۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۱۹:۳۳

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین:

۲۰۵۰ خانوار عشایری در استان قزوین زندگی می کنند

۲۰۵۰ خانوار عشایری در استان قزوین زندگی می کنند

قزوین- رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین گفت: ۲۰۵۰ خانوار عشایر کوچنده با جمعیت ۶۳۰۰ نفری در استان قزوین زندگی می کنند که با حمایت از آنها می توان تولید دام را افزایش داد.

به گزارش خبرنگار مهر، جلسه شورای عشایری استان عصر چهارشنبه با حضور کرمعلی قندالی رئیس سازمان عشایر ایران، عبدالمحمد زاهدی استاندار، علی فرخزاد معاون عمرانی استانداری، فاطمه خمسه رئیس سازمان جهاد کشاورزی و مدیران دستگاه‌های اجرایی در استانداری قزوین برگزار شد.

فاطمه خمسه در این جلسه اظهار داشت: عشایر نقش اساسی در پایداری تولید در بخش کشاورزی دارند و با اینکه حدود ۱.۵ درصد جمعیت کشور را شامل می‌شوند اما در حال حاضر ۲۵ درصد مواد پروتئینی و گوشت قرمز کشور توسط جامعه عشایری تولید می‌شود.

خمسه تصریح کرد: ۴۰ درصد صنایع دستی کشور توسط عشایر تولید می‌شود و این ظرفیت می‌تواند در صادرات این محصولات مورد توجه مسئولان قرار گیرد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین یادآور شد: از سوی دولت یازدهم و دوازدهم نگاه ویژه ای به عشایر شده است و تاکنون تسهیلات خوبی برای رونق معیشت و اقتصاد آنها و نیز کمک به تأمین نهاده‌ها و سایر نیازها صورت گرفته است.

خمسه افزود: عمده تسهیلات پرداختی به عشایر در راستای افزایش تولید محصولات دامی و مواد پروتئینی بوده و این روند امسال هم با جدیت ادامه دارد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین گفت: بر اساس سرشماری انجام شده دو هزار و ۱۰۰ خانوار عشایری با جمعیت ۶۳۰۰ نفری در استان قزوین زندگی می‌کنند که امیدواریم با سرشماری جدید تعداد واقعی عشایر استان استخراج شود.

خمسه یادآور شد: عمده عشایر استان در مناطق کوهین، الموت غربی و شرقی و طارم سفلی و بویین زهرا و آبیک حضور دارند و کوچ آنها نیز به مناطق مختلف صورت می‌گیرد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین بیان کرد: خوشبختانه تسهیلات کم بهره بیشترین سهم را به عشایر داده و این حمایت موجب شده تا بتوانیم بخش تولید و نهاده‌های عشایر را تأمین کنیم.

وی گفت: در سرشماری‌های گذشته تعداد ۲۵۰ خانوار عشایر در استان شمارش شده بود و ما تقاضای بازنگری داده بودیم و در حال حاضر که دو سال است بخش عشایری استان شکل گرفته توانستیم بیش از ۲۰۵۰ خانوار با جمعیتی بالغ بر ۶۳۰۰ نفر را در استان شناسایی کنیم که کوچنده هستند.

خمسه تصریح کرد: ساختار سازمانی عشایر در استان مستحکم شده و با نظر فرمانداران اعتبارات خوبی در این بخش دریافت و هزینه شده است اما چون ساختار نوپایی داریم نیازمند توجه بیشتر هستیم تا کمک کنیم عشایر به حقوق خود برسند.
 

کد خبر 4618075

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha