۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۱۲:۴۶

نماینده پارلمان اردن در گفتگو با مهر:

آمریکا جرأت حمله به ایران را ندارد/ توان بازدارندگی ایران بالاست

آمریکا جرأت حمله به ایران را ندارد/ توان بازدارندگی ایران بالاست

«طارق الخوری» اظهار داشت که ایران توان نظامی کافی برای بازدارندگی آمریکا و متحدان منطقه ای اش را در اختیار دارد و می تواند منافع حیاتی آنها را به خطر اندازد.

خبرگزاری مهر، گروه بین الملل - محمد فاطمی زاده: «موسی هنطش» عضو کمیسیون انرژی پارلمان اردن اعلام کرد که توافق نامه گازی میان این کشور و رژیم صهیونیستی ملغی بوده و پارلمان اجازه اجرایی شدن آن را نخواهد داد.

وی در ادامه افزود: در نظر پارلمان اردن این توافق نامه در حکم یک مسأله ای است که به پایان رسیده است. هنطش تاکید کرد: نه نخست وزیر و نه وزیر انرژی و نه هیچکس دیگری جرأت ندارد بگوید ما از این توافق نامه حمایت می‌کنیم. وی تصریح کرد: ما در پارلمان به هیچ عنوان با این توافق نامه موافقت نخواهیم کرد.

توافق نامه واردات گاز از رژیم صهیونیستی به اردن در سال ۲۰۱۶ امضا شد اما از همان روز نخست با مخالفت مردم اردن رو به رو شد.

برای بررسی این موضوع خبرنگار مهر با «طارق الخوری» نماینده پارلمان اردن گفتگو کرده است که شرح آن از نظر می‌گذرد.

*علت امضای توافق گازی میان اردن و رژیم صهیونیستی در سال ۲۰۱۶ و تلاش برای لغو آن در سال جدید چیست؟

توافق وادی عربه، توافقی ذلیلانه بود و میان دولت اردن و رژیم صهیونیستی امضا شد که آثار و پیامدهای ویران کننده ای در پی داشت. روابط و ارتباطاتی که در پی آن توافق ایجاد شد منجر به امضای توافق نامه گازی گشت که مردم اردن را غافلگیر کرد. همین موضوع نیز اعتراض ملت، اتحادیه‌ها، نهادهای جامعه مدنی و نمایندگان پارلمان را برانگیخت؛ بر همین اساس نیز تصمیمی توسط پارلمان اتخاذ خواهد شد که احتمالاً برای نخستین بار طبق قانون اساسی اردن، این توافق نامه با اجماع لغو خواهد شد. طبق قانون اساسی، دولت اردن باید در اینگونه توافق نامه‌ها موافقت پارلمان را هم جلب کند.

*تحلیل شما از حملات متجاوزانه رژیم صهیونیستی به نوار غزه و پاسخ مقاومت و پیامدهای منطقه‌ای آن چیست؟

بدون شک رژیم صهیونیستی دشمن اصلی و تنها دشمن ماست. بنابراین تعجب آور نیست که این دشمن مرتکب تجاوزات شود. این تجاوزات تا زمانی که فلسطینی‌ها دچار چنددستگی هستند و خط سازش، تصمیم فلسطینی‌ها را در اختیار گرفته و خط مقاومت تضعیف شده، ادامه دارد. با این حال مردم فلسطین و شاخه‌های نظامی رزمنده در غزه با سلاح و موشک و توپخانه با این دشمن سخن می‌گویند.

*دیدگاه شما در قبال تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران در زمینه نفتی و تروریست خواندن سپاه پاسداران چیست؟

آمریکا در طول تاریخ خود که مبتنی بر چپاول ثروت ملت‌های جهان است، در بحرانی اخلاقی به سر می‌برد. در حال حاضر نیز در آمریکا پس از روی کار آمدن ترامپ، بحران سیاسی ایجاد شده و از سوی دیگر این کشور با بحران اقتصادی وخیم نیز دست و پنجه نرم می‌کند و به همین دلیل نیز در صدد صدور بحران‌های خود است.

شاید تحریم‌های آمریکا علیه ایران و اتهام تروریست زدن به سپاه پاسداران و همچنین تجاوز غیرقابل توجیه صهیونیست‌ها به غزه، تلاشی برای برافروختن جنگ در منطقه و ترساندن ایران باشد اما من بعید می دانم که آمریکا از گزینه نظامی استفاده کند. زیرا از جنگ با ایران می ترسد؛ به این دلیل که ایران توان نظامی کافی برای بازدارندگی آمریکا و متحدان منطقه‌ای اش را در اختیار دارد و می‌تواند منافع حیاتی آنها را به خطر اندازد.

از سوی دیگر ایران متحدی به نام روسیه و محور مقاومت دارد و از روابط ویژه ای با کشورهای مؤثر در جهان نیز برخوردار است. حساب کردن آمریکا بر روی اروپا در برابر ایران نیز موفقیت آمیز نیست. بر همین اساس بعید نیست آمریکا از طریق اروپایی‌ها به دنبال راهی برای برون رفت از این وضعیت و بازگشت اعتبارش باشد.

*پروژه معامله قرن را چگونه می‌توان اسقاط کرد؟

معامله قرن توسط مردم ساقط خواهد شد و ملت‌های بیدار با وجدان و مقاومت خود، معامله قرن را سرنگون خواهند کرد. معامله قرن مرده آفریده شد و نیازمند مقبولیت مردمی است. بنابراین عقلانی نیست که مردم و ملت‌های منطقه این ساخته غرب که فلسطین را اشغال کرده، بپذیرند.

کد خبر 4615698

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • احمد US ۱۴:۴۵ - ۱۳۹۸/۰۲/۲۳
      0 5
      این واقعا مصاحبه بود یا یک مشت شعار ؟!!
    • ناشناس IR ۱۷:۵۲ - ۱۳۹۸/۰۲/۲۳
      0 0
      آفرین.