به گزارش خبرگزاری مهر و به نقل از روابط عمومی فنی و حرفهای کردستان، سیدجمیل احمدی، با اشاره به نقش آموزشهای مهارتی در رونق تولید، اظهار داشت: دستیابی به افزایش بهرهوری تولید و افزایش تولیدات داخلی و کیفی سازی این تولیدات تنها در گرو استفاده از نیروی انسانی ماهر، متخصص و کارآمد در بخش تولید کشور است.
وی افزود: سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور به عنوان تنها متولی رسمی ارائه آموزشهای مهارتی غیررسمی در کشور با دارا بودن بیش از شش هزار عنوان استاندارد آموزشی مطابق با سرفصلهای سازمان جهانی کار (ILO) و وجود مربیان متخصص و کارآمد خود میکوشد تا در سال جاری همچون سنوات گذشته نقش مهم و کلیدی خود را در تحقق منویات مقام معظم رهبری به درستی ایفا کند.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای استان کردستان ادامه داد: این اداره کل با دارا بودن ۱۶ مرکز چارت دار دولتی و بیش ۱۳۵ آموزشگاه آزاد فنی و حرفهای و بهرهگیری از تیمهای سیار روستایی، مراکز جوار دانشگاه، پادگان، زندان، صنایع و صنوف نسبت به گسترش بیش از پیش آموزشهای مهارتی در سطح استان اقدام میکند.
احمدی آموزشهای مهارتی را راهکاری مناسب در راستای ایجاد بستری مطمئن در راستای ایجاد اشتغال مولد و پایدار در سطح کشور عنوان کرد و یادآور شد: در کشورهای پیشرفته دنیا توجه به آموزشهای مهارتی و مقوله فنی و حرفهای به عنوان اصلی لاینفک در توسعه کشور مورد توجه قرار گرفته است.
وی بیان کرد: ۷۰ درصد از آموزشهای ارائه شده در کشورهای توسعه یافته جهان به آموزشهای مهارتی اختصاص داده شده است که بر این اساس بسیاری از کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه به سرعت به سمت مهارت آموزی و تربیت نیروی کار ماهر رفته و از نقش راهبردی آموزشهای مهارتی در برنامهریزیها و سیاست گذاریهای کلان خود سود بردهاند.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای استان کردستان رشد فزاینده جمعیت، میزان بالای بیکاری و مشارکت روزافزون در فعالیتهای اقتصادی را از علل تقاضاهای جدید برای تربیت نیروی انسانی ماهر دانست و گفت: در این شرایط بر اهمیت و حساسیت آموزشهای مهارتی افزوده شده است.
احمدی اظهار داشت: جامعه ما هنوز به ارزش و جایگاه واقعی آموزشهای فنی و حرفهای واقف نیست و فقدان مهارت در جامعه چالش پیش روی کشور است در حالی که نیروی انسانی ماهر و فنی از جمله شاخصههای رشد و توسعه یافتگی در جوامع امروزی محسوب میشود.
وی مهارت آموزی را راه برون رفت از فقر دانست و خواستار ایجاد گفتمان مهارت در سطح کشور شد و افزود: یکی از مهمترین چالشهای امروز، موضوع بیکاری است و فقدان مهارت مورد نیاز بازار در افراد جویای کار از جمله علل آن به شمار میرود.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای استان کردستان یادآور شد: لازم است تربیت افراد ماهر و کارآفرین مورد توجه قرار گرفته و علاوه بر مهارتهای فنی، مهارتهای غیرفنی مانند مهارت کارآفرینی نیز به مخاطبان ارائه شود که میطلبد در سالی که از سوی مقام معظم رهبری به نام سال رونق تولید نامگذاری شده است نسبت به آموزشهای مهارتی توجه ویژهای شود.
نظر شما