به گزارش خبرنگار مهر، اسدالله تیموری رئیس دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری صبح چهارشنبه در همایش زهکشی اراضی کشاورزی شمال کشور اظهار داشت: این دانشگاه با داشتن ۱۵۰ عضو هیئت علمی در ۵۵ رشته کارشناسی ارشد، ۳۸ رشته و گرایش دکترای تخصصی به فعالیت می پردازد.
وی افزود: در ۴۵ سال گذشته این دانشگاه نقش بی بدیلی را در حوزه آموزشی کشور داشته است و طبق مطالعات دفتر پژوهش های وزارت علوم، رتبه ۲۲ علمی و پژوهشی را در کشور کسب کرده ایم.
تیموری ادامه داد: وجود ۹۰ آزمایشگاه مجهز از جمله ظرفیت ها است و در سال های گذشته مجری یک طرح کلان استفاده از آب و خاک نامتعارف در کشاورزی در کشور بوده است.
رئیس دانشگاه علوم کشاورزی مازندران درباره زهکشی اراضی گفت: با توجه به خشکسالی ها و بی آبی ها در برخی مناطق و پرآبی ها و ماندابی ها در مناطق دیگر لازم است به زهکشی اراضی توجه شود.
وی با بیان اینکه استفاده از فناوری زهکشی بیش از ۹ هزار سال قدمت دارد گفت: تکنیک های اولیه زهکشی در مازندران نیز سابقه ۳۰۰ ساله دارد ولی نتوانستیم از این تجربه تاریخی بهره گیری کنیم.
تیموری با اظهار اینکه شش ماه از سال نمی توانیم از اراضی استفاده کنیم تصریح کرد: عدم استفاده از زهکشی آسیب های جدی درپی داشته است و ماندابی را در طول سال افزایش داده است.
رئیس دانشگاه علوم کشاورزی مازندران یادآور شد: طبق مطالعات، نبود زهکشی تنوع گونه ها را در تالاب ها و مانداب ها کاهش داده است و بیش از ۲۴۴ گونه گیاهی شناسایی شده که بخش اعظمی از آن را از دست داده ایم.
وی از زهکشی به عنوان یک الزام و نیاز یاد کرد و گفت: این نیاز باید در مراکز آموزشی و دانشگاه ها نیز مورد توجه قرار گیرد.
نظر شما