به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از بی بی سی و آسوشیتدپرس، تحلیلگران بر این باورند که مخالفت با طرح 20 میلیارد پوندی بلر، بزرگترین ارز اندام نمایندگان مجلس این کشور از زمان جنگ عراق در برابر نخست وزیر به حساب می آید.
بلر درصدد است تا با هزینه 20 میلیارد پوند سیستم های جدید را جایگزین سیستم های ترایدانت نماید.
به گزارش آسوشیتدپرس، بیش از 80 نماینده از اعضای حزب کارگر مخالف خود را با این طرح نوسازی تسلیحات هسته ای اعلام کرده اند و انتظار می رود تا نمایندگانی از حزب محافظه کار نیز به آن بپیوندند.
بی بی سی به نقل از منابع پارلمانی، تعداد مخالفین را بیش از 100 نفر از نمایندگان مجلس عوام از حزب حاکم کارگر اعلام می کند و می نویسد که این گروه تصمیم گرفته اند در مذاکرت روز چهارشنبه از دولت بخواهند تصمیم گیری در این زمینه را به تعویق اندازد.
روز چهارشنبه، 14 مارس، لایحه پیشنهادی دولت برای نوسازی و ادامه استفاده از موشک های مجهز به کلاهک های هسته ای ترایدنت به عنوان سیستم بازدارنده هسته ای این کشور در مجلس عوام مطرح می شود.
انگلیس این سیستم را عاملی برای بازدارندگی به ویژه در مقابل تهدیداتی می داند که می تواند از سوی ایران و کره شمالی بروز کند.
مخالفان لایحه همچنین هزینه اجرای این طرح را غیرقابل قبول دانسته و گفته اند این هزینه می تواند برای طرح های اجتماعی مفیدتر به مصرف برسد.
گروه های مخالف تسلیحات هسته ای و سازمان های حمایت از محیط زیست، از جمله گروه موسوم به صلح سبز، هم این لایحه را به شدت مورد انتقاد قرار داده اند.
این گروهها می گویند : اگر دولت درصدد ساخت جنگ افزارهای اتمی باشد این کشور حق ندارد با گسترش اینگونه تسلیحات در سایر نقاط دنیا مخالفت کند و به این ترتیب، معیارهای دوگانه ای را به کار بندد.
مقامات دولتی استدلال کرده اند که درعین مبارزه برای خلع سلاح هسته ای در سراسر جهان، لازم می دانند تا تحقق چنین هدفی زرادخانه اتمی این کشور را به عنوان عامل بازدارنده حفظ کند.
گفته می شود که سیستم های جدید که قرار است تا سال 2024 جانشین سیستم های فرسوده فعلی شود، به انگلیس توان بازدارندگی را تا سال 2050 خواهد داد.
درعین حال انگلیس همچنین پایگاه هایی را در اختیار تاسیسات هشدار زودرس حملات اتمی و برنامه حمایت دفاعی ایالات متحده آمریکا قرار داده که این مسئله نیز سبب نارضایتی برخی از گروهها شده است.
نظر شما