حجت الاسلام غلامرضا مصباحی مقدم عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به تأثیر جلوگیری از قاچاق در تحقق شعار سال ۹۸، گفت: اصولاً قاچاق برای تأمین کالاهایی است که مورد نیاز جامعه است و مردم نیازشان به وسیله تولید به خوبی تأمین نشده که این موضوع یا در اثر کمبود کالا و یا در اثر پایین بودن کیفیت کالاهای داخلی ایجاد میشود.
وی با بیان اینکه برای جلوگیری از قاچاق باید تولید داخلی افزایش یابد و کیفیت آن بهتر شود، افزود: اگر نیاز مردم در داخل تأمین شود به سوی کالای قاچاق نمیروند.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه البته این بدان معنا نیست که با بهبود کیفیت و افزایش تولید، قاچاق قطع میشود، تاکید کرد: باید عوامل مبارزه با قاچاق، اقدامات خود را به صورت جدی دنبال کنند ولی حتماً بخشی از نیاز مردم به کالاهایی که به آنها نیازمند هستند منوط به افزایش و با کیفیت تر شدن تولید داخل است که این موضوع باعث رونق تولید در داخل کشور خواهد شد.
مصباحی مقدم گفت: البته باید فرهنگ سازی شود که مصرف کالای داخلی بر مصرف کالای وارداتی ترجیح داده شود، این موضوع هم موجب کاهش واردات خواهد شد و هم باعث کاهش قاچاق میشود.
وی ادامه داد: راه جدی دیگر برای مبارزه با قاچاق، راه اندازی مجدد سامانه شاپرک است که امکان شناسایی کالای قاچاق را فراهم میکرد.
دولت سامانه «شاپرک» را اجرا کند
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در مورد این طرح، اظهار داشت: این طرح در دولت فعلی و توسط وزیر صنعت، معدن و تجارت پیشین کنار گذاشته شد و دیگر آن را اجرا نکردند. طرح «شاپرک» امکان شناسایی کالای قاچاق با بارکدهای بخصوصی که روی آن درج میشد، از کالای غیر قاچاق را میداد.
مصباحی مقدم میگوید: دولت اگر دوباره این طرح را اجرا کند موجب میشود کالای قاچاق شناسایی شود تا مردم از خرید آن خودداری کنند.
وی با اشاره به نقش دستگاه قضائی در مقابله با قاچاق در کشور، گفت: طبیعتاً دستگاه قضائی تکلیف و وظیفه دیگری بر دوش دارد که یکی از آن پیشگیری از وقوع جرم و دیگری برخورد با مجرمان است.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام اضافه کرد: در بخش پیشگیری از بروز جرم اگر دادستان کل یا رئیس قوه قضائیه ورود کنند و از دولت بخواهند تا روشهایی را به کار بندد که امکان شناسایی کالای قاچاق را فراهم شود و در عین حال تعزیرات حکومتی هم که زیر نظر قوه قضائیه است، فعالتر شده و مسئله قاچاق کالا را پیگیری کند میتوان به راحتی از بروز و ظهور آن پیشگیری شود. البته در چنین قضایایی قوه قضائیه نقش نظارتی دارد و مجری دستگاههای دیگر هستند.
مصباحی مقدم با یادآوری اینکه چند سال پیش رهبر معظم انقلاب اشاره کردند که کالاهای قاچاق باید معدوم شود و اجازه ندادند این کالاها در بازار مجدداً ورود کنند، گفت: این گونه رفتارها را برخی کشورها انجام دادند و نتایج خوبی را گرفتند. البته مرحله بعد آن است که اگر چنین جرمی بروز و ظهور کرد، قوه قضائیه باید با مجرمان برخورد کند.
نظر شما