به گزارش خبرنگار مهر، محمدرسول شیخی زاده صبح چهارشنبه در نشست تخصصی دستگاه های اجرایی و مدیران امور شعب بانک های عامل کردستان پیرامون اعتبارات تخصیصی اشتغالزایی کمیته امداد این استان که با حضور مدیرکل هدایتهای شغلی کمیته امداد در محل استانداری کردستان برگزار شد، اظهار داشت: در حال حاضر ۱۳۴ هزار نفر از جمعیت کردستان تحت پوشش کمیته امداد هستند که ۸.۸ درصد جمعیت استان را شامل می شود.
وی با بیان اینکه این تعداد ۱۴.۴ خانوارهای کردستان را تشکیل می دهد، افزود: متاسفانه با توجه به مشکلات اقتصادی که مردم با آن مواجه هستند روز به روز به تعداد این افراد اضافه می شود.
مدیرکل کمیته امداد کردستان ادامه داد: در همین راستا کمیته امداد برای توانمندسازی و اشتغالزایی این مددجویان تسهیلاتی را در نظر گرفته تا بتواند سالانه تعدادی از آنان را به خودکفایی رسانده و از تحت پوشش خارج کند.
شیخی زاده یادآور شد: در سال گذشته از محل اعتبارات تبصره ۱۶ در بحث اشتغال ۳۹ میلیارد تومان سهم استان کردستان بود که ۱۰۰ درصد آن جذب شد و برای تعدادی از مددجویان کردستانی ایجاد اشتغال کرد.
وی بیان کرد: در بحث اشتغال پایدار روستایی نیز در سال ۹۷ با توجه به اینکه این اعتبارات دیر ابلاغ شد از سهم ۸۸ میلیارد تومانی تنها ۱۵ میلیارد تومان آن جذب شد که سعی می شود امسال این اعتبار به صورت ۱۰۰ درصدی جذب شود.
مدیرکل کمیته امداد کردستان به بسته های تشویقی و حمایتی برای کارفرمایانی که مددجویان تحت پوشش کمیته امداد را به کار می گیرند نیز اشاره کرد و گفت: یکی از این بسته های تشویقی در بحث بیمه است که به مدت دو سال تا ۲۳ درصد مبلغ حق بیمه که توسط کارفرما باید پرداخت شود، توسط کمیته امداد پرداخت می شود.
شیخی زاده اظهار داشت: همچنین هر کارفرمایی که مبادرت به اخذ قرارداد سه ساله با مددجویان کمیته امداد کند، تا مبلغ ۲۵۰ میلیون تومان به ازای هر مددجو به وی تسهیلات کم بهره پرداخت می شود.
وی افزود: یک طرح دیگر نیز به اینگونه است که تا سقف ۲۰۰ نفر می توان به صورت ترکیبی هم بخشی از بیمه مددجو را پرداخت کنیم و هم اینکه تسهیلات ارزان به کارفرماها داده شود.
مدیرکل کمیته امداد کردستان به مشکلات حوزه اشتغال مددجویان نیز اشاره کرد و ادامه داد: عدم سرمایه در گردش برای طرح های خدمات توزیعی، عدم پرداخت تسهیلات مجدد برای توسعه طرح و مشکلات تضامین بانکی از مهمترین این مشکلات است.
شیخی زاده یادآور شد: همچنین بازپرداخت تسهیلات طرح های کشاورزی که به صورت ماهیانه تقسیط شده است و با توجه به اینکه بیشتر این طرح ها سالانه اجرایی شده و به سوددهی می رسند از دیگر مشکلات این حوزه است که انتظار داریم در این راستا چاره ای اندیشیده شود.
نظر شما