۲۵ تیر ۱۳۹۸، ۱۱:۵۹

مدیرکل بهزیستی فارس مطرح کرد:

عدم توجه شهرداری شیراز به مناسب سازی معابر برای معلولان

عدم توجه شهرداری شیراز به مناسب سازی  معابر برای معلولان

شیراز- مدیرکل بهزیستی فارس از عدم اهتمام شهرداری شیراز در مناسب سازی فضای شهری برای افراد دچار معلولیت انتقاد کرد.

به گزارش خبرنگار، مرتضی موسوی در نشست خبری به مناسبت هفته بهزیستی در پاسخ به خبرنگار مهر، مبنی بر اینکه آیا ناوگان شهری شیراز به ویژه قطار شهری مناسب معلولان طراحی شده است، عنوان کرد: مترو شیراز استانداردهای لازم را تقریباً رعایت کرده، اما کامل نیست زیرا برای نابینایان مناسب است درحالیکه برای معلولان جسمی، حرکتی مناسب نیست.

وی با تصریح اینکه ناوگان شهری شیراز از استاندارد مورد نیاز نابینایان و افراد دچار معلولیت جسمی و حرکتی برخوردار نیست، افزود: شهرداری شیراز در این خصوص به تعهدات خود عمل نکرده است.

مدیرکل بهزیستی فارس، ادامه داد: اتوبوس‌های شهری برای معلولان قابل استفاده است اما دارای ایستگاه‌های ویژه ویلچر نیست.

مناسب سازی محیط یکی از مشکلات اساسی بهزیستی در شیراز است

موسوی با بیان اینکه مناسب سازی محیط یکی از مشکلات اساسی از نظر بهزیستی در شیراز است، گفت: مناسب سازی محیط گیر فرهنگی دارد و از سویی متخصصان معماری، طراحی و شهرسازی به این امر مهم توجهی نمی‌کنند، حتی پیاده رو مناسب برای افراد سالم در شیراز هم با موانع اشغال شده است.

مدیرکل بهزیستی فارس از سویی مناسب سازی را مقوله‌ای آغاز شده اما ناقص دانست و افزود: البته مناسب سازی انجام نشود بهتر است تا اینکه ناقص باشد.

به گفته موسوی، امسال ۳۵ درصد فضاها مناسب سازی شده است، اما بیشترین مشکل در این زمینه در ارتباط با بانک‌ها است که آسانسور و سیستم بهداشتی استاندارد برای معلولان ندارند.

این درحالیست که مدیرکل بهزیستی فارس اعلام کرد: بسیاری از مهندسان طراحی و معماری و ساختمان اطلاعی از این مسایل ندارند.

وی درعین حال تاکید کرد که سازمان بهزیستی می‌تواند نهادهایی را که رعایت مناسب سازی برای افراد دچار معلولیت نکنند را تحت تعقیب قانونی قرار دهد.

مدیرکل بهزیستی فارس در ادامه شعار سال جاری بهزیستی را در گام دوم انقلاب اسلامی، شفافیت توانمندسازی و ارتقا سلامت اجتماعی عنوان کرد و گفت: از آنجا که در نظام بودجه ریزی کشور دچار چانه زنی هستیم، مدیر آشنایی که نفوذ بیشتری دارد بودجه بیشتری برای استان خود می‌تواند بگیرد؛ نیروهای ما در بدنه دولت به گونه‌ای نیست که توانمندی در گرفتن بودجه داشته باشند.

حلقه تکمیلی خدمات بهزیستی، توانمندسازی است

وی با بیان اینکه حلقه تکمیلی خدمات بهزیستی، توانمندسازی است افزود: افراد باید توانمندی فردی را فرا بگیرند و آموزش‌های بیشتری داشته باشند در حالیکه ورود به هنگام به مشکلات و آسیب‌ها گام سوم بهزیستی به شمار می‌رود.

موسوی با اعلام اینکه ۱ میلیون و ۱۹۲ هزار نفر آموزش فردی، زندگی، فرزند پروری و پیشگیری از اعتیاد را در فارس با همکاری ۶۳۳ گروه اجتماع محور و سازمان‌های مردم نهاد فرا گرفتند، افزود: بیشترین فشار روی دستگاهای هزینه ساز است که بودجه دریافت می‌کنند و ما از جمله این نهادها هستیم که هزینه برای دولت دارد.

وی با این حال عنوان کرد: اگر در زمینه بودجه، دولت به اهداف بودجه دست پیدا کند؛ اعتبارات ما هم دچار تحول می‌شود اما دولت به دنبال تحقق صد درصدی اعتبارات بهزیستی است.

موسوی در ادامه با بیان اینکه سال گذشته عمده معلولان که پشت خدمات بهزیستی بودند از ۱۸ هزار و ۷۰۰ معلول به ۶۲ هزار ۴۶۴ نفر افزایش داشته، گفت: همچنین دریافت مستمری ۳ تا ۴ برابر افزایش یافت که رقمی معادل ۱۷۴ هزار تومان با یارانه است.

مدیرکل بهزیستی فارس با این نوید که امسال اعضای خانواده افراد دارای معلولیت تحت پوشش خدمات مستمر بهزیستی قرار می‌گیرند، اعلام کرد: در استان فارس ۳۲۱ هزار و ۷۵۵ نفر از خدمات غیرمستمر بهزیستی بهره هستند.

به گفته موسوی، تسهیلات اشتغال زایی امسال به ۸۳ میلیارد تومان افزوده شد و سقف تسهیلات به ۵۰ میلیون تومان افزایش یافته است.

وی با تصریح اینکه در رونق اشتغال این موارد فاکتورهای مثبتی به شمار می‌رود، افزود: ۱۳۵ درصد در ایجاد شغل رشد داشتیم و ۵۲۷ شغل امسال ایجاد شد.

این در حالیست که به گفته مدیرکل بهزیستی فارس، دریافت حق انشعاب آب، برق و گاز برای مددجویان یکبار از معافیت برخوردار است.

مدیرکل بهزیستی فارس در خصوص مسکن معلولان از افزایش سهم فارس پس از استان تهران خبر داد و افزود: ۱۲۶۴ سهم داشتیم؛ تاکنون ۵۷۷ واحد مسکونی به این افراد واگذار و ۱۷۳ واحد در دست ساخت داریم که تا هفته دولت ۱۳۱ تحویل مددجویان می‌شود.

پروژه ۴۰ واحدی بلوار فاضل در هفته دولت کلنگ زنی می‌شود

وی با اعلام اینکه پروژه ۴۰ واحدی در بلوار فاضل در هفته دولت کلنگ زنی می‌شود، بیان کرد: ۱۶۰و احد مسکن در بلوار دولت تا پایان سال ۹۹ تعداد ۲۲۰ واحد تحویل می‌شود.

مدیرکل بهزیستی البته درخصوص هزینه ساخت مسکن مددجویان بهزیستی اعلام کرد: سهم آورده هر معلول ۴۰ میلیون، ۱۵ میلیون بهزیستی، ۱۰ میلیون بنیاد مسکن و دیگر ارگانهاست که اختصاص زمین با راه و شهرسازی است.

موسوی درباره تسهیلات اختصاص یافته به مددجویان بهزیستی در فارس، اعلام کرد :۵۰ میلیون تومان تسهیلات به مددجویان اختصاص می‌یابد درحالیکه چهار درصد کارمزد این تسهیلات است و مدت بازپرداخت ۵ ساله برای کارفرما و مددجو است.

این درحالیست که به گفته مدیرکل بهزیستی فارس، از بابت جبران کارایی معلول، ۵۰ درصد حقوق را بهزیستی پرداخت می‌کند تا فشاری روی کارفرما نباشد، همچنین سهم بیمه مددجو را پرداخت می‌کنیم، اگر کارفرمایی اشتغال پایدار ایجاد کند هر سه فاکتور را برایش در نظر می‌گیریم.

وی یادآوری کرد: بالای ۶۰ درصد معلولان مخصوصاً دارای تحصیلات بیکار هستند.

کد خبر 4667989

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha