به گزارش خبرنگار مهر، ابراهیم صحرایی صبح سه شنبه در نخستین جلسه شورای حفظ حقوق بیتالمال استان گلستان در سالجاری اظهار کرد: با دستور رئیس سازمان بازرسی، بررسیهای میدانی و رصد موضوعات مربوط به سیل آغاز شد و همچنان ادامه دارد.
وی با یادآوری اینکه سازمان بازرسی درباره وقوع سیل و نقاط پرخطر سیلهای سالهای ۹۰، ۹۳، ۹۵ و ۹۷ در قالب پیشنهادات مطالب را مطرح کرده است، یکی از مهمترین مسائل مربوط به سیل اخیر وجود تقاطعها و پلها با پیشبینی دبی ۱۰ و ۲۵ ساله است که در سیل اخیر مانعی برای عبور جریان سیلاب بودند.
معاون برنامهریزی و مدیریت منابع بازرسی کل استان ادامه داد: بیش از ۳۴۰ تقاطع با دبی ۱۰ ساله و بیش از ۷۰۰ تقاطع و پل با دبی ۲۵ ساله در استان شناسایی شد در حالیکه باید در زمان احداث این سازهها برآوردهای ۵۰ و ۱۰۰ ساله پیشبینی میشد.
وی اضافه کرد: آب منطقهای اعلام میکند که مصب رودخانه گرگانرود به چارقلی به طول هفت کیلومتر لایروبی شده است، درست نیست. بررسیهای کارشناسی ما نشان میدهد لایروبی گرگانرود به صورت ناقص و در برخی جاها انجام شده است.
صحرایی تصریح کرد: بررسیها و مستندات موجود نشان میدهد در بخشی از مسیر گرگانرود که آب منطقهای مدعی لایروبی در آن است، دو طرف رودخانه لایروبی شده و وسط رودخانه دست نزده باقی مانده است و هنوز درختچههای گز در آن وجود دارد.
وی با بیان اینکه اقدامات برخی از دستگاهها در پیشگیری از سیل در گلستان ناقص بوده است، متذکر شد: کانالهایی که برای ورود آب به تالاب گمیشان زده شده است، در صورت قطع آب از بالادست، خشک شدن این تالاب را به همراه خواهد داشت و خشک شدن تالاب و ریزگزد گلستان را تهدید میکند.
وی گفت: میپذیریم بخشی از اعتبارات برای اجرای طرحها باید به استان اختصاص پیدا میکرد که این اتفاق نیفتاده استاما شواهد و قرائن نشان میدهد نداشتن مدیریت و فرماندهی واحد در سیل اخیر آسیبهای گلستان را افزایش داد.
به گفته صحرایی سازمان بازرسی استان در پنج محور علل و عوامل وقوع و تشدید خسارت سیل، شناسایی تکالیف قانونی دستگاهها، تعیین نحوه خسارت و جبران آن، نحوه جذب و توزیع کمکهای مردمی و شناسایی خلاءهای قانونی مسائل مربوط به سیل اخیر را بررسی میکند.
نظر شما