به گزارش خبرنگار مهر، صبح امروز مرحله کشوری مسابقات تیراندازی عشایری با حضور بسیجیان عشایر سراسر کشور در تهران برگزار شد.
سردار سیف مسئول سازمان بسیج جامعه عشایری کشور، در این مسابقات طیسخنانی ضمن تبریک چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی با اشاره به نقش عشایر در مبارزات سیاسی دوران انقلاب گفت: عشایر همواره در صف اول مبارزات ضد استکباری بودند و در دوران قبل از انقلاب نیز در مقابل اشغالگران انگلیس، پرتغال، شوروی و آمریکا ایستادند و در دوران پهلوی نیز با دستگاه حاکمه مبارزه می کردند و شهدای زیادی تقدیم انقلاب نمودند، در ایام بعد از انقلاب نیز جزو اولین گروه هایی بودند که با امام خمینی(ره) بیعت کردند.
وی افزود: بنابر فرمان امام خمینی(ره) همه عشایر کشور مسلح هستند و با حضور در مناطق مرزی و اشتغال به کار دامداری و تولید به عنوان مرزداران جمهوری اسلامی عمل می کنند و اولین کسانی که در دفاع مقدس از کشور دفاع کردند همین جامعه عشایر بودند.
مسئول سازمان بسیج عشایری کشور ضمن مقایسه نحوه نگرش به جامعه عشایر قبل و بعد از انقلاب گفت: همه حکومت های ایران از مادها تا قاجار منشا عشایری داشتند و با حمایت عشایر حکومت ها تشکیل می شد ولی حکومت پهلوی حکومتی بود که در جهت ضدیت با عشایر گام بر می داشت. در زمان رضا خان عشایر به عنوان رقیب پر قدرت و مزاحم قدرت های خارجی به ویژه انگلیس برای غارت نفت محسوب می شدند، لذا حکومت پهلوی تمام ایلات را به بهانه پیشرفت یکجا نشین کرد.
وی افزود: براساس منابع تاریخی، سیاست های کلان رضا خان در مقابل عشایر، خلع سلاح و تخته قاپو کردن عشایر بود و در راستای پیاده سازی این سیاست ها سنگدل ترین افراد ارتش را برای این کار مامور کرد. از جمله این افراد سپهبد امیر احمدی معروف به قصاب لرستان، سپهبد جام محمد خان معروف به قصاب ترکمن صحرا و سپهبد شیبانی معروف به قصاب بویر احمد بودند.
سردار سیف در ادامه به سیاست های محمدرضا شاه پهلوی در برخورد با عشایر اشاره کرد و گفت: محمدرضا شاه نیز سیاست های ضد عشایری پدر را دنبال کرد و با اجرای طرح های پوششی و به ظاهر حمایتی از یک طرف و سرکوب شدید از سوی دیگر، به دنبال کاهش قدرت عشایر بود. از جمله این سیاست ها اجرای طرح اصلاحات ارضی دهه ۱۹۶۰ و نابود کردن قدرت اقتصادی روسای ایلات و عشایر، اجرای طرح های آبیاری در زمین های ایلا ت و تشویق عشایر به یکجا نشینی، سرکوب کردن شدید مقاومت های ایلات قشقایی و بویر احمدی، ایجاد نفاق و دودستگی بین سران و عشایر، ضربه به اقتصاد عشایر و به فقر کشاندن عشایر با ثابت نگهداشتن قیمت محصولات تولیدی عشایر و گران نمودن سایر کالاها و ملزومات مورد نیاز عشایر و تلاش برای استحاله عشایر در فرآیند توسعه وابسته بود.
مسئول سازمان بسیج عشایری کشور ضمن اشاره به نگاه کاملا متفاوت نظام مقدس جمهوری اسلامی به عشایر گفت: انقلاب اسلامی برای اولین بار تفاوت خوانین و توده ایل را به درستی تشخیص داد و ضمن طرد بسیاری از خوانین و روسای زورگو ایلات که در دوران مبارزه انقلاب با فدا کردن ایل خود امتیازات زیادی گرفته بودند، توجه خود را به سمت توده ایل و عشایر پاک طینت معطوف کرد، امام خمینی (ره) عشایر را ذخایر انقلاب نامید و عشایر نیز در تمامی مراحل انقلاب و دفاع مقدس و سازندگی کشور، همراهی و همگامی موثری با دیگر اقشار داشتند.
وی ضمن اشاره به قدرت رزمی عشایر افزود: نام عشایر چندین بار توسط امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری (مدظله العالی) در کنار سایر نیروهای مسلح آورده شده است و این نشان از اهمیت توان رزمی جامعه عشایر دارد تا جایی که اولین شهید دفاع مقدس از جامعه عشایری تقدیم انقلاب شد.
سردار سیف با بیان اینکه جامعه عشایر در مجموع ۱۰ هزار شهید تقدیم انقلاب کرده است گفت: سلحشوری، شجاعت و صداقت از شاخصه های جامعه عشایر است و سازمان بسیج عشایری در راستای حفظ این روحیه و بنا به درخواست مکرر جامعه عشایر، اقدام به برگزاری مسابقات تیراندازی نموده است که این برنامه در دو سطح استانی و کشوری برگزار می شود.
نظر شما