به ارائه خدمت بپردازند عنوان کرد: توجه ویژه ریاست دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان به مشکلات پرستاران استان و به خصوص بازدید های چندین باره ایشان از بیمارستانهای منطقه شرق استان، این نوید را به جامعه پرستاری می دهد که روز به روز شاهد حل مشکلات پرستاران منطقه ی شرق استان بوده و با نظرات مساعد ریاست دانشگاه علوم پزشکی بر ماندگاری بیشتر نیروها در منطقه ی شرق استان امیدوارتر باشیم.
رئیس نظام پرستاری منطقه شرق استان با اشاره به قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری که در سال ۱۳۸۶ به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید گفت: با توجه به تصویب این قانون و پیگیری های سازمان نظام پرستاری کشور، متاسفانه در اجرای این قانون کارشکنی شده است.
حکمتی گفت: در حال حاضر بسیاری از خدماتی که توسط پرستاران برای بیماران در مراکز درمانی انجام می شود به نام پزشک ثبت می شود، اجرای این قانون را به نفع بیماران و کاهش هزینه ی پرداختی توسط آنان دانست.
وی با اشاره به برگزاری جشن روز پرستار در منطقه شرق استان و قدردانی از پیام تبریک روز پرستار از طرف ریاست دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان و معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان، از عدم حضور مسوولین شهرستان در این مراسم گلایه کرد و تاکید داشت: روز پرستار فرصت مناسبی جهت برای بیان مشکلات و رساندن صدای پرستاران به گوش مسئولین بود که میسر نشد.
نظر شما