به گزارش خبرنگار مهر، سید مرتضی خاتمی شامگاه شنبه در نشست خبری با خبرنگاران، بابیان اینکه انسجام درونی دولت فعلی میتوانست بهتر از وضعیت موجود باشد، افزود: نمیتوانیم در بعضی از عملکردها بخصوص عملکردهای اقتصادی نمره درخشانی به دولت بدهیم.
وی با تأکید بر اینکه در دولت نارساییهایی وجود دارد، نبود انسجام درونی مطلوب و همچنین نقص در برخی اعضای تیم مدیریتی دولت را ازجمله نارسایی دولت عنوان کرد و درعینحال متذکر شد: البته دولت دستاوردها و موفقیتهایی هم وجود داشته که نباید نادیده گرفته شود.
خاتمی در ادامه بابیان اینکه آمریکا با این تحریمها بهجایی نخواهد رسید و یک جانبهگرایی این کشور در همه دنیا مشخصشده است، افزود: نقض عهد و همچنین دشمنی آمریکا همواره وجود داشته است و برای جهانیان مشخصشده که معاهدات برای آمریکا تا جایی معتبر است که منافع آنها تأمین شود.
وی با یادآوری اینکه ایران از اول انقلاب با فرازوفرودها و تحریم رو به رو بوده است افزود: ایران راه مقابله و دور زدن تحریم را بلد است و البته خود تحریمیهایی نیز وجود دارد که نارسایی در برنامهریزی و پردازش اطلاعات خود نوعی خودتحریمی است که امیدواریم بتوانیم بر این قبیل مشکلات فائق آئیم.
خاتمی در ادامه بابیان اینکه امسال ۱۴ میلیارد دلار برای یارانه کالای اساسی در نظر گرفتهشده است، افزود: بَنا به اعلام سازمان برنامهوبودجه با وجود صرف این مبالغ، قیمتها با ارز تخصیصی همخوانی ندارد.
در مسیر اجرا و نظارت دولت نقش خود را بهدرستی ایفا نکرده است
وی ادامه داد: در مسیر اجرا و نظارت دولت نقش خود را بهدرستی ایفا نکرده است لذا باید بهتدریج به سمت حذف سوبسید و هدفمندی واقعی یارانهها حرکت کنیم.
نایبرئیس کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه طرح تحول سلامت باوجود موفقیتهای فراوانی که داشته، نیازمند بازنگری است، و باید تغییراتی در این طرح انجام شود، گفت: باید اطلاعات جمعیتی بهصورت متمرکز جمعآوری و نظام پرداخت اصلاح شود.
خاتمی با تأکید بر اینکه طرح تحول نظام سلامت در زمینهٔ افزایش دسترسی مردم به خدمات پزشکی موفق بود، افزود: در طول اجرای این طرح افزایش تخت بیمارستانی، دسترسی بیشتر به خدمات و ابنیه افزایشیافته است و در قانون برنامه پنجم و ششم، بر اصلاح نظام ارائه خدمات و نظام پرداخت تأکید و دولت به عمل به آن مکلف شده است.
وی یادآور شد: برای مبادلات ارزی واردات مواد اولیه تولیدات دارو و تجهیزات، تا حدودی دچار مشکل هستیم ولی کمبود اقلام دارویی در حال حاضر نسبت به زمان مشابه در سال گذشته کمتر شده ولی آنچه سبب نگرانی است تأمین بهموقع ارز برای تأمین مواد استراتژیک است و این مهم به دولت و تیم اقتصادی نیز گوشزد شده است.
این نماینده در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه به لحاظ حجمی و عددی ۹۷ درصد دارو در داخل کشور تولید میشود، گفت: به لحاظ ارزی رقم قابل توجهی برای واردات ۳ درصد داروی مورد نیاز هزینه میشود به همین دلیل در تولید باید به سمتی حرکت کرد که تکانههای تحریمی آسیب نزند و باید در مسیر خودکفایی به جمعبندی مناسب رسید و ایران استعداد و پتانسیل این امنیت را به لحاظ نیروی انسانی متبحر و نیروی متخصص دارد.
در استراتژی صادرات و واردات دچار پارادوکس هستیم
خاتمی تصریح کرد: در حال حاضر بروکراسی به مملکت آسیب میرساند بهطوری که در استراتژی صادرات و واردات دچار پارادوکس هستیم و این مخالف اقتصاد مقاومتی و رونق تولید است.
وی با تأکید بر اینکه باید سازوکار کارشناسی و عملیاتی تحقق اهداف تولید در کشور فراهم شود و از بروکراسی و برنامهریزیهای سطحی در این زمینه پرهیز شود، ادامه داد: تولید وقتی رونق خواهد داشت که کالای قیمت تمامشده کمتر و صادرات محور باشد و در بازار داخلی هم رقیب خارجی نداشته باشد.
در زمینه صادرات نقاط هدف مشخص باشد
خاتمی بابیان اینکه در زمینهٔ صادرات باید نقاط هدف مشخصشده و موانع از سر راه برداشته شود، متذکر شد: مواردی مثل قاچاق نیز مزید بر علت است و دستگاههای مرتبط باید جوری کار سازی کنند که قاچاق اتفاق نیافتد و توازن در بازار به وجود آمده و اهداف تعیینشده در بازار محقق شود.
نماینده مردم ماهنشان، ایجرود و دهستانهای بو غد اکندی و قلتوق گفت: در حال حاضر واحدهایی وجود دارند که مشکل ترخیص کالا از گمرک دارند و متأسفانه رکود فکری و پردازش کاری در این زمینهها وجود دارد باید توجه شود که اگر در حساسترین زمان کارخانه توقف تولید داشته باشد، کمبود کالا و بیکاری را به همراه خواهد داشت.
خاتمی بابیان اینکه با اشاره به خصوصیسازی نادرست توسط سازمان خصوصیسازی، افزود: متأسفانه شاهد خصوصیسازیهایی در رابطه با خصوصیسازی برخی بخشها و واحدها هستیم که البته در رابطه با این مسئله خلاء قانونی وجود ندارد.
وی با تأکید بر اینکه باید در مرز قانون حرکت کرد، فساد و حاشیه از رفتار و عملکرد فردی آغاز میشود و حرکت بر اساس منویات رهبری میتواند بهترین الگو باشد، گفت: برخورد ریشهای با مشکلات اقتصادی به قوه قضائیه بازمیگردد و مردم در برخورد با معضلات باید اراده حاکمیتی را ببینند.
مرم باید توسط رسانهها آگاه شوند
نماینده مردم ماهنشان، ایجرود و دهستانهای بو غداکندی و قلتوق ادامه داد: در حال حاضر نه تنها کمبود قانون نداریم، بلکه در مسیر تنسیخ قوانین، قانون مازاد پشتخط زیاد است و این تورم قانون، حتی مشکلاتی را برای مجری قانون به وجود میآورد و باید بر تعهد مجریان در این بحث تاکید شود و هر فرد باید در قبال عملکرد خود در بخشهای مختلف پاسخگو باشد.
خاتمی با بیان اینکه دولتها باید در راستای حفظ قوام شعاری که ارائه کردهاند، حرکت کنند چرا که مردم هوشیارند و بر آگاهی آنان مدام افزوده میشود و نسبت به این مهم حساستر هستند، گفت: دولت حاضر میتوانست انسجام درونی بیشتری داشته باشد و در مجموع نمیتوان به دولت نمره درخشانی در برخی عملکردها داد ولی در بخشی از حوزهها نیز دولت در حد توان عملکرد مناسبی داشته که باید دیده شود.
وی با بیان اینکه مردم باید توسط رسانهها آگاه شوند تا انتخابهای خوبی داشته باشند، گفت: در زمینه اقتصاد مقاومتی گامهایی برداشته شده ولی هنوز به اهداف حداقلی دست نیافتهایم و امید است با سرعت بیشتری برای تحقق این امر حرکت کنیم.
نظر شما