به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خانه ملت، منصور غلامی درباره رویکرد وزارت علوم در برخورد با پایاننامه فروشی گفت: در بحث مقابله با پایاننامه فروشی اقدامات خوبی انجام گرفته و با کمک نیروی انتظامی و قوه قضائیه با تعدادی از دفاتری که اقدام به تولید مقاله و پایاننامه میکردند، برخورد قضائی صورت گرفت و وسایل آنها ضبط شد.
وی افزود: پلمپ ۲۵ واحد در این راستا قدم اولیه بوده و خوشبختانه هماهنگیهایی که در طول این مدت انجام گرفته، اثر کرده و این برخورد اول میتواند گامهای بعدی را هم به دنبال داشته باشد.
وزیر علوم ادامه داد: همچنین برخی مراکز پژوهشی در گذشته مدارک الکی و تقلبی و بدون آزمون به افراد دادند که پرونده تک تک آنها در حال بررسی است و مدرک آنها را باطل میکنیم.
بخشنامههای مکرر به دانشگاهها برای جلوگیری از تقلب علمی
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: به دانشگاهها بخشنامههای مکرر شده و به مجرد کشف هرگونه تخلف، تمام امتیازهای کسب شده از آن مدرک اعم از مقاله و پایاننامه حذف میشود.
وی توضیح داد: به دانشگاهها ابلاغ شده حتماً اساتید باید کنترل و نظارت زیادی بر روی کار دانشجویان و نیز کنترل دانشگاه بر تولیدات علمی دانشجویان داشته باشند تا خدای ناکرده تقلب علمی در دانشگاهها دیده نشود نگیرد و اگر موردی وجود داشته باشد، باید در وهله اول خود دانشگاهها برخورد کنند.
استاد کم و دانشجوی زیاد از عوامل رواج پایاننامه فروشی
غلامی در پاسخ به این سوال که آیا این فرهنگ در مراکز علمی آکادمیک وجود دارد، گفت: به هر حال مساله تقلب علمی تاکنون وجود داشته؛ یکی از موضوعات مهم دخیل در این روند آن بوده که بسیاری از دانشگاههای با توان کم، تعداد زیادی دانشجو میگرفتند و از آنجا که به دانشجویان تسلط نداشتند، آنها نیز پایاننامه سفارش میدادند و گرفتار این تورهای کاسبکارانه میشدند.
وزیر علوم ادامه داد: ظرفیت بیش از توان گروههای آموزشی به این معنا که استاد کم و ورودی دانشجو بالا است؛ همین امر باعث شد تعدادی از دانشجویان از زیر نظارت استاد خارج شده و دست به دامن این و آن برای تدوین پایاننامه شوند؛ در صورتی که اگر استاد نظارت دقیق داشته باشد، این اتفاق نمیافتد.
نظر شما