۲۹ فروردین ۱۳۸۶، ۱۵:۱۷

وزیر امور اقتصادی و دارایی اعلام کرد:

بانک سپه نظامی نیست / 2 سناریو برای کاهش نرخ جدید سود بانکی وجود دارد

بانک سپه نظامی نیست / 2 سناریو برای کاهش نرخ جدید سود بانکی وجود دارد

داوود دانش جعفری وزیر امور اقتصادی و دارایی با بیان این که مصوبه شورای امنیت در مورد بانک سپه غیر عقلانی و ناعادلانه است، گفت: بانک سپه نظامی نیست و تلقی برخی کشورها از این موضوع نادرست است.

به گزارش خبرنگار مهر، وزیر اموراقتصادی و دارایی در حاشیه همایش بین المللی ابزارهای نوین مالی در بانکداری اسلامی در جمع خبرنگاران در خصوص فشارهای برخی کشورها برای تحریم بانک سپه گفت: بر اساس مصوبه شورای امنیت  و برداشت نادرست آنان از موقعیت بانک سپه که این بانک را بر خلاف آنچه که است ، به عنوان بانکی نظامی تلقی کرده و فعالیت بین المللی آن را متوقف کردند.

داوود دانش جعفری با بیان این که در حال حاضر کشورهای مختلف در رابطه با اجرای مصوبه مذکور دارای نقطه نظرات متفاوتی هستند، افزود: بانک سپه در اروپا فعالیت های متنوعی دارد که با اعمال تحریم علیه این بانک مشکلاتی برای این کشورها نیز ایجاد شده است به نحوی که در آلمان تعدادی از سپرده گذاران آلمانی در شعبات بانک سپه در آلمان با مشاهده اعمال تحریم از سوی مسئولین این کشور علیه بانک سپه، ابزار نگرانی نسبت به وضعیت سپرده های خود کردند.

وی با تاکید بر این که ایران به تعهدات خود در قبال مشتریان خارجی جامه عمل می پوشاند، و زمینه ساز تحریم علیه بانک سپه خود ایران نبوده است، گفت: این تحریم از سوی برخی کشورها، اقدامی یکسان و تعریف شده نبوده است.

دانش جعفری ادامه داد: برخی کشورها در این زمینه عقلانی تر عمل کرده و با توجه به اعمال تحریم علیه بانک سپه سعی نمودند، یک نفر در هیات مدیره این بانک قرار دهند و در جریان مسائل قرار گیرد، اما برخی کشورها نظیر آلمان و ایتالیا برخوردهای تندتری را اعمال کردند.

وی بیان کرد: با توجه به توضیحات مطرح شده از سوی مسئولان بانکی کشور، به نظر می رسد کشورهای اروپایی متقاعد شده اند که این اقدام ناشی از برخورد نامناسب برخی کشورها با مصوبه شورای امنیت بوده است.

وزیر امور اقتصاد و دارایی مصوبه شورای امنیت را غیر عادلانه دانست و گفت: بانک سپه بانکی نظامی نیست و تلقی برخی کشورها نادرست است و سایر موارد نیز ناشی از ناعادلانه بودن قطعنامه شورای امنیت است که نمونه واضح آن، رفتارها با بانک سپاه است.

وی همچنین در رابطه با کاهش دو درصدی نرخ سود بانکی گفت: نرخ سود بانکی هر ساله در ابتدای سال توسط شورای عالی پول و اعتبار تعیین می شود و امسال نیز بر اساس روال مقرر شده که به زودی جلسه ای تشکیل و در این رابطه تصمیم گیری می شود.

دانش جعفری در خصوص عدم امکان کاهش نرخ سود بانکی در سال جاری پاسخ به این سئوال را منوط به طرح آن در شورای پول و اعتبار دانست و افزود: هر دو سوی این موضوع دارای طرفدارانی است به نحوی که استدلال عده ای که قائل به کاهش نرخ سود بانکی هستند مبنی بر این است که در این شرایط این امر می تواند به کاهش هزینه تولید کمک کرده و در نهایت در کاهش تورم موثر واقع می شود.

وی ادامه داد: عده ای دیگر کاهش نرخ سود را متناسب با نرخ تورم امکان پذیر می دانند؛ به همین دلیل بررسی های نهایی در رابطه با نرخ تورم در سال گذشته به زودی نهایی می شود که در آن زمان می توان تصمیم گیری نهایی را انجام داد.

وزیر اموراقتصادی و دارایی با بیان این که تامین اهداف مورد نظر برای ما دارای اهمیت است، تصریح کرد: جمع آوری منابع کافی برای بانک ها در راستای اعطای تسهیلات مورد نیاز مورد توجه قرار دارد؛ لذا به هر میزان که نرخ سود بانکی کاهش یابد به تبع میزان جاذبه ای که در سایر بازارهای مالی به وجود می آید، نسبت به سیستم بانکی افزایش می یابد.

وی بر تاثیر کاهش هزینه تولید بر کاهش نرخ تورم تاکید و عنوان کرد: انتخاب میان منابع بیشتر و هزینه کمتر منابع مالی دو سئوالی است که فراروی اعضای شورای  پول و اعتبار و صاحب نظران قرار دارد و باید دید کدام یک از این دو دیدگاه برای ما دارای ارزش بیشتری است.

 دانش جعفری همچنین با بیان این که طی چند سال اخیر ابزارهای متنوع منطبق با احکام اسلامی مورد استفاده بانکداری اسلامی قرار گرفته است، افزود: روش مورد استفاده بانکداری اسلامی به این نحو است که فعالیت هایی که مبتنی بر اخذ تسهیلات از سیستم بانکی است به نوعی مربوط به فعالیت های واقعی اقتصاد است.

وی ادامه داد این روش ها باید به نوعی به سرمایه گذاری تبدیل شود و صرفا استفاده از پول بدون آنکه سرمایه گذاری تحقق پیدا کرده باشد غیر ممکن است.

وزیر اموراقتصادی و دارایی خاطر نشان کرد: تغییرات زیادی طی این مدت از سوی ایران به عنوان یکی از کشورهای پیشتاز در بانکداری اسلامی ایجاد شده است.

وی ادامه داد: در این زمینه بانک توسعه اسلامی جلسات متعددی برگزار کرده که در برخی از آنها علمای اسلامی نقطه نظرات خود را در خصوص مسائلی که در بانکداری اسلامی وجود دارد، بیان می کنند و در صورت تایید شدن، تبدیل به رویه ای در بانکداری اسلامی خواهند شد.

وی همایش بین المللی ابزارهای نوین عالی در نظام بانکداری اسلامی را نوعی مبادله اطلاعات و طرح های پژوهش میان ایران و بانک توسعه اسلامی دانست و افزود: بانک توسعه اسلامی طرحی را که در قالب صکوک ارایه می شود، دراین جلسه مطرح کرد.

دانش جعفری مهم ترین چالش فعلی بانکداری اسلامی را طراحی این ابزارهای مالی در جهت پاسخگویی به کشورهای اسلامی عنوان کرد که این امر برای جمهوری اسلامی بسیار ضروری است.

وی افزود: چشم انداز 20 ساله کشور جایگاه مشخصی را برای ایران طراحی کرده  تا به عنوان اولین کشور منطقه از نظر علمی، اقتصادی و فناوری باشد.

وی لازمه این امر را ایجاد تحرک در زمینه های بانکداری عنوان کرد و افزود: ایجاد تحرک در زمینه بانکداری مستلزم استفاده از ابزارهای نوین مالی است ، چندی پیش نیز همایشی برگزار شد که در آن هفت نوع نهاد مالی به عموم معرفی شدند.

کد خبر 472440

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha