خبرگزاری مهر - گروه استانها: نهاوند با آب و هوایی کوهستانی و دارا بودن ۱۵ چشمه و سراب طبیعی و جنگلهای طبیعی در جنوب غربی استان همدان در فاصله زمانی ۲ ساعته از مرکز استان همدان و ۶ ساعته از تهران قرار دارد.
شهرستان نهاوند در همسایگی استانهای لرستان و کرمانشاه است و به همین جهت با توجه به موقعیت جغرافیایی سالانه میزبان بسیاری از مسافران و گردشگران داخلی و خارجی است که برای گذران ساعاتی از سفر خود در این شهرستان توقف میکنند.
نهاوند مقصد بسیار خوبی برای گردشگران به خصوص در ایام نوروز است
محورهای ارتباطی نهاوند استانهای زاگرسی را به مرکز متصل میکند و با توجه به قدمت تاریخی و وجود آثار باستانی همچون حمام حاجآقا تراب، ستونها و سرستونهای باقیمانده از معبد لائودیسه، تپههای باستانی گیان و بابا قاسم با قدمتی بیش از ۷۵۰۰ سال و همچنین جاذبههای طبیعی و تفریحی مقصد بسیار خوبی برای گردشگران به خصوص در ایام نوروز است.
در میان آثار متعدد تفریحی و دیدنی و تاریخی نهاوند آنچه بیش از سایر دیدنیهای این منطقه در جذب گردشگر و توریست موفق بوده سرابهای خروشان نهاوند است کمااینکه نهاوند به شهر سرابهای خروشان نیز شهره است و هر گردشگری در ورود به نهاوند بدون بازدید از این سرابها شهر را ترک نمیکند.
به طور خاص سراب گیان نهاوند که از پر آب ترین سرابهای کشور با طبیعت بکر و زیباست، گوشهای از بهشت روی زمین را به نمایش گذاشته و وجود درختان کهنسال چنار آن نشان از قدمت طولانی این منطقه در پیدایش خلقت دارد.
سراب گیان منطقهای بسیار زیبا و دیدنی در ۳۰ کیلومتری جنوب شهرستان نهاوند است و در دو سوی آن بقایای دو هزار هکتاری جنگلهای قدیم زاگرس چشم انداز و تابلو فوق العاده زیبایی از کوه، جنگل و دشتهای وسیع و خرم ضلع غربی جاده را به نمایش گذاشته است.
در انتهای جاده آنجا که از سه طرف و سه ارتفاع نه چندان بلند به هم می رسند، خالق کائنات یکی از عجیبترین پدیدههای طبیعت را در این بن بست به نمایش گذاشته که این زیباییها هر بینندهای را به خود جذب میکند.
تأمین زیرساختهای گردشگری در نهاوند
اما در آستانه نوروز و تعطیلات پیش رو مدیران دست اندر کار نهاوند نیز پای کار آمده و برای جذب بیشتر توریست و گردشگر برنامه ریزی میکنند که در همین خصوص رئیس میراث فرهنگی نهاوند در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به ظرفیتهای گردشگری تاریخی، طبیعی موجود در شهرستان نهاوند، گفت: شهرستان نهاوند با توجه به آبوهوای خوب سالانه پذیرای بسیاری از گردشگران نوروزی است و خوشبختانه طی سالهای اخیر با اقدامات انجامشده در حوزه ایجاد زیرساختهای مناسب گردشگری این مهم بهصورت قابلتوجهی رو به افزایش است.
محسن جانجان گفت: سال ۱۳۹۳ در سفر استاندار وقت همدان به شهرستان نهاوند در راستای ساماندهی سرابهای گیان و گاماسیاب هر دستگاه مکلف به انجام اقداماتی در راستای رفع کمبودهای موجود شدند.
رئیس میراث فرهنگی نهاوند با اشاره به اینکه در این راستا میراث فرهنگی نسبت به ایجاد ۲۰۰ سکوی نشیمن و آلاچیق، اداره مخابرات نسبت افزایش قدرت آنتن دهی شبکههای تلفن همراه، اداره راه نسبت به ساماندهی مسیر دسترسی به سراب اقدام و شهرداری مباحث محیطی سراب را عهدهدار شدند، گفت: درمجموع میتوان گفت که از سال ۹۳ اقدامات مثبتی در حوزه گردشگری شهرستان در حال انجام است.
جذب ۳ میلیارد تومان اعتبار ویژه گردشگری در سال جاری
وی با تأکید بر اینکه انجام این اقدامات موجب افزایش جذب گردشگران به شهرستان شده است، گفت: از ابتدای سال جاری نیز تاکنون با تعامل و همراهی فرماندار و نماینده و دستگاههای متولی و ذیربط شهرستان در حوزه گردشگری خوشبختانه روشنایی مسیر دسترسی به سراب گیان انجام شد که اخیراً هم مقرر شد که بحث افزایش تعداد سکوهای نشیمن و همچنین تأمین روشنایی سطح وسیعتری از سایت اصلی سراب نیز باقدرت دنبال شود.
جانجان با اشاره به جذب اعتبار ۳ میلیارد تومانی از محل اعتبارات ملی و استانی گفت: در این راستا اداره میراث فرهنگی شهرستان باهدف حفظ و نگهداری؛ ابنیه تاریخی که مورد بیمهری قرارگرفته بودند را مرمت کرد.
وی حصار کشی بخشی از تپه باستانی گیان، مرمت امامزاده گوشه بدیع و زمان، خانه صمصام و شهید قدوسی، موزه شهدا بااعتبار هزینه شده یک میلیارد تومان را مورد اشاره قرار داد و گفت: خوشبختانه از محل همین اعتبار جذبشده اقدامات مثبتی در راستای ایجاد زیرساخت گردشگری سراب فارسبان، آموزش صنایعدستی در روستاهای محروم و ایجاد کارگاههای خانگی با اشتغالزایی بیش از ۲۰۰ نفر انجامشده است.
ایجاد اکو کمپ در سرابهای نهاوند
رئیس اداره میراث فرهنگی نهاوند در پاسخ به سوال خبرنگار مهر در خصوص نتیجه سفر رئیس سازمان میراث فرهنگی به شهرستان، گفت: در سفر وی به شهرستان نهاوند نیز مبلغ ۲ میلیارد تومان برای بحث گردشگری شهرستان و ایجاد اکو کمپ در سرابهای نهاوند بهعنوان نمونه کشوری در نظر گرفتهشده ولی ازآنجاکه اعتبارات ملی هیچیک از دستگاه و ادارات دولتی تاکنون پرداختنشده این مهم هم محقق نشده اما با پیگیریهای انجام شده قول مساعد در راستای ابلاغ بخشی از این اعتبار تا پایان سال جاری را دادهاند و اعلام کردهاند مابقی نیز در اسرع وقت پرداخت میشود.
وی در خصوص سراب گیان نهاوند گفت: سراب گیان نهاوند یکی از سرابهایی است که بیشترین زیرساخت در آن ایجادشده و خوشبختانه بیشترین توجه نیز به آن صورت گرفته که امیدواریم میزبانی شایسته برای مسافران نوروزی و گردشگران باشد.
جانجان با تأکید بر اینکه پیش بینی میشود امسال نسبت به دورههای مشابه سال قبل شاهد افزایش حضور گردشگران در شهرستان باشیم، گفت: سال گذشته حدود ۲۰۰ هزار بازدیدکننده از جاذبههای تاریخی، طبیعی و فرهنگی و جاذبههای دستساز شهرستان دیدن کردند و از این تعداد نیز ۲۰ هزار نفر در شهرستان اسکان داشتهاند.
شهردار گیان نیز در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص آخرین اقدامات انجامشده گفت: شهرداری گیان در راستای ساماندهی شهر و سراب گیان موفق عمل کرده است.
علی جلالی ادامه داد: شهرداری در دو مقوله شهر گیان و سراب گیان برنامههایی نظیر ایجاد سکوی نشیمن و روشنایی مسیر دسترسی به سراب گیان را در دستور کار قرار گرفت که با هماهنگی مسئولین انجام شد.
نقشه گردشگری شهر و سراب گیان در دست تهیه است
شهردار گیان با اشاره به اینکه تأمین روشنایی داخل جنگل نیز در دست اقدام است، گفت: در حال حاضر این مهم در حال عقد قرارداد و تفاهمنامه با اداره برق است که امیدواریم هرچه سریعتر اجرایی شود.
وی با اشاره به شانه سازی مسیر دسترسی به سراب گیان با توجه به تخریب بخشی از آن به علت بارش برف و باران گفت: در حوزه زیباسازی ظاهر سراب اقدامات لازم انجامشده است.
جلالی در ادامه از تهیه نقشه راه گردشگری شهر گیان خبر داد و گفت: مهمترین مسئلهای که امروز با توجه به استقبال گردشگران سایر نقاط کشور نیازمند پیگیری بود تهیه نقشه راه گردشگری شهر گیان و سراب گیان است که این مهم در کمیسیونهای مختلف مطرحشده است.
وی با اشاره به اینکه با پیگیریهای معاون عمرانی استاندار همدان بحث روشنایی سراب از همین نقشه برگرفته شد تا اقداماتی که صورت میگیرد باهدف باشد، گفت: امیدواریم با به تصویب رسیدن این نقشه آیندگان نیز بر همین اساس گردشگری شهر گیان را پیگیری کنند و از اعمال سلیقهای دوریکنیم.
جلالی با اشاره به اینکه متأسفانه درگذشته تپه باستانی گیان مورد بیمهری قرارگرفته بود، گفت: خوشبختانه در حال حاضر محدوده گردشگری به سمت تپه را مشخص کردهایم و کارها در حال انجام است.
احداث دریاچه مصنوعی در بستر رودخانه سراب
وی در ادامه از احداث دریاچه مصنوعی در بستر رودخانه جاری از آب سراب در پاییندست خبر داد، گفت: این مهم دیگر طرحی است که در آینده با همکاری مسئولین اجرایی شهرستان و شهر گیان اجرایی میشود که کمک بیشتری به جذب گردشگر دارد.
شهردار گیان با اشاره به در دستور کار قرار دادن ساختن اماکن خدمات رفاهی برای اسکان مسافران، گفت: تاکنون در این خصوص ۶ نفر در قالب ایجاد خانههای بوم گردی و احداث مسافرخانه معرفیشدهاند.
جلالی گفت: سال گذشته حدود ۴ ماه سراب گیان مقصد گردشگران قرار گرفت و در این مدت ۲۵۴ هزار نفر از سراب گیان بازدید کردند.
سراب گیان یک سرمایه ملی است
وی با تأکید بر اینکه در برخی روزها در سراب گیان میزبان ۲۰ هزار نفر گردشگر در یک روز بودیم، گفت: سراب گیان یک سرمایه ملی است و متعلق به گیان نیست لذا میطلبد همه دستگاه پایکار باشند و وظایف ذاتی خود را با مدیریت واحد انجام دهند تا گردشگران ما بهترین خاطرات خود را در سراب داشته باشند.
شهردار گیان افزود: طی سال گذشته با ایجاد فضای تعاملی از استانهای شمالی، جنوبی، شرق و غرب و همچنین هموطنانی که خارج از کشور هستند در سراب حضور پیدا کردند.
آنچه مسلم است اینکه نهاوند و مناطق گردشگری آن به خصوص سراب گیان دارای قابلیتهای فراوان برای جذب گردشگر است که استفاده بهینه از این ظرفیتها، رونق اقتصادی شهرستان نهاوند و شهر گیان را به همراه خواهد داشت.
نظر شما