۱۵ فروردین ۱۳۸۶، ۱۱:۵۳

در همایش تمدن اسلامی در اندلس عنوان شد:

غربیها مدیون میراث علمی مسلمانان هستند

غربیها مدیون میراث علمی مسلمانان هستند

استاد دانشگاه فرانسه در همایش بین المللی "تمدن اسلامی در اندلس" که از روز دوشنبه 13 فروردین برای سه روز آغاز شده با بیان اینکه تمدن اسلامی جزئی از میراث جامعه اسپانیا به شمار می رود، گفت: اسپانیا بدون میراث اسلامی هیچ ندارد، شک نیست که غربیها در زمینه های فکری، علمی و تکنولوژی از میراث مسلمانان بسیار بهره گرفتند .

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از الجزیره، شرکت کنندگان در همایش " تمدن اسلامی در اندلس" در الجزایر به وجود اسلام در اسپانیا در قرن 12 اشاره کرده و اعلام کردند : تمدن اسلام از طریق دانشگاهها و مؤسسات فکری و علمی به اروپا وارد شد و ما شاهد رشد اندیشه های مسلمانان در میان جوامع غربی بوده ایم.

دکتر بوعمران رئیس شورای عالی اسلامی الجزایر با بیان اینکه وجود اسلام در اندلس همزیستی مسالمت آمیز را به وسیعترین شکل آن ایجاد کرد، افزود: دولتهای اسلامی به ادغام اعتقادات مختلف و همزیستی آنها با یکدیگر در جامعه اندلس اقدام کردند، با وجودی که یهودیان و مسیحیان در مناصب عالی وزارتی و دولتی مشغول هستند، اما مسلمانان در کشورهای اروپایی به منظور اشاعه تفکر و علم نقش به سزایی دارند. 

دکتر بیار بیدار استاد دانشگاه فرانسه با اشاره به ویژگیهای اسلام در اندلس تصریح کرد: جریانات سیاسی و فکری اسپانیا به گونه ای پیش رفت که نشان داد تنها تمدن اسلامی جزئی از میراث جامعه اسپانیا به شمار می رود.

وی افزود: بنابراین می بینیم که اسپانیا بدون میراث اسلامی چیزی نیست و اینکه غربیها از تلاشهای اسلامی در زمینه های فکری، علمی و تکنولوژی بسیار بهره گرفتند، باید اعتراف کنیم که مدیون مسلمانان هستیم .

دکتر بومدین کروم از استادان دانشگاه الجزایر نیز با بیان گفتگوهای دینی در تمدن اندلس گفت: مسلمانان با وجود عقاید خود آزادانه و با گروههای دیگر اجتماعی و فکری تشریک مساعی می کنند و این مسئله تعدادی از علما و اندیشمندان و فلاسفه یهود و مسیحی را به مسلمانان، تمدن، زبان و دین آنها نزدیک کرده است.

همایش سه روزه "تمدن اسلامی در اندلس" با هدف معرفی تمدن اسلام در عصر طلایی آن و همزیستی مسالمت‌آمیز ادیان آسمانی از دوشنبه 13 فروردین در الجزایر آغاز شد.

در این همایش موضوعاتی چون معرفی تمدن اسلام، همزیستی مسالمت آمیز ادیان آسمانی در عصر طلایی اسلام، ارتباط فکری با اسلام در اندلس، همزیستی و گفتگوهای سازنده در اندلس، اسلام از قرن 6 تا 12 هجری مورد بررسی قرار می گیرد.

بررسی اندیشه های ابن رشد و فیلسوف معاصرش موسی ابن میمون، همچنین ادبیات عرب در اندلس و بررسی علومی چون طب، هندسه و ریاضیات و تأثیر آنها در نهضت اروپا از دیگر موضوعات این همایش عنوان شده است . نقش ترجمه کتابهای علمی و استفاده اروپائیان از کتابهای مراجع و منابع مسلمانان نیز طی این همایش مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

کد خبر 465569

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha